מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מערכת מיסוי תאגידים בישראל

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפברואר 2002 מונתה ועדה לגבש המלצות לרפורמה במערכת המיסוי הישיר של ישראל.
המלומד שפירא מציין (עמ' 117–118) כי הנישומים החייבים בדווח חצי-שנתי הם יחידים או תאגידים החייבים בהגשת דוח שנתי לפי סעיף 131 לפקודה ואשר מכרו ניירות ערך באמצעות בנקים או עמילי בורסה זרים בלי שנוכה מס במקור, וכן יחידים או תאגידים החייבים בהגשת דוח שנתי אשר פטורים מניכוי מס במקור בגין רווחים בשוק ההון ושמכרו ניירות ערך בלא שנוכה מס במקור.
...
השאלה אם יש לבחון מחדש את ההוראה שהחזר המס יישא הפרשי הצמדה רק מתום שנת המס, כפי שסבור המלומד שפירא, היא שאלה שתיק זה אינו המקום לדון בה, שכן כאמור שוכנעתי כי זהו ההסדר שבחוק, כי יש בו היגיון וכי ההבחנה הונהגה בחקיקה.
מהטעמים דלעיל לא שוכנעתי כי קיימת אפשרות סבירה שתתקבל התביעה בעניין שהחלטה זו עוסקת בו. במקרה דנן המבקש לא השכיל לשכנע כי המשיבה התעשרה שלא כדין, כך שלא הוכחה לכאורה העילה של עשיית עושר ולא במשפט.
המבקש ישלם למשיבה שכר טרחת עורך-דין על סך 40,000 ₪ בתוך 21 יום מהיום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

עם זאת, בפקודה היו כלולות עוד לפני שנים רבות, ואף הוספו במשך השנים, הוראות שונות שנועדו למסות גם הכנסות שהפיקו תושבי ישראל מחוץ לישראל, בהתקיים זיקות מסוימות (ראו: ע"א 8570/06 פקיד השומה תל אביב 5 נ' בז'ה, פסקאות ל"ה-ל"ז (12.3.2009) (להלן: עניין בז'ה).
נקבע כי מערכת המשרדים והמנהלים שהחזיקה החברה הזרה בחו"ל היו, למעשה, פיקציה.
לפי קו טעונם זה, קביעתו של בית המשפט המחוזי היא שכל אימת שמתברר כי הקמת תאגיד זר חדש לא הייתה הכרחית ושניתן היה לבצע את הפעילות העסקית מתוך התאגיד הישראלי הקיים, יש "להיתעלם" מהתאגיד הזר ולייחס את פעילותו לתאגיד הישראלי.
...
מסקנה זו התחזקה על רקע העובדה, שלגביה לא הייתה מחלוקת, כי כל ההתנהלות היום-יומית עם מנדלר בוצעה בעברית, שפה שאינה ידועה לאף אחד מהדירקטורים של החברה או ממנהליה.
סיכומם של דברים – דין הערעור להידחות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2005 בעליון נפסק כדקלמן:

ועדת בן בסט פתחה את הדו"ח שלה ממאי 2000 בציינה: "הועדה לרפורמה במס הוקמה בתגובה לתחושת רבים בציבור כי מערכת המיסוי הישיר בישראל אינה צודקת. תחושה זו נובעת בעיקר מן הפער הבולט בין נטל המיסוי הגבוה על הכנסות מעבודה לבין הפטור ממס לרוב ההכנסות מריבית ומרווחי הון בבורסה, שהעשירון העליון מחזיק בנתח משמעותי מהן" (דו"ח ועדת בן בסט (משרד האוצר, מאי 2000) 1).
זאת משום שהכנסות מהון ומרווח הון ממוסות ברמת התאגיד ומיסוין ברמת היחיד הוא מסוי נוסף.
...
על פי הראיות שבפנינו, לא שוכנעתי כי ניתן לנקוט באמצעים שפגיעתם פחותה יותר תוך הגשמת התכליות באותה מידה.
לעת הזאת, לא שוכנעתי כי לא מתקיים יחס ראוי כאמור.
התוצאה היא כי דין העתירה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

את גישת הפסיקה בפרשת חברת החשמל לגבי מקום ההפקה והצמיחה של הכנסה מריבית מקובל לכנות "מבחן מירב הזיקות" (זילבר, מסוי בנלאומי (תל-אביב, תש"ן) בעמ' 109-108 (להלן: "זילבר")) או "מבחן הזיקה" (ד' גליקסברג "מבחן מקום המקור של ריבית, לאור הסעיף 5(4)(א) לפקודת מס הכנסה" הרבעון הישראלי למיסים יג (1984) 294, בעמ' 295.
המסקנה העולה מן האמור היא כי המערכת החוזית בין הצדדים, אשר העניקה לתאגיד הזר ארוטף את זכות הסוכנויות כמקור הכנסה פסיבית (קבלת עמלות) ואת זכויות השיווק וההפצה בישראל, על רווחיהם, לפרומדיקו, ביטאה את כוונת הצדדים האמיתית במסגרת תיכנון המס.
...
בא כוח המדינה חזר וטען בפנינו, שאין לאפשר מצב בו יוכל כל אדם החב במס בישראל להקים חברה זרה בואדוז, אליה יזרמו הכנסותיו, ובדרך זו יעלים הכנסות שלו החייבות במס בישראל.
על סמך כל האמור לעיל, מסקנתי היא כמסקנת חברי השופט אנגלרד, כי דין ערעור המדינה להדחות ודין ערעור הנאשמים להתקבל, ובהתאם לכך יש לזכותם מן האשמות בהן הורשעו.
כמו השופט ת' אור סבורני גם אני כי שאלת החבות במס אינה צריכה להכרעה כאן.

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במובן זה, התובענה הייצוגית הנה כלי אשר אין לה תוכן עצמאי בבחינת "לית לה מדיליה כלום", זאת, בעוד הפרוצידורה בדיני המס קשורה בטבורה לעקרונות מערכת המיסוי.
אכן, הצורך ביסוד של ודאות בניהול ענייניה הכספיים של רשות הציבור הוא כה דומיננטי, עד שהמחוקק – ולא רק בישראל – מצא לנכון, לעתים, להפקיע חטיבות דין שלמות בנושאי מסוי מתחומו של המשפט הפרטי ולספחן – למצער בחלקן – אל המשפט הצבורי" (שחר, בעמוד 429).
דברים אלו עולים במפורש גם בסעיף 8(ב)(1) לחוק הקובע כי: "על אף הוראות סעיף קטן (א) – (1) הוגשה בקשה לאישור נגד המדינה, רשות מרשויותיה, רשות מקומית או תאגיד שהוקם על פי דין ושוכנע בית המשפט כי עצם ניהול ההליך כתובענה ייצוגית צפוי לגרום נזק חמור לציבור הנזקק לשירותיו של הנתבע או לציבור בכללותו לעומת התועלת הצפויה מניהולו בדרך זו לחברי הקבוצה ולציבור, ולא ניתן למנוע את הנזק בדרך של אישור בשינויים כאמור בסעיף 13, רשאי בית המשפט להיתחשב בכך בבואו להחליט אם לאשר תובענה ייצוגית" כאמור, האמצעי הדיוני של התובענה הייצוגית נועד לקדם את האנטרס הצבורי.
...
נוכח סעיף 8(ג)(2) לחוק הקובע כי אם מצא בית המשפט כי היתקיימו כל התנאים לאישורה של התובענה כייצוגית, זולת התנאי הנזכר בסעיף 4 לחוק, יאשר בית המשפט את התובענה הייצוגית אך יורה בהחלטתו על החלפת התובע המייצג (ראה גם במאמריו של א' קלמנט "קווים מנחים לפרשנות חוק התובענות הייצוגיות, התשס"ו-2006" הפרקליט מט (תשס"ז) 131).
אימוצה של המסקנה הגורפת, כפי שלומדת המבקשת ממקצת מהדין הזר האמריקאי, כי ככלל תביעות להשבת מס אינן מתאימות להידון במסגרת תובענה ייצוגית, אינה עולה בקנה אחד עם לשון החוק וכוונתו של המחוקק הישראלי.
סוף דבר המחוקק נתן דעתו לחשש שמעלה הרשות בקשר עם פגיעה ביציבות התקציבית ונתן לכך משקל בחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו