מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

משפט על פיצוי של 15 000 ש"ח על אי מתן הודעה לעובד

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין מקום 'לתפוס' את התובעת על אי נקיבת מועד פיטורים משום הקשיים שהערים עליה הנתבע.
הודעה על תנאי העסקה התובעת דרשה פיצוי בסך 15,000 ₪ בין אי מתן הודעה על תנאי העסקה.
הנתבע ישלם לתובעת בנוסף הוצאות משפט בסך 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪.
...
יחד עם זאת, כיוון שהמחלוקת לגבי השכר היא לגבי תקופה מצומצמת שלפני פרוץ מגפת הקורונה, אנו סבורים שיש להעמיד את הפיצוי בגין רכיב זה על הצד הנמוך יותר.
סוף דבר על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 5,000 ₪ בגין אי מתן הודעה על תנאי עבודה; סך של 16,700 ₪ בגין אי מתן הודעה מוקדמת; סך של 35,500 ₪ השלמת פיצויי פיטורים; סך של 402 ₪ בגין אי תשלום דמי הבראה; סך של 4,968 ₪ פדיון דמי חופשה; סך של 30,000 ₪ בגין פיטורים שלא כדין ועגמת הנפש.
הנתבע ישלם לתובעת בנוסף הוצאות משפט בסך 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 15,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

טענה זו נטענה בעלמא ואינה עולה בקנה אחד עם מסמכים בכתב של הנתבעת מאותה עת. מעיון בתלושי השכר (נספח 4 לתצהיר התובע) עולה כי תלושי השכר, גם בחודשים 2-9/2019 ניתנו לתובע על ידי הנתבעת, ולא על ידי רימאקס.
אי מתן הודעה על תנאי העסקה התובע עתר לפצוי בסך של 15,000 ₪ בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקתו.
בסע"ש (ת"א) 17061-05-17 יוסף עוזיאל נ' די. סי. אס. חזוק מבנים בע"מ ואחר' קבעה כבוד השופטת כרמית פלד: "בפסק הדין שניתן על ידי בית המשפט העליון בבג"צ 132/15 ר-צ פלסט בע"מ נגד איפראימוב (5.4.17) נפסק כי "דיני החברות ובכללם הכללים להרמת מסך ההיתאגדות חלים על בתי הדין לעבודה, אך אלו מפתחים דינים ספציפיים המותאמים למשפט העבודה ולמאפייניו המיוחדים וזאת נוכח "חוסר האיזון הבסיסי בין העובדים לבין המעסיק [ה]משמש נקודת מוצא לשופטי עבודה שמשתדלים לאתר מנגנוני משפט מקובלים על מנת לבצע באמצעותם 'איזונים סוצאליים'" (הדרה בר-מור "הרמת מסך בבתי הדין לעבודה" ספר יוסף גרוס מחקרים בדיני חברות ומשפט עסקי 343, 347-346 (אהרן ברק, יצחק זמיר ודוד ליבאי עורכים, 2015) (להלן: בר-מור))" (ר' עוד ע"ע (ארצי) 41428-01-13 מרדכי שחם נגד קובי ביטון (10.5.18)).
...
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, התביעה נגד הנתבעת 1 מתקבלת בחלקה.
התביעה כנגד הנתבעת 2, חוגה זכריאת נדחית.
התביעה נדחית בגין הרכיבים הבאים: הלנת פיצויי פיטורים, דמי הבראה ,פיצוי בגין הפרת חוזה עבודה או אובדן רווחים, הפרשי שכר, שעות נוספות, עבודה בחגים ובמנוחה שבועית, פיצוי בגין אי מתן יום מנוחה שבועי, פיצוי בגין עוגמת נפש ופיצוי בגין אי קבלת תלושי שכר.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברקע הבקשה עומדת תביעה המשיב כנגד המבקשים, במסגרתה נתבע סך כולל של כ-470,000 ₪ בגין הסעדים הבאים: הפרישי פצויי פיטורים (כ-32,000 ₪), הודעה מוקדמת (15,000 ₪), פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי עבודה (10,000 ₪), גמול שעות נוספות (כ-60,000 ₪), היתעמרות בעבודה (300,000 ₪), שווי אופנוע שנמכר ותמורתו נילקחה על ידי הנתבעים (40,000 ₪) והפרשי שכר (כ-13,000 ₪).
אשר לסכויי התביעה סבור המשיב שיזכה לכל הפחות בסעד של פצויי פיטורים בשל נסיבות סיום העסקתו בעת קריסתו הנפשית, כמו גם לסעד של שעות נוספות, בהעדר דוחות נוכחות מטעם המבקשת 1.
עם זאת, בית המשפט העליון עמד על האבחנה שבין עילת תביעה המבוססת על אחריות אישית לבין עילה המבוססת על הרמת מסך (ע"א 407/89 צוק אור בע"מ נ. קאר סקיוריטי בע"מ, פ"ד מח(5), 661).
...
אשר לבקשת המבקשים 2-3, בעלי המניות והדירקטורים הרשומים של המבקשת 1, מצאתי כי יש לדחות את הבקשה.
לאור זאת, מצאתי כי דין בקשתם של המבקשים 2-3 להידחות אף היא.
בנסיבות אלה, הבקשה נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כמו כן, חרף בקשתה אחרי פיטוריה, היא לא קיבלה את הסכם ההעסקה שלה, וגם סירבו להעביר לה עותק מההסכם הקבוצי שחל עליה; - היא גם לא קיבלה הודעה מוקדמת טרם פיטוריה, והנתבעת גם לא התחשבה בותק הקודם שלה במקום העבודה, עוד משנת 1999; - לאור כלל האמור לעיל, היא זכאית לסעדים הבאים, כדלקמן: פיצוי בגין היתנכלות תעסוקתית, היתעמרות והפרת חוק שויון זכויות לאנשים עם מוגבלות בסך של 85,000 ₪; פיצוי בגין אפליה מחמת גיל ובנגוד להוראות חוק שויון הזדמנויות בעבודה בסך של 50,000 ₪; פיצוי בגין הפסדי עבר, פצויי פיטורים והפרשות פנסיוניות עד לגיל פרישה בסך של 555,486 ₪; פיצוי בגין פיטורים שלא כדין וללא עריכת שימוע בסך של 45,000 ₪; השלמת פיצויים, לאור הותק הקודם שלה במקום העבודה, בסך של 17,500 ₪; פיצוי בגין פיטורים בזמן חופשת מחלה בסך של 50,000 ₪; פיצוי בגין הפסד מיצוי יתרת דמי מחלה בסך של 27,727 ₪; פיצוי בגין אי-מתן הודעה לעובד בסך של 15,000 ₪; פיצוי בסך של 5,000 בגין אי-מתן הודעה מוקדמת.
בעיניין מחמלי שנידונה בבית המשפט העליון, עמד בית המשפט על הערכים שבבסיס החוק ועל עקרונותיו, וציין בין היתר כי "... חקיקתו של חוק השויון שאפה, אפוא, להביא לידי תיקון מבני כולל שיכיל התייחסויות לכל תחומי ההפליה וההדרה של אנשים עם מוגבלויות"[footnoteRef:1].
] "לעיתים, הדרך שבה מנהל בעל דין את עניינו בבית המשפט הנה בעלת משמעות ראייתית, באופן דומה לראיה נסיבתית, וניתן להעניק משמעות ראייתית לאי הגשת ראייה. היתנהגות כגון דא, בהיעדר הסבר אמין וסביר – פועלת לחובתו של הנוקט בה, שכן היא מקימה למעשה חזקה שבעובדה, הנעוצה בהיגיון ובניסיון חיים, לפיה דין ההמנעות כדין הודאה בכך שלו הובאה אותה ראיה, היא הייתה פועלת לחובת הנמנע ותומכת בגירסת היריב. בדרך זו ניתן למעשה משקל ראייתי לראיה שלא הובאה. כאשר בפי בעל דין הסבר סביר ואמין לאי העדתו של עד מטעמו או לאי הגשת ראיה מצדו, ישמיט ההסבר את הבסיס מתחת לקיומה של החזקה שנוצרה לחובתו בשל אי הבאת הראיה." לגופו של עניין - השתלשלות האירועים לאחר סיום העסקתה של התובעת בספריה והמעבר למחלקה לרפואה תעסוקתית – נסקור כעת את האירועים החשובים שארעו במהלך העסקתה של התובעת, ושרלוונטיים לענייננו.
אולם, טענה זו אינה נכונה, היות שהתובעת קיבלה פצויי פיטורים מלאים בגין עבודתה בחברת פייסטף, והיא אף חתמה על אישור בגין קבלתם, עוד ביום 14.11.2002[footnoteRef:192].
] "פיצוי בגין אי מתן אישור העסקה –סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות קובע, כי מעסיק ייתן לעובדו, בסיום העבודה, אישור בכתב בדבר תחילתם וסיומם של יחסי עבודה. הפרת סעיף 8 לחוק אינה מזכה בפצוי כספי בגין אי מתן אישור העסקה, אלא קובעת קנס פלילי אשר אופן חישובו מעוגן בתקנות העבירות המנהליות (קנס מנהלי- אישור לעובד על תקופת עבודתו), תשס"ב-2002. החוק אינו מקנה סמכות לפסוק פיצוי כספי בהליך אזרחי בגין הפרת ההוראה ליתן אישור על תקופת ההעסקה. כך גם, ככל שהתובע מבקש פיצוי מכח הפרת חובה חקוקה, התובע לא הצביע על הנזק שניגרם לו כתוצאה מאי מתן אישור העסקה. לפיכך, התביעה לפצוי בגין אי מתן אישור על תקופת העבודה נדחית." לסיכום – עילת התביעה למתן פיצוי בגין אי-מתן אישור על תקופת העסקה דינה להדחות במלואה.
