מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

משמעות ויתור על חקירת המצהירים בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנתבעת השיבה לבקשה זו וטענה כי כתב התביעה לא הומצא לה כדין, שכן המורשה הנטען אינו עונה על תנאי תקנה 482(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (החלה בעניינינו בשל המועד בו הוגשה בקשת ההכרה בהמצאה לידי מורשה; להלן: התקנות).
אקדים את המאוחר ואעיר כי, במקרה זה, בנגוד לסברת הנתבעת, המשמעות הראייתית של ויתור הצדדים על חקירות המצהירים אינה שכל צד מקבל את כל הנטען על ידי מצהירי הצד שכנגד.
זאת משום שבהציגם את ההסדר הדיוני הודיעו הצדדים במפגיע כי כך עשו "מבלי לגרוע מכל זכות או טענה, ומבלי שיש בכך כדי להוות הודיה בטענה כלשהיא". המשמעות הראייתית של ההסדר הדיוני היא שכל אימת שבית המשפט יצטרך לקבוע ממצא עובדתי רק על יסוד טענות שנטענו בתצהיר של עד שלא העיד בבית המשפט ולא נחשף לחקירה שכנגד, ייקבע הממצא בהתאם לנטל הבאת הראיות או נטל השיכנוע, לפי העניין.
...
הווה אומר: הנחת המוצא לדיון היא כי חברת חוץ רשומה היא כזו המנהלת בישראל "מקום עסקים". מכאן שחברת חוץ היא על פי הגדרתה גורם שנמצא בישראל, ולא ראיתי מדוע הוראות החוק שמחייבות אותה למנות מורשה בישראל גוזרות את המסקנה כי מדובר בחברה שאינה נמצאת בישראל.
אני קובע אפוא כי כתב התביעה הומצא כדין לנתבעת גם באמצעות מר נקל.
התוצאה אני קובע כי כתב התביעה הומצא כדין למורשי הנתבעת, בין דרך המורשה הנטען בין דרך מר נקל עצמו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה: תקנה 205(ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 קובעת: "בית המשפט או הרשם יחליט בבקשת הרשות להיתגונן על יסוד הבקשה וחקירת המצהיר, ואולם רשאי הוא ליתן רשות להיתגונן על יסוד הבקשה בלבד, ורשאי הוא, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לדחות בקשת רשות להיתגונן על יסוד הבקשה בלבד." עת הסכימה המשיבה לפעול בהתאם להוראות תקנה זו, רשאי בימ"ש לפעול בכל אחת מהדרכים שקבועות בתקנה זו. כמפורט לעיל, המשיבה ויתרה על חקירת המצהיר מטעם המבקשת.
בע"א 248/89 החברה הכללית למוסיקה (1973) בע"מ נ' U.K. WARNER HOME VIDEO ‏‏ (פורסם בנבו) נקבע: "בעוד שיש בחקירה על התצהיר כדי להוסיף או להבהיר פרטים לטובתו של צד זה או אחר, הרי באין חקירה כזו עומד לפני בית המשפט אך האמור בתצהיר, ובית המשפט בוחן אם יש בדברים אלה כדי לבסס הגנה, ולו בדוחק, נגד התביעה." בתא"ק 5423-01-13 קוטליצקי נ' ניסנוב ואח' (פורסם בנבו, 1.10.2013) נקבע: "המשמעות של וויתור על חקירת מצהיר  בשלב הרשות להגן הנה כי בפני ביהמ"ש עומד אך הנטען בתצהיר ועל ביהמ"ש לבחון האם הנטען, בהנחה שהטענות נכונות, מגלה הגנה. ההגנה הנדרשת הנה ברמה מינימלית אך יחד עם זאת יש לפרט את טענות ההגנה ולא להסתפק בהעלאת טענות כלליות." הלכה היא שבשלב זה של בקשת רשות להיתגונן, די בהגנה ולו בדוחק ובית המשפט אינו בוחן את מהימנות המבקשת והאופן בו תוכיח טענותיה.
...
המבקשת טוענת שנפלה קורבן לקנוניה שמטרתה לחייב אותה בסופו של דבר בחוב של חברת שוקחה או הגברת אויממיה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

עוד מדגיש ב"כ המשיבה, כי בהתאם למכתב הזימון, בעל דין המבקש להזמין מצהיר לחקירה על תצהירו חייב להודיע על-כך למזכירות הועדה 10 ימים לפני הדיון, ומוסיף שהמצהירים בעררים, בדרך קבע, הם העוררים, ומכל מקום הועדה לא החריגה את בעלי הדין, ומשכך היה על המבקשת, אילו רצתה בכך, לזמן את המשיבה לצורך חקירה על תצהירה.
אולם, פסיקה זו מתייחסת לתקנות סדר הדין האזרחי, עיינו: תקנה 522(א) של תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984: "מצהיר בהליך עקרי או בעל דין שמסר תצהיר בהליך ביניים, יתייצב לחקירה ביום הדיון אלא אם כן הודיע בעל הדין שכנגד בהודעתו בכתב לבית המשפט שהוא מוותר על חקירתו של המצהיר". כמו-כן, עיינו בתקנה 178 של תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 : "(א) –
אני מקבל את העירעור במובן זה שאני מורה שהתיק יוחזר בפני הועדה, על-מנת שייקבע בתוך 45 יום ממתן פסק דין זה מועד לדיון בפני הועדה שבו תופיע המשיבה על-מנת להחקר בחקירה נגדית על תצהירה.
...
סבורני, שבנסיבות העניין לא ניתן להסתפק בכך שהוועדה קיבלה את גרסתה של המשיבה כגרסה מהימנה על-יסוד הטיעונים שהועלו בפניה על ידי ב"כ המשיבה, שהרי מדובר, כפי שכבר הערתי, בבירור עובדות חיוניות המצויות בידיעתה האישית של המשיבה (כגון שאלת ידיעתה על החוב, השאלה האם קיבלה את דברי הדואר ובהם החשבוניות, האם חתמה על קבלת דבר הדואר הרשום, ועוד).
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דן בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור על-פי הרשות שניתנה.
אני מקבל את הערעור במובן זה שאני מורה שהתיק יוחזר בפני הוועדה, על-מנת שייקבע בתוך 45 יום ממתן פסק דין זה מועד לדיון בפני הוועדה שבו תופיע המשיבה על-מנת להיחקר בחקירה נגדית על תצהירה.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בדיון נחקרה הגב' חיימוב על תצהירה, וזאת לאחר שבא-כוחה ויתר על חקירת מצהיר התובעת.
משמע, ככל שסכויי המבקש לזכות בהליך גבוהים יותר, כך יעדיף בית המשפט להקל בדרישה שמאזן הנוחות ייטה בבירור לטובתו (רע"א 6564/17 תומר בנפיט קד"מ מערכות שיווק בע"מ (20.11.2017), רע"א 7396/16 גרין נט מחזור וטפול בפסולת בע"מ נ' עריית ירושלים (22.11.2016)).
בהנתן שצווי העיקול הוטלו על ידי לישכת ההוצאה לפועל ללא הטלת ערבויות על התובעת, ולאור העובדה שעם העברת ההיתנגדות לבית המשפט יש לבחון את הבקשה בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, לרבות הפקדת ביטחונות, העיקולים יעמדו בעינם (למעט העיקול בבנק יהב) אך ורק בכפוף להפקדת הבטחונות שיפורטו להלן, וזאת עד ליום 26.6.2023.
...
נוכח כל האמור לעיל, ובהינתן עילת התביעה השטרית וסכום השטרות שבוטלו, לעניות דעתי הוכח יסוד ההכבדה ברמה הדרושה.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, שוכנעתי שהתובעת עומדת בנטל המוטל לפתחה והוכיחה שיש מקום בנסיבות המקרה דנן להטלת עיקולים זמניים על נכסי הנתבעת.
לפיכך, אני מקבלת את הבקשה באופן חלקי בלבד, ומורה על ביטול העיקול אצל המחזיק "בנק יהב לעובדי המדינה". כל העיקולים הנוספים יעמדו בעינם, אלא אם תפקיד הנתבעת סך של 70,000 ₪ בקופת בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה כידוע, בהתאם לתקנה 95 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 ולהלכה הפסוקה, בבוא בית המשפט להכריע בבקשה לצוו מניעה זמני, עליו לבחון קיומה של עילת תביעה על בסיס ראיות מספקות לכאורה, ולשקול אם נוטה מאזן הנוחות לטובת המבקש.
כך, למשל, פרשנות ההסכמים בדבר זכות המעבר; שאלת הידיעה של הנתבעת ביחס לזכות הנטענת, מידתה ואופיה; משמעות השעבוד ביחס לזכות התובעת; וכן שאלת השמוש בכביש לאורך השנים, אופי השמוש, ומועדי הסלילה.
לדברים האמורים, מצטרף ההסכם הדיוני אליו הגיעו הצדדים, לוותר על חקירת המצהירים במסגרת ההליך הזמני, המובילה לכך שגירסתו של אף צד לא אותגרה במסגרת חקירה נגדית.
...
סוף דבר הצו הארעי שניתן ביום 14.11.22 על-ידי בית המשפט המחוזי ימשיך לעמוד בתוקפו כצו מניעה זמני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו