אינני סבור כי המציאות שהצריכה את התובעים לניקוז את מי הכביסה לדלי ולשפוך (לשירותים, כיור או מקלחת הקרובים) בעקבות הצפה שטופלה פעם אחת והתרחשה פעם נוספת שבועיים לאחר מכן, ושלכאורה ניתן היה לתקנה סופית לו שתפו התובעים פעולה, מהוה הפרה של הוראת סעיף 7(א) לחוק השכירות והשאילה המורה כי – "המשכיר חייב, תוך זמן סביר לאחר שקבל דרישה לכך מאת השוכר, לתקן במושכר, או בנכס שלו המשמש את המושכר, כל דבר הגורם הפרעה של ממש לשימוש הרגיל במושכר או לשימוש בו על פי המוסכם בינו ובין השוכר (להלן – פגם), בין שהפגם היה בזמן מסירת המושכר לשוכר ובין שהיתהווה לאחר מכן, זולת פגם שהשוכר אחראי לו ...".
לאור האמור, לא מצאתי כי עלה בידי התובעים להוכיח שהנזילות שאירעו עולות כדי פגם מהותי המהוה הפרעה של ממש למגורים סבירים בדירה שהנתבע סירב לתקן, כאשר האירועים הנטענים אירעו על פני חודש וחצי ויתכן שאילו איפשרו לנתבע לתקן את מקור התקלה באופן יסודי היה העניין בא על פיתרונו באופן סופי תוךזמן קצר ומאפשר להם הנאה שלמה מן הדירה.
טענה נוספת של התובעים היתה כי נמצאה דיירת מתאימה שנדחתה על ידי הנתבע (עמ' 11 לפרוטוקול שורות 28-27) – טענה שכשלעצמה מלמדת כי גובה דמי השכירות העדכניים שבקש הנתבע לא מנע את השכרתה, אלא שהנתבע טען מנגד כי לא היו לה ביטחונות מתאימים ולפיכך נדחתה על ידו (עמ' 20 לפרוטוקול שורה 8) והתובעים לא הביאו כל ראיה סותרת בנושא זה ולא העידו את הדיירת, וכאמור – הנטל עליהם.
ברם, הדברים האמורים יפים לעניין הפרת חוזה השכירות אך לא בכך תמה מלאכתי בהתייחס לראש הנזק של עגמת נפש, שכן אמנם בקשר לנפילת התובעת 1 עקב הנזילה טענו התובעים לפגיעות בריאותיות ונפשיות, לאובדן אמון במשכירים אך לא הביאו כל בדל ראיה לכך, ועל כן אין מקום לפצוי גם בגין ראש נזק זה, אך בכך לא באו נזקיהם הנפשיים לכלל מיצוי.
...
עגמת נפש
אזכיר כי כל מקרה בו צד לחוזה מפר את החוזה יוצר מידה של עגמת נפש אצל הצד שכנגד אך לא כל מקרה כזה מצדיק פסיקת פיצוי בשל ראש נזק זה, וכבר הורנו בית המשפט העליון (כאן מתוך ע"א 8588/06 דוד דלג'ו נ' אכ"א לפיתוח בע"מ (11.11.2010) פסקה 31) –
"... פיצוי לא ממוני בדיני חוזים אינו ניתן דרך שגרה. הוא מצטמצם למצבים שבהם לנזק הכלכלי נתלוותה הפרה בוטה של יחסי אמון, או של יחסי תלות ששררו בין הנפגע לבין המפר, או במצבים של זדון, התנהגות מעליבה או פוגענית במיוחד ... הגישה השיפוטית להענקת פיצויים על נזק לא ממוני ננקטת על דרך הצמצום וההגבלה ...".
הדעת נותנת כי הפרת חוזה הנוגעת לדירת מגורים שכורה של אדם וליכולתו להנות ממנה באופן סביר יכולה להכנס לגדר ההפרות המצדיקות במקרים המתאימים פסיקת פיצוי בגין עגמת נפש, באשר מדובר בתלות השוכר במשכיר ביחס לקורת הגג שלראשו ולראש משפחתו והבסיס לשלוותו, אלא שבענייננו לא מצאתי כי התקיימה הפרה יסודית של החוזה מצד הנתבע ובוודאי שלא כזו המצדיקה את הפעלת החריג של פיצוי בגין ראש נזק זה, במיוחד כאשר לפחות בעניין הנזילה מנעו התובעים עצמם את פתרון הבעיה בסופו של דבר.
הוכח כי התובעת 1 החליקה עקב ההצפה השניה וכתוצאה מכך, בהיותה בשלב מתקדם להריונה, פנתה בדחיפות לחדר המיון ונבדקה ולמרבה השמחה לא אונה לה או לעובר כל רע.
דא עקא, לא ניתן להקל ראש בחרדה הגדולה לבריאות העובד שהיא מנת חלקה של אישה בהריון מתקדם הנופלת וסופגת מכה, גם אם בסופו של דבר הוברר כי שלום לעובר ובעובדה שאירוע כזה גורם לה עגמת נפש ניכרת המצדיקה פיצוי.
סוף דבר
מכל האמור במצטבר נובע כי התביעה מתקבלת בחלקה הקטן, כך שאני מחייב את הנתבע להשיב לתובעים את דמי השכירות שגבה מהם ביתר בסך 7,467 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק כחוק ממועדי פרעון כל אחד משני השיקים – 10.10.21 ו-10.11.21 בהתאמה, וכן לפצות את התובעת 1 בגין עגמת נפש בסך של 1,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 11.7.21.