כמו כן, יש לבחון באם הועברו לחשבון תגמולים, פיצויים, קרנות הישתלמות, קופות גמל מענקים כספים וזכויות ולאן נותבו הכספים.
טענות התובע לפיהן הנתבעים השפיעו על המנוחים באופן בלתי הוגן, משכו את כספם, תגמוליהם, שינו מוטבים, נישלו את התובע, או גרמו למי מהמנוחים לשנות את הצוואה, לא נטענו בכתב התביעה כנושא שבמחלוקת; מוסיפים וטוענים הנתבעים, שלא עשו שימוש בכספי המנוחים והמדובר בטענות שקריות אשר נטענו באופן כללי וסתמי, והנתבע הוא זה שקבל הכי הרבה כספים מהמנוחים, בהזדמנויות שונות, בצורה כזו או אחרת.
...
עיקר טענות הנתבעים:
דין התביעה להידחות; הליך זה הינו המשך לרדיפה הבלתי פוסקת מצד התובע.
לצורך הגשמת משפט צדק, אין מנוס מפגיעה בזכות ההגנה על פרטיותו של אדם.
ראו דבריה של כבוד השו' א' פרוקצ'יה בבע"מ 3542/04 פלוני נ' פלונית (נבו 20.06.2005): "ערך עשיית משפט צדק הוא ערך ההולם את ערכי המדינה והוא נועד לתכלית ראויה; מקום שלהגשמת תכלית זו נדרש לחדור לצנעת פרטיותו של אדם, ובלעדי חדירה כזו לא ניתן להגשימה, יש ואין מנוס מפגיעה בזכות היסוד. עם זאת, האיזון בין זכות ההגנה על הפרטיות לבין צורכי עשיית משפט צדק מחייב עמידה על דרישת המידתיות. הפרת הפרטיות מוצדקת רק מקום שקיומו של הליך שיפוטי תקין מחייב פגיעה כזו; כל חלופה קיימת המאפשרת קיום משפט תקין בלא פגיעה בפרטיות ראויה למיצוי. בהעדר חלופה כזו, שיעורה של הפגיעה צריך להצטמצם אך להכרחי ביותר, כנדרש לצורכי המשפט. נדרשת, אפוא, מידתיות בפגיעה בזכות לפרטיות, ובהחלטה האם לפגוע בה ובאיזה שיעור על בית המשפט להשתכנע בחיוניות החומר המוגן לצורך המשפט, ועליו לצמצם את הפגיעה בפרטיות אך למידה החיונית לצורך השגת התכלית הראויה."
מבלי לפגוע באמור לעיל, ככלל, על בית המשפט, ובפרט בית המשפט לענייני משפחה, להיות ליבראלי בבואו לבחון בקשה שמטרתה גילוי מידע, לאור הרצון לרדת לחקר האמת ולקיים את ההליך ב'קלפים פתוחים' (ראו לדוגמא רע"א4234/05, בנק המזרחי המאוחד בע"מ נ' פלץ (2005); רע"א7114/05, מ"י נ' חיזי (2007); רע"א6546/94, בנק איגוד לישראל בע"מ נ' אזולאי, פ"ד מט(4) 54).
ביחס למנוחה, ובשים לב לכל האמור לעיל, להוראות הצוואה ההדדית והדין החל מצאתי שככל ובוצע שינוי בזכויותיה אשר יכול לפגוע בזכויות התובע, הרי שזה יכול להיעשות רק בזכויות שהיו נתונות לה, ככל והיו, מכח חוזה ביטוח כמפורט בסעיף 147 לחוק הירושה, תשכ"ה 1965.
בנסיבות אלה, באיזונים הצריכים ומבלי לקבוע מסמרות, מוצאת אני שעלה בידי התובע להוכיח, שככל ובוצע שינוי ביחס לזכויות אלה, יכול ויש מקום לבחון את כשרותה של המנוחה לעשותו, ומכאן, מצאתי להיעתר לבקשתו להמצאת מסמכים אלה, למן המועד לו עתר.
אשר על כן, ובבחינת כלל השיקולים הצריכים, ובכלל זה זכות המנוחים לפרטיות אל מול זכותו של התובע לקבלת מסמכים לצורך ניהול הליך תקין, ותכלית מתן הצו, הנני מורה כדלקמן:
ניתן בזאת צו לקבלת מידע אודות זכויות המנוחה נ.י. ז"ל שהוחזקו החל מיום 1.9.13 ועד ליום 25.1.18, אצל המחזיקים אילון חברה לביטוח בע"מ, מנורה חברה לביטוח בע"מ, מגדל מקפת קרנות פנסיה בע"מ, מגדל חברה לביטוח בע"מ, פסגות קופות גמל ופנסיה בע"מ.
ככל וקיימת חברת ביטוח נוספת, יוכל התובע לעתור למתן צו נוסף.
שאר טענות התובע לקבלת צו לגילוי ועיון במסמכים, נדחות.