תקנה 6א' לתקנות מע"מ, שנושאת את הכותרת "חיוב מקבל השרות בתשלום המס", קובעת כדלקמן:
"6א. (א) עוסק, מלכ"ר או מוסד כספי שקבלו שירות מן המפורטים להלן ממי שעיקר הכנסתו ממשכורת, גימלה או קיצבה, יהיו חייבים בתשלום המס בשל השרות, זולת אם קיבלו חשבונית מס מנותן השרות. ואלה השירותים:
(ב) לא הוציא נותן השרות חשבונית מס כאמור, יתן למקבל השרות הצהרה כי עיקר הכנסתו היא ממשכורת, גימלה או קיצבה; לא נתן הצהרה כאמור, לא יהיה בכך כדי לפטור את מקבל השרות מחובת תשלום המס לפי תקנת משנה (א).
אני מחייב איפוא את הנתבעת לשלם לתובעות את הסכומים המפורטים בטבלה שבסעיף 16 לכתב התביעה, כאשר לכל סכום שבטבלה יתוספו הפרישי הצמדה וריבית כחוק ממועד ניכו הסכומים כמפורט בטבלה, ועד מועד מתן פסק הדין.
...
זו השאלה העומדת להכרעה בהליך זה, עליה יש להשיב, כך סבורני, בחיוב.
הצדדים חלוקים ביניהם באלה:
· האם תקנה 6א' לתקנות מע"מ חלה בנדון;
· ככל שהתובעות טוענות לזכאות להחזר מס, האם היה עליהן לפעול בהתאם לסעיף 105(ג) לחוק מע"מ, ובהינתן העובדה שלא פעלו כאמור האם דין תביעתן להידחות רק מחמת התיישנות.
המסקנה מכל האמור לעיל היא שתקנה 6א' לתקנות מע"מ לא חלה על ההתקשרות שבין התובעות למועצה, בין היתר בשים לב לסוג השירותים שניתנו במסגרת התקשרות בו.
האם התובעות זכאיות להחזר מס
המענה לשאלה זו הוא פשוט, בשים לב לאמור בסעיף 14 לכתב ההגנה של הנתבעת – לשיטת הנתבעת עצמה, ככל שמי מבין התובעות אינה באה בגדר תקנה 6א' לתקנות המע"מ, היא תהיה זכאית להחזר מס, בכפוף לפניה בפרוצדורה המתאימה.
אינני מקבל את טיעוני הנתבעת בנדון.
סוף דבר
הואיל ונקבע שתקנה 6א' לתקנות המע"מ אינה חלה על התובעות, ומשנקבע שהתובעות לא היו חייבות לנקוט בפרוצדורה הקבועה בסעיף 105(ג) לחוק מע"מ, הרי שהתובעות זכאיות, גם לשיטת הנתבעת, להחזר של הסכומים שנגבו, כמפורט בכתב התביעה ובתצהיריהן.