צוין שהרכב שייך למבקש והנהג מעולם לא קיבל אישור לנהוג ברכב, והמבקש לא נתן לו הסכמתו לנהוג בו. בעת שנלקח, הרכב היה בחצר הבית, המבקש ישן, ולא ידע על המתרחש.
לציין שהנהג אוחז ברישיון נהיגה משנת 2018, והספיק ליצבור לחובתו הרשעה, מיום 26.1.20, בגין נהג חדש צעיר שטרם מלאו לו 21 שנים, שהסיע יותר משני נוסעים, ללא מלווה, בגינה הושתו עליו פסילה לתקופה של 80 יום, בנכוי הפסילה המנהלית, בת חודש, פסילה על תנאי, וקנס.
נוכח הנסיבות, לפיהן הנהג מתגורר עם אביו, בעל הרכב, בבית, בעבירה חמורה של נהיגה בפסילה, מצופה היה שהמבקש ינקוט משנה זהירות בכל הקשור למפתחות רכבו, ויזהיר את בנו בדברים ברורים ואף ינקוט פעולות של ממש לוודא שהנהג לא יכניס עצמו למצב זה. אך דבר מזה לא נעשה.
אפנה לדבריו של כב' השופט נ' סולברג ברע"פ 1286/11 יעקב אמברם נ' מדינת ישראל, (16.10.12):
"במציאות הקשה השוררת בכבישי ארצנו, בה מקפחים את חייהם אזרחים רבים, ראוי שבתי המשפט יעשו שימוש באמצעי אכיפה המאפשר לאסור שימוש ברכב, כפי שהתווה המחוקק. עיון בפסיקה של הערכאות הדיוניות מלמד כי אכן נעשה שימוש בסמכות זו. האמצעי האמור נועד ליתן כלים אפקטיביים במילחמה הקשה בקטל בדרכים. נכון כי השבתת הרכב, מקום בו בוצעה העבירה, שלא על-ידי הבעלים, כי אם על-ידי אחרים, יכולה לעורר קשיים. אולם נדמה כי קשיים אלו קיבלו מענה במהלך הדיונים בועדת הכלכלה ובנוסח החוק שאושר על-ידי הכנסת. המחוקק ניסה לאזן בין הצורך להלחם בתאונות הדרכים באמצעות אכיפה אפקטיבית והרתעתית, לבין הפגיעה בזכות הקניין של הבעלים."
אשר לטענות שהעלה ב"כ המבקש לעניין הפגמים שנפלו, לטענתו, בשימוע –
ראשית, יצוין שאין חובה בחוק לקיים שימוע בנוכחות בעל הרכב ואין אף חובה כי זה יוזמן לשימוע.
נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירה של נהיגה בפסילה, שהיא עבירה חמורה, ולאחר שלא הוכח לפני שהרכב נילקח מהמבקש ללא ידיעתו או ללא הסכמתו, או, לחלופין, שהנהג פעל בנגוד להוראותיו של בעל הרכב ונעשה מצידו כל שניתן למניעת העבירה, אני סבורה שאיסור השמוש ברכב, למשך 30 יום, הוא מידתי וסביר בנסיבות.
...
טענת ב"כ המבקש שנסיבות ביצוע העבירה אינן מצדיקות פסילה מנהלית, דינן להידחות.
נוכח האמור, מאחר שמדובר בעבירה של נהיגה בפסילה, שהיא עבירה חמורה, ולאחר שלא הוכח לפני שהרכב נלקח מהמבקש ללא ידיעתו או ללא הסכמתו, או, לחלופין, שהנהג פעל בניגוד להוראותיו של בעל הרכב ונעשה מצדו כל שניתן למניעת העבירה, אני סבורה שאיסור השימוש ברכב, למשך 30 יום, הוא מידתי וסביר בנסיבות.
בהינתן האמור, הבקשה נדחית.