מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מתי ניתן להורות על הפללה או על הפללה עצמית

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם ביקש לאמץ את גרסת הנאשם לפיה הפקח ניצל את תום ליבו ורשם דברים שלא אמר ולפיה הוא פעל בהתאם להוראות אביו ושם רבע כפית, בהנחה שזה יבריח את החיות וטען כי בנסיבות, לא ניתן להרשיע את הנאשם בעבירות שדורשות כוונה.
ככלל, אמצעי פסול יהא כזה "השולל מהנחקר, כאדם, את היכולת הנפשית לבחור, אגב שיקול דעת, אם לעשות שימוש בחיסיון מפני הפללה עצמית או אם לוותר על זכות זו". כן נקבע בפסיקה כי ככל שמדובר בטעות או ברשלנות, ובמיוחד כשאלו לא פגעו ברצונו החופשי של הנאשם, עת נחקר כחשוד, כי אז אין מקום לפסול את הראיות שהושגו במסגרת אותו הליך, אף אם נפל בו פגם.
הקשר הסיבתי בין מעשיו של הנאשם ובין מותם של בעלי החיים הלכה כי ניתן להרשיע נאשם בהסתמך על ראיות נסיבתיות, ובילבד שהמסקנה המפלילה תהיה המסקנה ההגיונית היחידה העולה ממכלול הראיות הנסיבתיות.
חרף מודעותו של הנאשם להיות החומר רעיל, טרם השמוש בו הוא לא קרא את ההוראות על האריזה של חומר ההדברה 'לנט', למרות שאביו הנחה אותו לעשות כן (עמ' 37 לפרוט' בש' 15-20).
...
המאשימה טענה כי הודאת הנאשם בפיזור הרעל, לצד העובדה שבסמוך למכלי המים נמצאו בעלי חיים שמתו מהרעלה של אותו רעל (ת/1, ת/3 ות/6), מובילה למסקנה ההגיונית היחידה כי הנאשם ביצע את העבירות מושא כתב האישום.
לאחר ששמעתי את העדויות, בחנתי את הראיות ועיינתי בטענות הצדדים, מצאתי כי השאלות העיקריות הדרושות הכרעה הן אלה: * חוקיות כניסת פקח הרט"ג לשטח החקלאי.
לצורך הוכחתה של המודעות לאפשרות גרימת התוצאה, ניתן להסתייע בחזקת המודעות הכללית הקובעת כי "אדם מודע, בדרך כלל, למשמעות התנהגותו, מבחינת טיבה הפיזי, קיום נסיבותיה ואפשרות גרימת התוצאות הטבעיות שעשויות לצמוח ממנה". שאלת הצפיות הסובייקטיבית, קרי מודעות העושה לאפשרות גרימת התוצאה, היא שאלה עובדתית במהותה (דנ"פ 404/13 פלוני נ' מדינת ישראל (19.6.16)).
עם זאת, אני סבורה כי אין די בכך כדי להוכיח את יסודות העבירה שיוחסה לנאשם.
סוף דבר בהתחשב בכל שנכתב עד כה - הריני מזכה את הנאשם מעבירה של התאכזרות והתעללות בבעלי חיים, לפי סעיפים 2(א) + 17(א) לחוק צער בעלי חיים ומעבירה של איסור המתה ברעל, לפי סעיף 4 לחוק צער בעלי חיים.

בהליך דנ"פ (דנ"פ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להורות על קיומו של דיון נוסף בפסק דינו של בית משפט זה בע"פ 4109/15 מיום 9.7.2017, שניתן מפי השופט (בדימ') צ' זילברטל, בהסכמת המשנה לנשיאה ס' ג'ובראן וכנגד דעתו החולקת של השופט נ' הנדל.
השופט זילברטל ציין שעל פי ההלכה תחבולה אסורה היא כזו "השומטת את הקרקע תחת יכולתו של הנחקר לעשות שימוש בזכות השתיקה ובזכותו להמנע מהפללה עצמית, ולמעשה שוללת, על רקע המצג הכוזב שבבסיסה, את יכולת הבחירה של הנחקר אם למסור הודאתו אם לאו; או פוגעת בשורת עשיית הצדק" (פס' 25 בפסק דינו של השופט (בדימ') צ' זילברטל).
אמנם שופטי ההרכב נחלקו ביניהם על אופן יישום ההלכות במקרה דנן, אך בסופו של דבר העירעור הוכרע על סמך קביעות עובדתיות שנבעו מיישום ההלכות בתחום ולא על סמך קביעתה של הלכה חדשה.
...
בפסק הדין נדחה ערעורו של המבקש ונקבע כי הודאתו קבילה על אף שהיא נמסרה על רקע תרגיל החקירה שנערך לו בעת שהיה במעצר.
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות.
אמנם שופטי ההרכב נחלקו ביניהם על אופן יישום ההלכות במקרה דנן, אך בסופו של דבר הערעור הוכרע על סמך קביעות עובדתיות שנבעו מיישום ההלכות בתחום ולא על סמך קביעתה של הלכה חדשה.
סוף דבר, הבקשות נדחות.

