בחקירתו בנתבע הסביר את המניע לקבלתו (עמ' 3, ש' 73):
"אני רציתי לעבור את החודש בשקט, יש לי 6 ילדים, משכנתא בכל חודש 10000 ₪"
מר מסורי העיד כי הכסף לא ניתן כשכר אלא כניסיון לסייע לבנו (עמ' 3, ש' 71-74):
"החופשה הקודמת כשסיגל ילדה, אתם לא שילמתם כי התברר שהיה חסר לה איזה חצי חודש. אז אייל הגיע אליי ואמרתי לו שאני אשלם לו, החברה תיספוג את זה ולאחר שהוא יקבל את הכסף מביטוח לאומי הוא יחזיר לי. ואני אהיה איתך אמיתי, גם אם הוא לא יחזיר לי את הכסף יש לי הלוואת בעלים אני אקח את זה עליו"
בחקירתו בבית הדין העיד (עמ' 26, ש' 6-20):
"עו"ד רייכנברג: כאשר בנך היה בחופשת לידה, אתה נתת לו לטענתך הלוואה של 20,000 ₪
ההדגשה הוספה, מ.נ.ד):
"אני קיבלתי משכורת רגיל אבל התחייבתי לחברה להחזיר את הכסף ברגע שאני מקבל את הדמי לידה, בעל החברה אבא שלי חיים הסכים ולדעתי זה היה דבר מאוד חכם לעשות אם הייתי צריך לחכות לדמי לידה זה היה יוצר לי בעיה"
אך לא מצאנו בשוני הבדל מהותי לגופם של דברים – התובע לא הסתיר את קבלת התשלום, אך הבהיר לכל אורך הדרך כי מדובר בסכום שנועד לסייע לו בתקופת הביניים והוא נידרש להשיבו לאחר קבלת הגימלה.
...
לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות: לתובע ניתנה הזדמנות לטעון בפני הנתבע והוא לא ניצל אותה; אשת התובע לא העידה, ויש לזקוף זאת לחובתו; התובע ואשתו עבדו בחברה משפחתית; התובע קיבל באופן סדיר שכר עבודה מלא גם בתקופת היעדרותו ולא טען כי החזיר את הכסף; התובע לא הוחלף בפועל על ידי עובד אחר (אחותו המשיכה לעבוד כששב, אביו היה מעורב עוד קודם ולא הובאה כל עדות אחרת למחליף); התובע לא זימן עדים נוספים אשר יעידו כי שהה בחופשת לידה והיה לו מחליף.
במקרה שבפנינו הגענו לכלל מסקנה, כי עבודתו של התובע בזמן חופשת הלידה היתה מועטה ושולית, ולכן היא אינה כזאת המצדיקה את שלילת זכאותו לדמי לידה.
סוף דבר
בשים לב לכך שהוכח שהתובע יצא לחופשת לידה, בזמן שרעייתו חזרה לעבוד; לכך שהכסף שהועבר אל התובע לא היה שכר עבודה והוכח כי עליו להחזירו לחברה; לכך שהוכחה זמינותו לעבודה במינון זניח תוך שעבודתו היתה מינורית בלבד – אנו קובעים כי אין לראות בתובע כמי שעבד במהלך חופשת הלידה, ועל כן הוא זכאי לדמי לידה.
לאור זאת, התביעה מתקבלת – התובע זכאי לדמי לידה החל מיום 1.1.2018 ועד ליום 15.2.2018.