הרקע לבקשה
ד"ר רעיסה קטייב (להלן: "התובעת") הגישה תביעה כנגד מנורה מבטחים גמל ופנסיה בע"מ (להלן: "מנורה") למתן פסק דין הצהרתי לפיו היא זכאית לקבל את תגמולי קרן הפנסיה של אחיה המנוח, מר אלכסיי יעקובוב ז"ל, אשר נפטר ביום 28.2.19 (להלן: "המנוח"), זאת על-פי צו קיום צוואתו שניתן ביום 29.7.19 (להלן: "הצוו").
לבקשת הנתבעת, בית הדין צירף את גב' אתי יעקובוב (להלן: "הצד הנידרש"), בתו של המנוח אשר גם שימשה כסוכנת הביטוח שלו, כצד נידרש להליך שבכותרת לאור טענת הנתבעת, כי הן התובעת והן הצד הנידרש מעוניינים באותו סעד, קרי, קבלת כספי הפנסיה של המנוח.
לטענת הצד הנידרש, התובעת ניסתה תחילה, ביום 27.2.19, למשוך את הכספים באמצעות טופס מינוי מוטבים אשר נחתם יום לפני כן על-ידי המנוח, בעודו מאושפז בבית החולים תחת השפעת תרופות.
באשר לאיזון האינטרסים בין הצורך לקיים את ההליך "בקלפים פתוחים" לבין הטענות בדבר פגיעה בזכויותיה הצד הנידרש טען, כי יש לראות את עו"ד בורוכוב כמי שוויתרה על החיסיון/זכות לפרטיות משהעלתה ביוזמתה טענות בדבר מקום הימצאה וכי מעצם הגשת התצהיר עולה הסכמה מכללא להעמדת האמור בו לבחינה שיפוטית.
לבקשה לא צורף תצהיר ולא התלוותה תלונה למישטרה, על אף הטענות הקשות המופנות כלפי התובעת ועו"ד בורוכוב, המגיעות לכדי האשמות בפלילים.
נפנה עתה לבחינת הבקשה לפי המסגרת המשפטית הרלבנטית במקרה זה.
התשתית הנורמאטיבית
בהתאם לבע"ע 40711-04-17 פישר תעשיות פרמצבטיות בעירבון מוגבל נ' שטטר (ניתן ביום 4.3.18) (להלן: "עניין פישר"), נקודת המוצא לדיון בבקשה לצוו איכון הנה תקנה 46 (א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1991 (להלן: "התקנות") הקובעת כדלקמן:
"בית הדין או הרשם רשאי ליתן צו למסירת פרטים נוספים, ולבקשת בעל דין אף לגילוי או לעיון במסמכים, אם היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות".
הפסיקה קבעה כי יש ליישם את תקנה 46 על-פי שאלת הרלבנטיות, אשר לה שני היבטים, צר ורחב.
...
עם זאת, הואיל והצדדים טענו בעניין זה בהרחבה, מצאתי להקדיש לשאלה זו כמה מילים, בבחינת מעבר לנדרש, בטרם אחתום פרק זה.
מקובלת עלי טענת הלשכה, כי נתוני איכון של עורך דין עשויים, בנסיבות מסוימות, לבוא בגדר "דברים ומסמכים שהוחלפו בין עורך דין לבין לקוחו". עם זאת, ספק אם זה המצב במקרה שלפניי, כעולה מהפסיקה שהובאה על-ידי הלשכה בחוות דעתה.
סוף דבר
הנה כי כן, אף אם ניתן היה לקבוע כבר בשלב זה, כי נתוני מיקומה של עו"ד בורוכוב רלבנטיים ישירות לעילת התביעה – ואין כן המצב - דין הבקשה להידחות בשל הפגיעה הבלתי מידתית בפרטיותה של עו"ד בורוכוב, צד שלישי בהליך שבפניי.
כאמור לעיל, לא שוכנעתי כי מתן הצו המבוקש, לא כל שכן בשבל זה, יאפשר דיון יעיל או יחסוך הוצאות שכן יהיו תוצאותיו אשר יהיו, לא יהיה בהן כדי לקדם את חשיפת האמת ובירור העובדות הרלבנטיות להוכחת עילת התביעה.