לא נעלם מעיניי, כי נימצאו אי התאמות בעדותו, אך לדידי מדובר בעניינים שוליים שאין בהן כדי לפגום בהערכת מהימנות גירסתו, במיוחד שגרעין נסיבות התאונה המדבר על עלייה על משאית לשיחרור הברזנט שנתפס באמבטיית המשאית, נותר בעינו.
"ניתן להניח כי גם פעולה של עלייה למשאית או ירידה ממנה לצורך טעינה ופריקה עשויה להחשב פעולת לוואי של הטעינה והפריקה. זאת, מקום שבו נועדו הפעולות האלה לאפשר להקל את מלאכת הטעינה והפריקה שטרם נסתיימה או להשלימה. ודוק, מצבי הכניסה והירידה אינם עשויים מיקשה אחת לעניין זה. לא הרי אדם היושב ברכב פרטי ויורד ממנו בתום הנסיעה תוך שהוא 'פורק' סל מצרכים המצוי במושב שלידו, כהרי אדם היורד דרך הפתח האחורי של משאית ועל גבו מטען. במקרה השני יקל לראות בירידה מן הרכב כ'חלק אינטגרלי' מפעולת הפריקה. דוגמאות אלה, הנמצאות בשוליים אך מדגישות את הקושי שהיה עלול להווצר במקרים המצויים בתווך לוּ בחרנו במודל הראשון, שעל-פיו אין השמוש המוכר, שהוא גם חלק אינטגראלי מהפריקה או הטעינה, בא בגדר החוק. אלא שכמתואר לעיל, המודל השני מייתר קושי זה בקובעו כי השמוש המוכר - כניסה לרכב או יציאה ממנו - די בו כדי להביא את המקרה בגדר חוק הפיצויים. על-פי מודל זה, גם אם נראה בפעולת העלייה לרכב או הירידה ממנו, כפי שהתרחשה בערעורים שבפנינו, כפעולת לוואי הקשורה בזיקה הדוקה לטעינה או לפריקה, גם אז לא תשלל תחולת החוק" (שם, פיסקה 19).
הילכת אסם קובעת איפוא, שחוק הפיצויים יחול כל אימת שהארוע עונה להגדרת תאונת דרכים, וכי ארע במהלך פעולה הכלולה בהגדרת "שימוש ברכב מנועי". כך אפילו היה זה במהלך טעינת רכב או פריקתו, שהוחרגו מהגדרה זו. לפיכך אם נגרם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרת תחבורה, בעוד השמוש היה עלייה אל הרכב או הירידה ממנו, יהווה ארוע זה תאונת דרכים, אפילו הייתה העלייה אל הרכב או הירידה ממנו תוך כדי פריקת רכב או טעינתו.
עוד נפסק בהילכת המגן :
"אמנם, ניתן לומר כי עלייה על המכולה לצורך מתיחת כסוי הברזנט היא גם פעולת לואי של חריג הטעינה והפריקה, באשר היא נועדה להביא את תהליך הטעינה לסיומו, ומשכך היא חלק אינטגרלי ממנו. ... ואולם, אף הנחה זו לא תביא לביטול הנפקות של ההכרה בפעולת המערער כ"כניסה לרכב". הלכה היא כי אין בהתקיימות החריג של "פריקה וטעינה" כדי לשמוט את הקרקע תחת השמוש המוכר המתקיים במקביל (ראו פרשת אסם; כן ראה ריבלין, עמ' 237-241).
...
המחלוקת בין הצדדים נסובה, בעיקרה, סביב השאלה באם התאונה הינה "תאונת דרכים", כהגדרת המונח בחוק הפיצויים, שאם כן, ומכוח כלל ייחוד העילה, דינה להידחות כנגד הנתבעות 2, ולהתקבל כנגד הנתבעת 1; או שמא אין היא "תאונת דרכים", כי אז דינה להידחות כנגד הנתבעת 1 ולהתקבל כנגד הנתבעת 2, בכפוף להוכחת רשלנות הנתבעת 2 כלפי התובע.
סוף דבר
התוצאה היא, שלתובע נגרם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי.
לפיכך, התביעה כנגד הנתבעת 2 נדחית.
בנסיבות העניין, הנני מורה כי הנתבעת 1 תישא בהוצאות הנתבעת 2 בסך כולל של 5,000 ₪.