בהליך ערעור פלילי על בימ"ש לעניינים מקומיים (עפמ"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת שימוע לצורך הפעלת סעיף 23(א) לחוק, לא ניתן להורות על ביטול אישור המישטרה לעסק כפי שעשה קצין הרשוי בהחלטתו בשימוע.
החשש מהפללה עצמית איננו פוטר את המשיב מחובתו לשמור על ביטחון הציבור במסעדה, מה גם שלטענתו מדובר בהגנה עצמית.
...
בנסיבות הללו לא שוכנעתי כי יוכל לעשות זאת טוב יותר בעת היותו במעצר בית.
זאת ועוד אף לא שוכנעתי כנטען כי פחתה הסכנה לכאורה במקום, מאחר וחלפו כשלושה שבועות ממועד האירוע.
אי לכך ולאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העדה קארן, אשר הייתה יד ימינו של המשיב יכולה לספר על דרכי העבודה, ההוראות שנתן, ההדרכה לעובדים, על המטרה העסקית, על מעטה חשאיות שהטיל על הפעילות וההנחיות לעובדים לבחור לעצמם שם במה ולייצר קורות חיים מזויפים.
יוער, כי נוכח הפרוט שנימסר על ידי המבקשת במסגרת תשובתה באשר לעדות הנדרשת מהעדים לא מצאתי מקום להורות על הגשת תמצית עדות כפי שעתרו המשיבים.
יוער כי לא נעלמה מעיני טענת ב"כ המבקשת כי **** סרב ליתן תצהיר בשל זכותו לחסיון מפני הפללה עצמית ושמירה על סודיות, נושא, אשר, ככל שיועלה על ידי העד, ייבחן בהתאם לסעיף 47 לפקודת הראיות ופסק הדין המנחה בעיניין : ע"א 5381/91 ‏חוגלה שיווק (1982) בע"מ ‎נ' משה אריאל (28.5.92).
...
עוד נקבע כי אם יתברר בסופו של דבר כי העדות איננה רלוונטית יוכל בית המשפט להפסיק את חקירתו של העד או להגיב בפסיקת הוצאות מתאימות (ראו רע"א 9055/07 שירותי בריאות כללית נ' נאדר נאצר, 22.11.07, וכן ספרו של אורי גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה עשירית עמ' 320-321).
בנסיבות אלו בהן על פי הפסיקה לא ניתן לשלול, בשלב זה, את רלוונטיות העדויות המבוקשות אני נעתרת לבקשה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נימקתי החלטה זו בכך, שבנסיבות העניין גובר האנטרס הפרטי של העדה, שהוא החיסיון מפני הפללה עצמית, על האנטרס הכללי של הציבור לדעת את פרטי עדותה בבית המשפט, בפרט שעה שמדובר בדחיית מועד הפירסום ולא בביטולו.
מכל מקום, החיסיון שניתן לעדה מצומצם, ואינו חל על הפללה של אחר.
עוד טען כי ביטול הילכת קינזי וחיובו של העד שטרם נשפט להעיד, באה בצד הותרת שיקול דעת לבית המשפט ליתן הוראות שיצמצמו את הפגיעה בזכותו, אפילו עד כדי החלת ההלכה במקרים מסויימים.
...
דיון לאחר ששמעתי את נימוקי הצדדים, לא מצאתי מקום לשנות את החלטתי, למעט בהתקיים חריג אליו אתייחס בהמשך.
עיתוי הגשת הבקשה - אין מקום להיעתר לבקשה גם נוכח העיתוי בו הוגשה.
בכך שינתה העדה את מצבה לרעה, וגם מטעם זה אין להיעתר לבקשת התביעה שהוגשה עתה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו