להלן נפרט את הטעמים להחלטה זו.
על פי פשט הדברים ולשון הכתוב, המונח "אם לא הורתה הועדה הרפואית הוראה אחרת" מתייחס לחלק המשפט שבא לפניו, כלומר "קצין תגמולים רשאי להורות אחת לשנה על בדיקת הנכה שנית". על כן, ככל שהועדה הרפואית לא קבעה הוראה אחרת לעניין מועד הבדיקה החוזרת, קצין התגמולים רשאי לעשות כן אחת לשנה, ללא כל סייג.
]
"לאור האמור לא מצאנו כי נפל פגם בהמלצת רופא המוסד בטופס התקינות משלא נסתרה הטענה כי זו בוססה על טעמים רפואיים. אין בידינו לקבל את טענת המערער כי מדובר במעין ערעור על החלטת הועדה שכן ההמלצה היתה לבדוק את המערער בחלוף שנתיים, וזאת על מנת לבחון האם מצבו ישתפר. אין בהמלצה זו חוסר הסכמה עם קביעת הועדה אלא הערכה רפואית כי ייתכן שיפור עתידי במצבו".
אמנם, פסק הדין בעיניין רוחם ניתן ביחס לנפגע עבודה שעניינו נבחן בהתאם לתקנה 37 לתקנות נפגעי עבודה (ולא בהתאם לסעיף 37 לחוק הנכים).
ראו למשל דברי השופטת פרוקצ'יה בפרשת דוקטורי, שצוטטו בפרשת בנית:
"קו אופייני נוסף בחוק הנכים מצביע על צורך בהתאמת דרגת הנכות, ומכוחה גם התאמת שיעור התגמולים, למצב הנכות האמתי של הנכה. לפיכך דרגת הנכות לעולם אינה נתון קבוע ומגובש, אלא גורם הנתון לשינויים מעת לעת, על פי נסיבות משתנות (סעיפים 37 ו-35ג לחוק הנכים). באופן זה מצד אחד המדינה אחראית להעניק תגמולים למי שניפגע בשירות ההגנה על בטחונה. מצד אחר החוק מקפיד שכספי ציבור לא יוצאו לשוא, ולעולם ישתלמו רק בגין פגיעה ממשית תוך עידכון התגמול המגיע על פי רמת הפגימה של הנכה ולנוכח מצבו המשתנה מעת לעת"[footnoteRef:11] (ההדגשות אינן במקור – ר.ג.).
...
בנסיבות אלו שוכנענו כי מתן ההחלטה עליה מדברת ד"ר בר-און הינה החלטתה בנוגע לחידוש המלצתה לפתיחת התיק כפי שכתבה שלוש שנים קודם לכן, ולא בנוגע לזימון התובע לוועדה הרפואית.
אשר לטענה השלישית, הנוגעת לאינטרס ההסתמכות, אף היא דינה להידחות.
סוף דבר
התביעה נדחית.