נטען כי במועד פסק הדין היה ההליך המקביל תלוי ועומד , ולא היה מקום לאפשר קיום שני הליכים משפטיים באותו עניין, בפני שתי ערכאות שונות.
יחד עם זאת, ב"כ המבקשת פעל שלא כדין, ובמקום להגיש כתב הגנה עד המועד המאוחר שניתן על ידי בית משפט קמא הוא יום 23.3.2023, הוגשה יום קודם למועד זה בקשה לעיכוב הליכים ובקשת הבהרה, ובכך נגרם עיכוב נוסף בבירור ההליך בבית משפט קמא, והמבקשת נהגה בחוסר תום לב.
אכן, בית משפט השלום בבת ים רק המליץ למשיבה להמתין עד להכרעה בהליך המקביל שנותר לידון בו, בטרם ינוהל ההליך בבית משפט קמא, ואולם בית משפט קמא בהחלטה מיום 9.3.2023 הביע דיעה אחרת, וקבע כי לא ניתן למנוע הגשת תביעה לבית משפט קמא, וכל שניתן הוא לבקש לאחד אחר כך את הדיון בהליך בבית משפט קמא עם הדיון בהליך המקביל.
לפיכך הבקשה מתקבלת, העירעור נדון לגופו ומתקבל, פסק הדין שניתן בהיעדר הגנה בטל, הדיון יושב לבית משפט קמא כדי שזה ינהג על פי שיקול דעתו ובמידת האפשר, כאמור בפסק דין זה, למען תמנע הכרעה סותרת על ידי שתי ערכאות.
...
במענה לבקשה למתן רשות ערעור טענה המשיבה כי דין הבקשה להידחות, משום ש:
בתביעה המתנהלת בבית משפט השלום בבת ים הוברר כי חברת הביטוח שביטחה את הרכב בו נהגה המבקשת הסירה כיסוי ביטוחי, משום שלטענתה המבקשת ו/או בעלה מסרו לחברת הביטוח מידע כוזב.
מתן פסק דין בהעדר הגנה כפי שנעשה איננו הפתרון הנכון, ולפיכך דין הבקשה להתקבל, ודין פסק הדין שניתן בהעדר הגנה, להתבטל, וכך אני מורה.
סיכום
לאור כל האמור לעיל, ומאחר וראוי היה למנוע גם הצורך בניהול ההליך כאן ובכתיבת פסק הדין, לאור התנהלות שני הצדדים בכל ההליכים המנוהלים, שאינה תורמת ליעילות הדיונים ולהקלת העומס על בתי המשפט, ראוי אולי היה לשקול פסיקת הוצאות, ואולם בהינתן קיומם של ההליכים שמנהלים הצדדים, כמפורט בפסק דין זה, ישקלו הערכאות המבררות סוגיה זו גם בהתייחס להליך כאן.
לפיכך הבקשה מתקבלת, הערעור נדון לגופו ומתקבל, פסק הדין שניתן בהעדר הגנה בטל, הדיון יושב לבית משפט קמא כדי שזה ינהג על פי שיקול דעתו ובמידת האפשר, כאמור בפסק דין זה, למען תימנע הכרעה סותרת על ידי שתי ערכאות.