במקרה דנא, בתשובת היועץ המשפטי (נספח ז' לעתירה) נאמר, שהוא לא שקל כלל את היבט טובת הציבור, על-כן נותר רק הנימוק של העדר ראיות מספיקות, אך לפי טענת העותר לא בגלל העידר ראיות לא הועמד המשיב לדין אלא בגלל השקפתו המוטעית של היועץ המשפטי, שמעשיו של המשיב אינם מגלים כוונה לסייע לאויב במלחמתו נגד ישראל, ובכך מוסמך רק בית-משפט להחליט אחרי שיועמד המשיב לדין.
" הפירוש שאותו נותן העותר להוראה זו, והוא-שבכל מקרה שבו מצויות ראיות על ביצוע המעשה המיוחס לאדם בתלונה, חייב התובע להעמיד את אותו אדם לדין (למעט מקרה שאין במשפט עניין צבורי), אף אם התובע בדעה שהעובדות אינן מהוות עבירה, מביא לתוצאות שאין הדעת סובלתן.
...
המסקנה, שאליה הגיע בית המשפט באותו פסק-דין, בעמ' 300-301, היא בזו הלשון:
"לדעתי, גם התערבותו (של בית המשפט-י' כ') בהחלטת היועץ המשפטי לעכב הליכים פליליים, מן ההכרח שתשתרע על שטח צר למדי, כי הרי מצד אחד, המושג 'האנטרס הציבורי' (או 'טובת הכלל') הוא רחב עד למאד, ומהצד האחר, השיקול, מה תובע האינטרס הציבורי (או מה דורשת טובת הכלל), חייב להיות, שעה שהיועץ המשפטי בא להחליט על מתן צו-עיכוב, שיקולו הוא. לפיכך מכוחו של בית-משפט זה לפקח ולבקר, בעת שבא לפניו ערעור על פעולה מסוג זה, אך אם יסודה ביושר ובתום-לב; במניעים טהורים ולא נפסדים; במטרה הכרוכה באינטרס הציבורי ומכל מקום, שאינה עומדת-כאשר היועץ המשפטי מבקש, מטעמים שבצדק, את טובתו של הנאשם-בסתירה ברורה לאינטרס הזה. אכן, בבדקו את המטרה שלשמה ניתן צו-העיכוב, יימנע בית-המשפט מלסמוך את ידו עליה רק במקרה, בו יבלוט ניגוד גמור בינה לבין טובת הכלל, דבר הגובל למעשה עם חוסר תום-לב...
פירוש זה של סעיף 62 נראה לי כפירוש היחיד, המתיישב עם עקרונות יסוד של שיטתנו המשפטית בדבר פתיחת הליכים פליליים מטעם המדינה.
על-כן הטעם שניתן במכתבו של היועץ המשפטי, והוא, שאין ראיות מספיקות שהמשיב עבר את העבירה המיוחסת לו, ושהוסבר בפירוט בהודעת פרקליטות המדינה לפני מתן הצו-על-תנאי, נראה לי כטעם מספיק לסרוב לחקור ולהעמיד לדין.