בשנת 2007 הגישה המערערת תביעה נגד שכניה (ת"א 52329/07), שעיקרה הסדרת השמוש ברכוש המשותף בבית המשותף (להלן: "התביעה הראשונה").
כפי שצוין בפסק הדין, בתביעה הראשונה "לב הסיכסוך בין הצדדים (המערערת וגווילי – ש.ד.) הנו אופן חלוקת השמוש בחצר הקדמית הצמודה לדירת חביב ולחניה הגם שקיימים סכסוכים נוספים שלעת עתה, על פי הסכמת הצדדים, הושהה בירורם."
עוד צוין שם:
"חביב עתרה בתביעתה למתן סעד, שיצהיר כי לה זכות השמוש הייחודי בחצר בחלק הרכוש המשותף הצמוד לה, לפי השמוש בפועל תוך איסור על הפרעה כלפיה.
המערערת מלינה על היתעלמות בית המשפט מראיות המוכיחות שגווילי ניכנסו לחצרה ללא הסכמתה מספר רב של פעמים, כמו כן נטען כי פסק הדין הראשון הסדיר את זכות השמוש הבלעדית שלה בחצר.
...
הסגת גבול מוגדרת בסעיף 29 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]: "הסגת גבול במקרקעין היא כניסה למקרקעין שלא כדין, או היזק או הפרעה בידי אדם למקרקעין שלא כדין; אך אין תובע יכול להיפרע פיצויים על הסגת גבול במקרקעין אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון."
כעולה מהאמור לעיל, ככל שהדבר נוגע לפיצויים, רשאי היה בית המשפט לשקול את תדירות הכניסה למקרקעין, אולם גם בהנחה שאין מדובר בכניסה לעתים קרובות, היה על בית המשפט להיעתר לבקשה למתן צו מניעה בעיקר לנוכח העובדה שנקבע על ידו שלא כל הכניסות היו לצרכי טיפול בבלוני הגז.
מאחר ששאלת המקום החלופי להצבתם של בלוני הגז, לא נדונה ולא הוכרעה בהליכים הקודמים, מקובלת עלי המסקנה לפיה, העתקת בלוני הגז לשביל המשותף או סמוך לו, טעונה בירור ענייני ומשכך, המערערת אינה זכאית לעשות כן ללא הסכמה של יתר בעלי הדירות, בעיקר לנוכח טענת גרונדשטיין כי הדבר עשוי להפריע להם בביצוע תוכנית בניה במסגרתה יבקשו להתקין מעלית.
לסיכום
הערעור מתקבל חלקית, וניתן בזה צו מניעה האוסר על המשיבים להיכנס לחצרה של המערערת ללא תיאום מראש עימה.