...
מנגד, הנתבעת התכחשה לכלל טענות התובעת, וטענה כי דין התביעה להידחות במלואה.
] "פיצוי בגין אי מתן אישור העסקה –סעיף 8 לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות קובע, כי מעסיק ייתן לעובדו, בסיום העבודה, אישור בכתב בדבר תחילתם וסיומם של יחסי עבודה. הפרת סעיף 8 לחוק אינה מזכה בפיצוי כספי בגין אי מתן אישור העסקה, אלא קובעת קנס פלילי אשר אופן חישובו מעוגן בתקנות העבירות המנהליות (קנס מינהלי- אישור לעובד על תקופת עבודתו), תשס"ב-2002. החוק אינו מקנה סמכות לפסוק פיצוי כספי בהליך אזרחי בגין הפרת ההוראה ליתן אישור על תקופת ההעסקה. כך גם, ככל שהתובע מבקש פיצוי מכח הפרת חובה חקוקה, התובע לא הצביע על הנזק שנגרם לו כתוצאה מאי מתן אישור העסקה. לפיכך, התביעה לפיצוי בגין אי מתן אישור על תקופת העבודה נדחית." לסיכום – עילת התביעה למתן פיצוי בגין אי-מתן אישור על תקופת העסקה דינה להידחות במלואה.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור לעיל, תביעתה של התובעת דינה להידחות במלואה, ביחס לכלל רכיבי התביעה.
על כן, אנו קובעים בזאת כי התובעת תישא בהוצאות הנתבעת בסך של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אני מדבר בתצהיר על יהודה התובע ולא על החברה.
פיצוי בגין אי מתן הודעה על תנאי עבודה כידוע, התובע החל לעבוד ביולי 1980 ואילו חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון לעבודה), תשס"ב-2002 (להלן – חוק הודעה לעובד), ניכנס לתוקפו במהלך שנת 2002.
לטענת התובע, ניתנה לו הודעה רק בשנת 2008 ועל כן הוא זכאי לפצוי בסך 15,000 ₪.
לאור כל האמור לעיל, ומשבסיס החישוב של התובע שגוי מיסודו, וטענותיה של הנתבעת ביחס לחישוב זה לא נסתרו, אני קובע כי לא הוכח שההפרשות שהנתבעת ביצעה עבור התובע לקופת הפיצויים, לקופת הגמל או לקרן הישתלמות, נעשו בחסר, ודוחה את התביעה ברכיב זה. פיצוי בגין הפרת חוק הגנת השכר בסיכומיו, טען התובע כי הוא זכאי לפצוי בשיעור של 150,000 ₪ בגין פגמים שונים שנפלו בתלושי השכר שלו, וכי בהתאם לפסיקה הוא זכאי לפצוי של עד 5,000 ₪ בגין כל תלוש פגום.
בעיניין חומש שנזכר לעיל, פסק בית הדין הארצי, בין היתר, כי: "אכן, ישנם מקרים שבהם כאשר מוגשת תביעה מופרזת ובסופו של יום זוכה התובע אך במקצת תביעתו, יש מקום להשית עליו את הוצאות המשפט או חלקן (ע"ע 203/07 בועז קוסובסקי -קבוצת א.א.ארזי שמירה בע"מ, [פורסם בנבו] סעיף 15 לפסק הדין, ניתן ביום 28.5.07). ואולם, אין מדובר בנוסחה מתמטית אלא בשיקולים מתחום דיני היושר והנוגעים בחלקם לאנטרס הצבורי ובחלקם נוגעים להליך הספציפי המובא בפני בית הדין. כאשר המבחן המטה את הכף הוא מבחן תום הלב, היינו, אם היה יסוד כל שהוא להגשת התביעה כפי שהוגשה". כיום, גישה זו מוצאת את ביטויה בתקנה 153(א)(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – תקנות סדר הדין החדשות), שזו לשונו: "בקביעת שיעור ההוצאות יתחשב בית המשפט, בין השאר, בשווי הסעד שנפסק וביחס שבינו לבין הסכום שנתבע, בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון, במורכבות ההליך, בהשקעת המשאבים בהכנתו ובניהולו ובסכום ההוצאות שהתבקש" (ההדגשה הוספה – א.ש.).
...
לאור האמור לעיל, התביעה ברכיב זה, נדחית.
לאור האמור לעיל, אני מחייב את התובע בהשתתפות בהוצאותיה של הנתבעת בסך 35,000 ₪, והנתבעת רשאית לקזז זכום זה מהסכום שנפסק לחובתה.
אחרית דבר הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 135,000 ₪ בתוך 30 יום מהיום בגין פגם מהותי בהליך השימוע ורשאית היא לקזז מסכום זה את סכום ההוצאות שפסקתי לזכותה בסך 35,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו