"
להלן ההוראות בהסכם העבודה, הרלוואנטיות למחלוקת בנושא תשלום בגין עבודה בשעות נוספות ובמנוחה שבועית:
"2.3 תפקיד העובד בחברה תפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי, ותנאי עבודתו אינם מאפשרים לחברה כל פקוח על שעות העבודה והמנוחה שלו, על כך נקבע בהסכם זה התחייבות של העובד על 6 ימי עבודה בשבוע במסגרת שעות של 50 שעות שבועיות. לא ישולם תוספת על שעות נוספות במידה ויהיו, ולא יקוזז בשכרו במידה ועשה פחות מכך.
גם אם אין מקום לקזז את משך ההפסקות משכרו של התובע, ברי שאין לכלול אותן בחישוב שעות העבודה של התובע לצורך חישוב גמול עבודה בשעות נוספות.
זאת לאור הפסיקה לפיה "המעסיק אינו רשאי, כתגובה להגשת תביעה נגדו לתשלום זכויות אחרות המגיעות לעובד על פי חוק לטעון כי הוא זכאי לקזוז תשלומים ששולמו לעובד מעבר למגיע על פי הדין במהלך תקופת העבודה" (בר"ע (ארצי) 7386-02-16 קסטרו מודל בע"מ – שחם, 14.5.18).
...
עם זאת, מקום בו רישום כאמור (בו הגילום גבוה מהסכום ברוטו ששולם לתובע) מופיע רק בחלק מתקופת העבודה ונוכח עדותו החד משמעית של יועץ המס, מר צרפתי, לא מצאנו כי יש לקבל את טענות התובע בנושא.
דין הטענות לגבי שיעור דמי הגמולים (המבוססות על הטענות כנגד השכר ברוטו של התובע), להידחות, וזאת לאור ההכרעה בעניין זה, המפורטת בסעיפים מעלה.
דין התביעה ברכיב זה להידחות נוכח עדות התובע שאישר כי הוא הכין את סידורי העבודה במטבח, החל מינואר 2019 (עת הפך לאחראי מטבח) ובמסגרתם גם שיבץ את עצמו לעבודה (עמוד 5 שורות 26 – 29).
משלא מצאנו לפסוק לזכות התובע פיצויים בלתי ממוניים בגין עגמת נפש, אין מקום לפסוק לזכותו פיצוי זהה בעילה משפטית אחרת (וזאת גם ללא דיון מהותי במאפיין את ענף ההסעדה והאירוח – נושא שלא זכה להתייחסות בטיעוני הצדדים).
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה הקטן ועל הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
הפרשי פיצויי פיטורים בסך 821 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.8.19 ועד התשלום בפועל;
דמי גמולים לפנסיה (חלק המעסיק) בסך 3,718 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.1.19 ועד התשלום בפועל, אשר יופקדו על ידי הנתבעת בקרן הפנסיה/ תוכנית הביטוח הפנסיוני (להלן – קופת הגמל) בה התובע מבוטח כיום, בהתאם להודעתו שתימסר לנתבעת בתוך 15 ימים מקבלת פסק הדין.