מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מרצת פתיחה למחיקת עיקולים מרכב

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הקונה שילם סך של 206,257 ש"ח לסילוק ומחיקת משכנתא אשר הייתה רשומה על הדירה וסך של 25,177 ₪ לסילוק חוב בגין תיק הוצל"פ. לפני ולאחר סילוק החובות על-ידי הקונה, שולמה לידי הנאשם, כנאמן, יתרת התמורה בסך 547,066 ₪ באופן הבא: ביום 4.8.11 סך של 86,500 ₪ בשיק לנאשם; ביום 23.2.12 סך של 345,743 ש"ח בהעברה בנקאית לחשבון הנאשם בנאמנות, וביום 26.2.12 סך של 4,289 ש"ח בהעברה בנקאית לחשבון הנאשם בנאמנות.
ניתוח "חשבון המשרד" של הנאשם הצביע על כך, שהחשבון האמור שימש גם להוצאותיו הפרטיות כגון: כרטיסי אשראי, משכנתא, תשלום מזונות ורכישת רכב.
הנאשם העיד, כי המדובר היה בתקופה שהתנכלו לו, רשות המסים נטלו את שכר הטירחה שהגיע לו, יצרו מצב של חסר כספי, ואף הטילו עיקול על חשבונות בבנק איגוד כשברקע גם בנק איגוד תבע אותו (עמ' 1392 לפרוטוקול, שורות 25- 31; הנאשם ביקש להגיש מסמכים על עיקול אלקטרוני מאפריל 2013 בגין חוב למס קניה על נכסים המוחזקים בידי חשכ"ל לכסוי חוב בסך 84,252 ₪ - נ/67, שאינו רלבאנטי לתקופה).
ביום 18.2.08, הגיש המציע (חברת ש.י.א רפאל פרוייקטים בע"מ) לבית-המשפט השלום בתל-אביב תובענה בדרך של המרצת פתיחה, כנגד הנאשם, להצהרה על בטלותה של הערבות הבנקאית לאחר שזו חולטה, וביום 27.12.09 ניתן פסק-דין לפיו נדחתה התובענה (ת/125).
...
באישום 3, אני מרשיעה את הנאשם בביצוע עבירה נוספת של גניבה בידי מורשה לפי סעיף 383(א)(2) + 393(2) לחוק העונשין בכך, שבעת שהנאשם שימש מנהל עזבון, שלח ידו בגניבת כספי תקבולי מכירת הדירה באילת על סך של 106,083 ₪, אותם נמנע מלהעביר ליורשי המנוח צבי קלינגר ז"ל, והכל כפי שפורט בהרחבה בתיאור האישום השלישי.
באישום 4, אני מרשיעה את הנאשם בביצוע עבירה של גניבה בידי מורשה לפי סעיף 383(א)(2) + 393(3) לחוק העונשין בכך, שבעת ששימש כבא-כוחו של בעל נכס – מר משה אביטל, נטל לעצמו שלא כדין כספי ערבות בסך 395,000 ₪, והכל כפי שפורט בהרחבה בתיאור האישום הרביעי.
באישום 5, אני מרשיעה את הנאשם בביצוע ריבוי עבירות של השמטה מתוך דו"ח על-פי הפקודה כל הכנסה שיש לכללה בדו"ח לפי סעיף 220(1) לפקודה וכן ריבוי עבירות של מרמה ערמה או תחבולה לפי סעיף 220(5) לפקודה, בסך כולל של 8,614,104 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במוקד המחלוקות נשוא מרצת פתיחה זו אפוא, המחלוקת באשר למודעות המבקש לקיומו של חוב ולהליכי הגבייה שנקט המשיב, וכן המחלוקת אם הליכי הגביה אכן ננקטו ברציפות, או שמא בפערי זמן המבטאים היתיישנות או שהוי.
למעשה, המשיב לא הביא ולו רמז לפעולות שביצע או שביקש לבצע ולא היה באפשרותו לעשות כן, נוכח שהיית המבקש בחו"ל. 3) לאחר מספר פעולות גבייה שבוצעו משנת 2002 ועד 3.1.02 (נספחים 33 – 37 בתיק מוצגי המשיב) שוב חדל המשיב מכל פעולת גבייה במשך כ- 6 שנים, עד ביצוע עיקול רכב ביום 22.5.12 (לפי הרישום בפירוט הפעולות - נספח 6 לתגובת המשיבה).
כפי שהובהר בתחילת הדיון, לא ניתן לקבל את העתירה למחיקת חובות המבקש מספרי המשיב, והדיון מיתמקד בטענה לחסימת המשיב מפני האפשרות לנקיטת הליכים לגביית החוב.
...
ואכן, אין לאפשר התחמקות מתשלום מס אמת במועד, וגם אין לאפשר מתן פרס למי שעלה בידיו להתחמק מתשלום מס תקופה ממושכת.
ולפיכך, אני מקבל גם טענה חלופית זו של המבקש וקובע שביחס להליכי הגבייה המנהלית שמבקש המשיב לבצע בגין החוב – לוקה המשיב בשיהוי החוסם אותו מהמשך נקיטת ההליכים.
לפיכך ונוכח כל האמור לעיל, אני מקבל את טענת המבקש במלואה וקובע כך ביחס לחוב הרשום לחובת המבקש בספרי המשיב בגין אי הגשת הדוחו"ת בשנים 1995 - 1996: מאחר וחלפה תקופת ההתיישנות אין באפשרות המשיב להגיש נגד המבקש תביעה אזרחית בגין החוב.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2007 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת עבודתם עסקו בפעילות לתפיסת רכב שהוטל עליו צו עיקול.
המשיבים ביקשו (בש"א 1380/06) למחוק את התביעה על הסף, בהיעדר עילה לגבי פירסום לשון הרע, ובהיעדר יריבות לגבי עילת ההשבה.
להשלמת התמונה יצוין, כי ביני לביני ניפתח כנגד המבקש תיק הוצאה לפועל ברמלה על סמך 11,007 ש"ח (תיק מספר 34-0499707-5).
...
אף לגופם של דברים סבורני כי אין מקום להתערבות בגלגול שלישי.
אין בידי גם להיעתר לטענותיו של המבקש ביחס להוצאות שנקבעו לו בבית המשפט המחוזי, בהעדר נסיבות חריגות המצדיקות התערבות מעין זו, הבאה במשורה (ראו רע"א 6568/05 כץ נ' כץ (לא פורסמה, ניתנה ביום 17.8.05)).
סוף דבר, אין בידי להיעתר, כאמור, לבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

על האמור אוסיף, כי פסיקת בתי המשפט פירשה את הסיפא של הוראת סעיף 60 לפקודה, כמעמידה הגנה גם למי שמסר מידע כוזב בזדון לרשות מוסמכת שהחליטה לפתוח בהליכים, וזאת מתוך הנחה כי עצם מסירת המידע לרשות מוסמכת והמשך נקיטת הליכים ע"י אותה רשות מנתקת את הקשר הסיבתי בין מקור המידע לבין הרשות, שעליה מוטלת החובה לבדוק את אמינות המידע, באופן שהביא לדחיית עילת הנגישה (ראו והשוו: רמ"ש (חי') 22340-03-15 המבקשת נ' המשיב (16.6.15)).
על מנת להוכיח עוולת הנגישה, יש להוכיח כי הפעולות האמורות נעשו בזדון ובמטרה להזיק, והתובע לא עמד בנטל זה. אף שכב' השופטת ע' גולומב דחתה את הבקשה, הקביעה שלה כי עליית התובע עם רכבו על סימון החניה מהוה משום עשיית דין עצמית, שהביאה לאי חיוב הנתבעת בתשלום הוצאות ההליך חרף דחייתו, מלמדת כי התלונה במישטרה והבקשה למניעת הטרדה מאיימת, שעניינן בארוע הפגיעה בסימון החניה, לא נעשו בזדון ומתוך מטרה להרע לתובע.
אלא, שהדברים לא ייעשו בנקל משום ש"נידרשת הוכחת קיומה של היתנהגות שאינה בתום לב, היתנהגות שיש עימה רשלנות בולטת או ניצול לרעה של הליך משפטי" (על כך עמדתי גם בפסיקה קודמת שיצאה תחת ידי ובגדרה דחיתי את התביעה בתיק תא"מ (שלום עפולה) 33538-01-13 מנחם נ' בוכריס (27.10.14); ע"א 53683-11-14 במסגרתו נמחק העירעור שהוגש).
קיומה של חובה זו יוצר יחסים מיוחדים בין בעלי הדין, שבמסגרתם תוטל אחריות נזיקית על מבקש הסעד הזמני, שמחמת התרשלות או במזיד, איננו מגלה לבית המשפט את כל העובדות הנכונות וזוכה לסעד לא לו, תוך הסבת נזקים או הפסדים ליריבו (שם כאמור דובר בסעדים זמניים מסוג עיקול במעמד צד אחד).
...
לפי שאכנס לעובי הקורה אומר כי אין בידי לקבל את טענת הנתבעת בסיכומיה, כי גרסת התובע בדבר סימון הרובריקה של איסור הנשיאה והחזקת הנשק בטופס הבקשה למתן צו מניעת הטרדה מאיימת, מהווה שינוי חזית לו היא מתנגדת (סע' 7 לסיכומים), משום שטענה זו נטענה מפורשות בכתב התביעה (סע' 27(ג)) והוכחשה ע"י הנתבעת בסעיף 23 לכתב ההגנה.
דא עקא, התובע נמנע מלהציג תלושי השכר שהונפקו לו בתקופה בה נשללה ממנו נשיאת הנשק, קרי בחודשים ינואר ופברואר 2019, ומשכך אין לפניי נתונים מלאים בדבר הפסד השכר שנגרם לתובע במהלך תקופה זו, והאם הוא מימש זכויות אחרות שעומדות לו בתקופת היעדרותו, כגון ניצול ימי חופשה וכיוצ"ב. לאור כל האמור לעיל, רואה אני לפסוק לתובע פיצוי בגין הפסד שכר בתקופת הפקדת הנשק על דרך האומדנה בסך של 4,000 ₪.
אשר לנזק לא ממוני - עוגמת נפש, לאחר ששקלתי את מלוא טיעוני הצדדים, ולאחר שנתתי את דעתי למניעת יצירתו של "אפקט מצנן" של תלונות מוצדקות והאינטרס הציבורי בלאפשר את הגשתן, לעומת האינטרס הציבורי במניעת הגשת הליכי הטרדה מאיימת בלתי מוצדקות, מבלי שהמתלונן מאמין בצדקת התלונה, ככל שהיא נוגעת להטלת המגבלה שבמדרג הגבוה של איסור לשאת נשק למי שהדבר דרוש לו לצרכי פרנסתו, כל זאת בהסתמך על אווירת "חשש" כללית שאין לה אדנים עובדתיים, כפי שארע במקרה שלפנינו, ולאחר שנתתי את דעתי להשתלשלות הסכסוך בין הצדדים דכאן מאז פסק דינו של כב' השופט זגורי ואילך, נחה דעתי כי נסיבות המקרה מצדיקות פיצוי התובע בגין נזק לא ממוני בסך גלובלי של 17,000 ₪, וזאת בשל עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לו עקב האיסור לשאת נשק המשמש אותו לצרכי פרנסתו, ומשנמצא כי בקשת הנתבעת למניעת הטרדה מאיימת נעדרת הלימה בין המגבלה של איסור לשאת נשק ברישיון לבין חומרת ההטרדה המאיימת שנטען כי נקטה כלפיה התובע, וכן חוסר המידתיות באיסור האמור שביקשה הנתבעת להטיל במעמד צד אחד, תוך הסתרת הליכים קודמים שהתקיימו בין הצדדים, ובעיקר צו מניעת הטרדה מאיימת שניתן נגדה לבקשת התובע, מעיניו של בית המשפט, הן בבקשה והן בדיון במעמד צד אחד.
סוף דבר לשיטה אחרונה, התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום אילת נפסק כדקלמן:

מנגד הגיש הנתבע תביעה כנגד התובעים על הוצאת דיבה והפצת דברי בלע [ב-ת.א. 8796/00 בבית משפט השלום בבאר שבע] תביעה שנמחקה תוך חיוב בהוצאות.
נטען כי הליכי הגביה שבהם נקט כנגד התובע היו מיותרים וחסרי תועלת, לרבות עיקול רכבו השווה לגרסת התובעים 70,000 ש"ח ומכירתו בסכום של 25,000 ש"ח בלבד, סכום אשר שלשל הנתבע לכיסו ולא העביר לתובעת ממנו מאומה; עיקול התכשיטים ומצלמת וידאו בדירה, עת שהה התובע במעצר בגין פקודת מאסר שהוציא כנגדו הנתבע, בשווי של 30,000 ש"ח, כאשר גם סכום זה לא הגיע לידי של התובעת, כאשר הציוד לא הוחזר לתובעים או מי מהם.
על כן, שומרת לעצמה אשתי לשעבר את הזכות המלאה ואני מסכים לכך לפתוח את התיק מחדש נגדי במקרה של הפרת התחייבויותיי, בכל דבר ועניין, כולל הצהרותיי בדבר זכאות אשתי לשעבר לקבלת מזונות ישירות מביטוח לאומי, לגבי מלוא סכום החוב המופיע בתדפיס חוב לאחר הגדלת הקרן כמוסכם; מיותר לציין כי אני נשאר ערב לכל התחייבויות אשתי לשעבר כלפיך, מכל מין או סוג שהוא".
...
לסיכום פרק זה, מצאתי כי פעולות הנתבע ברכב, בתכשיטים ובמצלמת הוידאו נעשו שלא כדין ותוך הפרת חובות כלפי התובעים, אף מצאתי כי לא הוכשרו הן בהחלטות ראש ההוצל"פ, שכן ההליכים שבפניו היו פגומים וחסרים, אף מצאתי כי הפעולות לא נעשו בהסכמת מי מהתובעים וכי חתימותיהם על המסמכים השונים מעת לעת אינן מחייבות אותם וכי לכן חב הנתבע באחריות כלפי התובעים.
שוכנעתי כי אומנם נגרם להם סבל רב בשל דרך היתנהלותו הלא ראויה של הנתבע והנני אומדת את גובה הפצוי לתובעים ביחד ולחוד בנזק זה בסך 50,000 ₪.
לפיכך הנני מחייבת את הנתבע לשלם לתובעים ביחד ולחוד סכומים אלה: סך 24,000 ₪ אשר יישא הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום 15.5.2000 [מועד המימוש הנטען של הרכב] ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו