מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מעשים של עובד נגד מעסיק לאחר סיום העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

העובד מסכים אף הוא כי בסביבות תחילת חודש 5/2020 הוא חדל מלהגיע לעבודה בחברה; - ביום 5.5.2020 נערכה שיחה בין העובד, איריס וניר, שנגעה, בין היתר, לזכויותיו הנטענות של העובד בחברה; - לאחר מכן החלה תחלופת מכתבים בין הצדדים, ואף בין באי-כוחם; - ביום 8.6.2020 נערך לעובד שימוע לפני פיטורים, בנוכחותו ובנוכחות באת-כוחו; - ביום 11.6.2020 מסרה החברה לעובד מכתב פיטורים, במסגרתו הוחלט על סיום עבודתו אצלה ביום 25.6.2020.
כך גם בפסיקת בית הדין הארצי, אשר קבע בעיניין חמיד לגבי טיב הראיות הנסיבתיות הנידרש להוכחת עבירת הגניבה ממעסיק, כדלקמן: "הלכה פסוקה היא בבית הדין לעבודה, כי מידת ההוכחה הדרושה להוכחת מעשה פלילי בדיון בין עובד למעבידו אין די כי תישקל על פי מידת הסבירות"[footnoteRef:226].
] היתייחסות לטענה נוספת של החברה כנגד העובד - אי-החזרת ציוד – טענה נוספת שהעלתה החברה בתביעה שכנגד, הנה שהעובד המשיך להחזיק שלא כדין ברכוש החברה גם לאחר סיום יחסי עובד-מעסיק, ולא החזיר אותו לחברה, ולרבות: טלפון נייח עם הרשאות גישה למערכות החברה, בשווי של 500 ₪; מפתחות משרדיה הקודמים של החברה; חותמת החברה; התקן איחסון נייד (דיסק און קי) הכולל מצגות של החברה; וכן כרטיס SIM של חברת פרטנר.
...
סוף דבר לסיכום – לאור כלל האמור והמפורט במהלך פסק הדין, נקבע בזאת, כדלקמן– - תביעת הבעלות של העובד בחברה, ותביעתו למתן צו עשה להקצאת שליש ממניות החברה – נדחית במלואה.
כך גם נדחית במלואה התביעה הכספית החלופית, אשר הועמדה על סך של 1.66 מיליון ₪; - תביעת העובד לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין בסך של 240,000 ₪ – נדחית במלואה; - תביעתו של העובד לפיצוי בגין קיום הסכם בחוסר תום-לב, בסך של 150,000 ₪ – נדחית במלואה; - תביעת ההלנה של העובד בסך של 199,000 ₪ – נדחית במלואה; - תביעת העובד לפדיון חופשה בסך של 9,500 ₪ – נדחית במלואה; - תביעת העובד לתשלומים פנסיוניים בסך של 11,864 ₪ – נדחית במלואה; - התביעה שכנגד שהגישה החברה כנגד העובד, לפיצוי בגין חדירה שלא כדין למחשבי החברה, בסך של 500,000 ₪ – נדחית במלואה.
בשקלול כלל הנתונים האלה, אנו קובעים כי על העובד לשאת בהוצאות החברה ובשכר טרחת באי-כוחה בגובה הסכום שנפסק לחובת החברה – 5,931 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית, כך שבסיכומו של דבר, אף צד לא יצטרך לשלם דבר לשני, וכך גם להפך.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת לא הוכיחה כי קמה לה זכות יוצרים לגבי ביטוי זה וכי אין מדובר בביטוי נפוץ בציבור, כדוגמת "בית חכם". חמישית, טרם קבלת הכרעתי בתיק זה, שקלתי את טענתו של הנתבע, כי התובעת ידעה על מעשיו (ס' 5 – 6 לתצהיר הנתבע):"...מר אורבך ידע כל העת, שמעת לעת עשיתי על חשבון זמני הפרטי מספר עבודות ספורדיות (במקרים מעטים) ואף עודד אותי לכך, שעה שידע משיחות שנתקיימו בינינו שבכוונתי להתחיל בפעילות עצמאית לאחר סיום עבודתי בחברה...כל פעילות פרטית שביצעתי הייתה בידיעתו ובעידודו של מנהל התובעת ובעליה – אורבך גל, אשר בירך על כך ועודד אותי לכך מתוך חשיבה שאעבוד מול החברה כפרילנסר בעתיד". מהראיות ומהעדויות אותן שמעתי, התברר כי הקף פעילותו של הנתבע לא היה מצומצם.
בהתאם להוראות חוק הגנת השכר לאחר התיקון (סעיף 26), בתובענה של עובד לתשלום שכר עבודה, לרבות גמול שעות נוספות או גמול עבודה במנוחה השבועית, שבה שנויות במחלוקת שעות העבודה בעדן נתבע השכר, תהא חובת ההוכחה על המעסיק כי העובד לא עמד לרשות העבודה במשך שעות העבודה השנויות במחלוקת, אם המעסיק לא הציג רשומי נוכחות מתוך פנקס שעות עבודה, ככל שהוא חייב לנהלו, וזאת עד להקף של 15 שעות עבודה נוספות לשבוע או 60 שעות עבודה נוספות לחודש.
שעה שהנתבעת שכנגד לא נקטה בצעד משמעתי כלשהוא ביחס לתובע שכנגד במהלך עבודתו ואף היללה את עבודתו של התובע (ר' למשל נספח ב' לתצהירו של התובע), אין היא יכולה להעלות טענה זו בדיעבד לאחר סיום עבודתו, כהצדקה לאי מתן תשלום בגין שעות נוספות.
לטענה זו הסכים גם התובע (ר' עמ' 1 ש' 1 – 2, לפ' דיון מוקדם מיום 30.12.15: "מוסכם כי התביעה כנגד מר אורבך בכל הנוגע לאיסור לשון הרע, היא מתוקף תפקידו כנושא משרה". אולם, בהתאם לחוק בית הדין לעבודה, קיימת אפשרות להגיש תביעה אישית כנגד נושא משרה של המעסיק, אשר הפר את חוק איסור לשון הרע, מכוח סעיף 24(א)(1ד) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969 (להלן: חוק בית הדין לעבודה) : "(א)לבית דין איזורי תהא סמכות ייחודית לידון –... בתובענה של עובד או נציג ארגון עובדים נגד מעסיק או נושא משרה אצלו, או של מעסיק או נושא משרה אצלו נגד עובד או נציג ארגון עובדים, בקשר ליחסי עבודה, שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע, התשכ"ה-1965; לעניין זה, "נושא משרה" – מנהל פעיל בתאגיד, שותף למעט שותף מוגבל, ממונה על העובד ופקיד האחראי מטעם התאגיד על תחום זכויות עובדים".
...
לאור הטעמים האמורים לעיל, הנני מקבלת את תביעת התובע בגין לשון הרע, וקובעת כי הנתבע יישא בתשלום בסך של 15,000 ₪ לתובע.
סוף דבר- מר שמגר בן ענת ישלם לחברה תוך 30 יום מקבלת פסק הדין , פיצוי בסך של 32,480 ₪, בגין הפרת חובות תום הלב והנאמנות.
הנתבע ישלם למר שמגר בן ענת תוך 30 יום מקבלת פסק הדין, פיצוי בסך של 15,000 ₪, בגין הוצאת דיבה.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

ההליך בבית הדין ותמצית טענות הצדדים ביום 5.10.21 הגיש התובע את תביעתו כנגד הנתבעת, וטען כי ביום 1.6.21 סיימה הנתבעת את העבודה באתר בקריית ים והוא התבקש לעבור לעבוד באתר אחר; התובע סרב וציין זאת בפני מנהל העבודה, ובתגובה מנהל העבודה הודיע לו שהוא מפוטר.
המחלוקות בין הצדדים הן בשאלות הבאות: (א) האם נחתם בין הצדדים הסכם העסקה? (ב) מהו שכרו השעתי של התובע? (ג) האם עבד התובע בשעות נוספות? (ד) האם תלושי השכר נימסרו לתובע מדי חודש? (ה) מתי חזר התובע לעבודתו לאחר חופשת אינטר ויזה? (ו) מתי הסתיימו יחסי העבודה ומי מהצדדים יזם את סיום יחסי העבודה? (ז) כמה ימים עבד התובע בחודש מאי 2021, והאם הנתבעת שילמה לתובע שכר עבודה לחודש מאי 2021? (ח) זכאות התובע לדמי חגים, לדמי נסיעות ולפצוי בגובה הפקדות מעסיק לקרן פנסיה; (ט) זכות הנתבעת לקזוז הוצאות מגורים.
על כן, לא מדובר בתקופה המזכה בזכויות סוציאליות, ולמעשה בתקופה זו יחסי העבודה מושהים.
נוכח הסתירות המהותיות שנפלו בגירסת התובע, הן בנוגע לנסיבות סיום העבודה והן בנוגע לפנייתו לנתבעת לאחר מכן, אנו מתקשים לקבל את גירסתו.
...
לאחר בחינת טענות הצדדים הגענו למסקנה, כי לא הוכחה טענת התובע לזיוף חתימתו.
אי לכך, הטענה נדחית.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, ועל הנתבעת לשלם לתובע, בתוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים: שכר עבודה לחודש מאי 2021 בסך 1,419.71 ש"ח. הפרשי שכר בסך 1,960 ש"ח. דמי חגים בסך 250.56 ש"ח. החזר הוצאות נסיעה בסך 834 ש"ח. קרן פנסיה בסך 48 ש"ח. סכומים אלה יישאו הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום יחסי העבודה (26.5.21) ועד התשלום המלא בפועל.
הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 500 ש"ח ושכר טרחת עו"ד בסך 2,000 ש"ח. אם לא ישולמו סכומים אלה בתוך 30 ימים מהיום, יישאו אף הם הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בפנינו תביעתו של מר ויאם דיאב (להלן-"התובע"), כנגד מעסיקתו לשעבר חברת תוראב אנרג'י בע"מ (להלן- "הנתבעת"/"החברה").
לטענתו, בכל יום החל לעבוד ב-3 לפנות בוקר וסיים עבודתו בשעה 16:00 ולמעשה עבד 13 שעות שמתוכן 5.5 שעות נוספות בכל יום במכפלת 16 חודשים בממוצע 20 יום בחודש, מדובר בסך של 1760 שעות נוספות.
צו ההרחבה בענף ההובלה קובע בסעיף 1 כך: "תורחב תחולתן של הוראות ההסכם הקבוצי הכללי (7058/96) שבין היתאחדות בעלי מפעלי הובלה בישראל לבין ההסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל האגף לאיגוד מקצועי, שנחתם ביום ... וכי ההוראות האמורות יחולו על כל המעבידים בעלי מפעלי הובלה ועובדיהם שתפקידם הקבוע הוא נהיגת רכב משא ולהובלת מטענים, למעט עובדים שתנאי עבודתם הוסדרו או יוסדרו בהסכמים קבוציים ומעבידיהם." טוען התובע, כי לאור מהות עבודתו ותפקידו כנהג משאית אצל הנתבעת, חל עליו ההסכם הקבוצי וצו ההרחבה בענף ההובלה.
גם במכתב ששלח נציג ההסתדרות בשמו של התובע, לנתבעת, לאחר ובסמוך לסיום עבודת התובע, אין כל דרישה מעבר לתשלום ימי מחלה, להחזר סכום ההלוואה שנוכה משכרו האחרון, בנוסף לסכומים שנוכו ממשכורתו במשך שישה חודשים.
...
לאור האמור לעיל, טענת הקיזוז של הנתבעת בהתייחס לכל הסכומים שטענה לקיזוזם, דינה להידחות.
לסיכום: אשר על כן ולאור כל האמור לעיל במצטבר, אנו קובעים שהנתבעת תשלם לתובע הסכומים מטה בערכי ברוטו, ככול וקבענו תשלום בערכי נטו, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות משפט בסך של 8,000 ₪ אשר ישולמו תוך 30 ימים מהיום, שאם לא כן יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית כחוק החל מהיום ועד מועד התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד טענה התובעת כי גם לאחר סיום העבודה בנתבעת איציק לא הניח לנפשה.
המסגרת הנורמאטיבית סעיף 24(א) (1ד) לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט - 1969, קובע כי לבית הדין סמכות ייחודית לידון בתובענה של עובד נגד מעסיק או נושא משרה אצלו בקשר ליחסי עבודה שעילתה עוולה אזרחית לפי חוק איסור לשון הרע.
במסגרת זו תלקח בחשבון היתנהלות המעביד בהפרת זכויותיו של העובד, כפי שנקבעו בסעיפים 2 ו-3 לחוק, תוך שייבחנו שאלות אלה: האם המעביד היתעלם כליל מהוראות החוק; האם המעביד שלל, הלכה ולמעשה, אפשרות ישיבה במהלך ביצוע העבודה, בין לנוכח סוג העבודה או אחרת; האם נשללה זכות העובד לישיבה בהפסקה, שאז תיחשב חומרה יתירה בהפרת הזכות; האם נעשו התאמות במקום העבודה וסביבת העבודה לצורך הבטחת הזכויות המוגנות ואכיפתן, ובכלל זה, מקומות הישיבה שהוקצו לעובדים במהלך ביצוע העבודה ובהפסקה; מספר הכיסאות ביחס למספר העובדים במקום העבודה, וביחס לסביבת העבודה; האם הופרו המלצות של מומחים ורופא תעסוקתי בנוגע ליישום ההגנה על הזכויות המוגנות תוך התאמה למקום העבודה, וכל כיוצ"ב; משך ההפרה.
בהיתחשב בנסיבות דנן, והצורך של המעסיק להעמיד לתובעת סביבת עבודה בטוחה, דבר שהנתבעת כשלה לעשות, וכן בהיתחשב בתקופת העסקת התובעת, התקופה בה נמשכה ההתעמרות אשר לא פסקה גם לאחר שהתובעת הודיעה על כוונתה שלא להמשיך ולעבוד בנתבעת לאור היתנהלות מנהל החנות, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך של 40,000 ₪ בגין רכיב זה. נסיבות סיום יחסי העבודה האם התובעת התפטרה בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים? לטענת התובעת, היא זכאית לפצויי פיטורים שכן בנסיבות בהן התפטרה יש לראותה כמי שהתפטרה בדין מפוטר.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלנו את מכלול טענות הצדדים ומסמכי התיק, הכרעתנו היא כי דין התביעה להתקבל בחלקה, כפי שיפורט בהרחבה להלן.
אשר לדעתנו - נקדים אחרית לראשית, ונבהיר כי לאחר בחינת טענות הצדדים וכן עיון בכלל המסמכים שהונחו בפנינו, באנו לכלל מסקנה כי דין תביעתה של התובעת בגין שעות נוספות להתקבל, ונפרט.
ויודגש, מסקנה זו אינה מכרסמת בדעת הרוב בעניין בוסקילה, שכן גם שם נאמר כי "על מנת שתידחה התביעה לפי תיקון 24 לגמול עבור עבודה בשעות נוספות, נדרש כי המעסיק ישכנע את בית הדין כי יש לדחות את התביעה. מתי ואיך יקרא הדבר, אין לקבוע נוסחאות וכל מקרה יוכרע עובדתית לפי חכמתו של בית הדין היושב בדין." על אף האמור, בהתייחס לתיקון זה, עמד בית הדין הארצי זה מכבר על כך שתיקון 24 כאמור לעיל לא פטר את העובד או העובדת מהגשת גרסה סדורה ביחס לשעות עבודתם: "אכן, על פי תיקון 24, אם המעסיק "לא הציג רישומי נוכחות מתוך פנקס שעות עבודה, ככל שהוא חייב לנהלו", דהיינו פנקס עבודה על פי סעיף 31 לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"ח – 1958, עובר אל המעסיק הנטל להוכיח כי "העובד לא עמד לרשות העבודה במשך שעות העבודה השנויות במחלוקת". אין בהוראות תיקון 24 לחוק הגנת השכר כדי לפטור את העובד מהצגת גרסה בנוגע לשעות העבודה הנוספות או שעות העבודה במנוחה שבועית שבהן לטענתו עבד ולא שולם לו בעדן שכר או הגמול המגיע לו לפי החוק, ומהצגת תחשיב, ולו על דרך של אומדנא, של הסכום הנתבע על ידו כשכר וגמול בעד עבודה בשעות נוספות ובמנוחה שבועית על יסוד גרסתו.
אשר לתביעת התובעת לפיצוי בגין הלנת השכר, בנסיבות דנן, בהן הסכומים הנתבעים על ידי התובעת שנויים במחלוקת בין הצדדים, מצאנו שלא לפסוק לתובעת פיצוי בגין רכיב זה. סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו