מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מערכת היחסים בין עו"ד למומחה רפואי מטעם בית המשפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים ת"א 3056-04-19 לפני כבוד השופטת חנה מרים לומפ המבקשים (הנתבעים) 1. בית החולים ביקור חולים 2. המרכז הרפואי שערי צדק באמצעות ב"כ עו"ד צרויה סרידרו המשיבה (התובעת) פלונית באמצעות ב"כ עוה"ד יוסי טולדנו ועידו שטובר החלטה
כידוע, התכלית העומדת בבסיס משלוח הודעה לצד שלישי היא: "לרכז בהליך אחד את כל ההליכים המשפטיים הנוגעים אליו. מטרות נוספות הנגזרות מהאמור הנן שהנתבע לא ייאלץ להתדיין מחדש עם צד שלישי, מתן עדיפות להכרעה במערכת היחסים בין כל הצדדים הרלוואנטיים וחיסכון בהוצאות הכרוכות בהגשת תביעה נפרדת נגד צד שלישי" (רע"א 3006/11 בית חולים העמק נ' עזבון גלעדי (8.12.2011)).
במצב דברים זה, נראה שאין במשלוח הודעה זו משום הרחבת חזית, שכן בנגוד לטענת המשיבה התייחסו המבקשים לעניין אופן היתנהלותה של האם במהלך ההיריון, הן בכתב ההגנה והן בחוות הדעת של המומחה הרפואי מטעמם, ומאחר שהיא לא צד פורמאלי להליך, אלא המשיבה אשר תביעתה הוגשה באמצעות הוריה, ניתן לידון בטענות אלה רק במסגרת הודעת צד שלישי או באמצעות הגשת תובענה חדשה.
...
במקרה דנן, מכיוון שחלף זמן רב מאז פתיחת ההליך, קבלת הבקשה אכן תסרבל את ההליך במידה מסוימת, והטעם לאיחור בהגשת הבקשה אינו משכנע דיו, החלטתי להטיל על המבקשים הוצאות משמעותיות כדי לרפא את הפגם שנפל בהתנהלותן.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מקבלת את הבקשה ומתירה את משלוח ההודעה לצד שלישי, כאמור.
המזכירות תשלח החלטתי זו לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה ת"א 36758-06-15 זורע ואח' נ' אלימלך ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט אורי גולדקורן התובע חנן זורע, ת.ז. 039264585 ע"י ב"כ עו"ד נטע ארז הנתבעים צד שלישי א' צדדים שלישיים ב' 1. יניב אלימלך, ת.ז. 032891194 ע"י ב"כ עו"ד אריאל אבייט 2. מעון נווה כנרת בע"מ, ח.פ. 51-0983885 3. הפניקס חברה לביטוח בע"מ, ח.צ. 52-0023185 שתיהן ע"י ב"כ עו"ד ג'והיינה סוויד-ג'ובראן אבי זורע, ת.ז. 054629126 ע"י ב"כ עו"ד אייל רגב ונגד 1. יניב אלימלך, ת.ז. 032891194 ע"י ב"כ עו"ד אריאל אבייט 2. אבי זורע, ת.ז. 054629126 ע"י ב"כ עו"ד אייל רגב פסק דין
כן נקבע כי שלושתם מעוולים בנפרד שגרמו לתובע נזק אחד ובלתי ניתן לחלוקה, וכי הם יישאו יחד ולחוד באחריות למלוא הנזק, אך ביחסים בינם לבין עצמם, תיגזר מידת הישתתפותו של כל אחד מהם בתשלום הפצוי ממידת תרומתו לנזק.
חוות דעת מומחה בית המשפט לאור הפערים בין חוות הדעת של המומחים הרפואיים מטעם הצדדים, מיניתי את ד"ר בצלאל פסקין כמומחה רפואי מטעם בית המשפט.
מצב תעסוקתי ושכר לפני התאונה ביום 26.12.2013 התובע, שהנו הנדסאי במגמת הנדסת קרור ומיזוג אויר ובעל רישיון לעסוק בבצוע עבודות חשמל, עבד לפני התאונה כמתקין מערכות מיזוג וכחשמלאי מוסמך.
...
הנני מקבל את קביעת המוסד לביטוח לאומי וקובע כי בסיס השכר לעבר יעמוד על סכום 7,150 ₪.
התוצאה בתביעה העיקרית ובהודעה לצדדים השלישיים לאור כל האמור לעיל, הנני מחייב את הנתבעים (ביחד ולחוד) לשלם לתובע את הסכומים הבאים: (א) 279,393 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל; (ב) שכר טרחת עורך-דין בסך 30,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
כמו-כן, הנני מחייב את אבי זורע, הצד השלישי, לשלם לתובע את הסכומים הבאים: (א) 49,305 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל; (ב) שכר טרחת עורך-דין בסך 5,300 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום ברמלה ת"א 55721-09-16 פלוני נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ בפני כבוד השופט דב גוטליב תובע פלוני ע"י ב"כ עוה"ד ירון ממן ואח' נתבעת הפניקס חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד משה עבדי ואח' פסק דין
המומחה מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה, פרופ' משה קוטלר, סקר את התעוד הרפואי של התובע עובר לתאונה ולאחריה, בדק את התובע והעריך בחוות דעתו שבעקבות התאונה נותרה לתובע נכות צמיתה בשיעור 10% (לאחר ניכוי 5% נכות בגין מצב רפואי קודם), לפי סעיף 34(ב)(2) ו-(3) לתקנות הנכות, בגין הפרעת דחק בתר חבלתית ותסמיני דכאון מישניים ל-PTSD ולתגובת אבל מתמשכת.
באורח דומה, התובע לא סיפר למומחה שעובר לתאונה הוא ביצע עבירת הונאה בכרטיס אשראי, והורשע בגינה (ונגזרו עליו בהליך פלילי 3 חודשי מאסר בפועל) וכי היו לו חובות, ואף לא מסר כי לאחר התאונה הוא בילה עם חברים ומשפחה, וניהל מערכות יחסים רומנטיות.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים נחה דעתי כי דין טענת התובע להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
סה"כ נזקי התובע הם כדלקמן: הפסד השתכרות לעבר (כולל הפסד פנסיה) 34,263 ₪ גריעה מכושר השתכרות (כולל הפסד פנסיה) 288,202 ₪ עזרה לצד שלישי הוצאות רפואיות ואח' נזק לא ממוני 10,000 ₪ 6,000 ₪ 26,989 ₪ ------------- סה"כ פיצוי 365,454 ₪ אחר כל האמור לעיל, הנתבעת תשלם לתובע, סכום של 365,454 ₪, בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור % 15.21 (כולל מע"מ), והוצאות משפט בכפוף לקבלות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בעפולה ת"א 43584-09-20 פלוני נ' בן מאיר הרמן ואח' תיק חצוני: מספר בקשה:15 בפני כבוד השופטת מאג'דה ג'ובראן מורקוס מבקשים פלוני ע"י עו"ד ביטון בר און משיבים 1. פטריק בן מאיר הרמן 2. קר שירותי רפואה ע"י עו"ד אילן ארז החלטה
עמדה על כך בהרחבה כב' השופטת י' וילנר ברע"א 1834/18 שירותי בריאות כללית נ' פלונית (3.5.2018) (להלן: "עניין פלונית") (פסקה 12): "במיוחד בתחום הרפואה, משמש המומחה הניטרלי מטעם בית המשפט 'ככלי מתווך בין עולם הרפואה לאולם בית המשפט'... האמון הרב לו זוכה מומחה מטעם בית המשפט, נובע, בין היתר, מחזקות התקינות והמקצועיות המיוחסות לו... לצד חזקת התקינות והמקצועיות מהן נהנה מומחה בית המשפט, ועל מנת להצדיק את האמון הרב שניתן בו, מוטלות עליו חובות שונות שהן מקצת החובות המוטלות על בית המשפט עצמו.
ראו לעניין זה את רע"א 6234/09 חיות נגד הדר חברה לביטוח 17.11.2009) "ברם, לא בכל מקרה שבו היו קיימים קשרים כלשהם בין המומחה לבין בא-כוחו של אחד הצדדים יוביל הדבר באופן אוטומאטי לפסילת המומחה. ההחלטה בעיניין זה תלויה במספר משתנים, ובהם: טיב מערכת היחסים המקימה חשד לניגוד עניינים, תכיפות הקשר בין הצדדים, סמיכות הזמנים ונכונותם של כל המעורבים לחשוף את המידע הרלוואנטי בפני בית-המשפט. גם המועד שבו מוגשת הבקשה לפסילת המומחה רלבאנטי בכגון דא. לא ניתן להצביע מלכתחילה על שיקול אחד שיזכה תמיד לבכורה, ויש לבחון כל מקרה לגופו. " אין לקבוע במקרה דנן, כי יש בהתנהלות המומחה כדי לפגוע בחובת האימון המוטלת עליו.
...
גם אם היה עליו לדווח על העובדה כי דר' דביר ערך חוות דעת מטעם התובעים בתיק המתנהל נגדו, עדיין אין בכך כדי להוביל למסקנה מרחיקת הלכת כי חובת האימון המוטלת על המומחה הופרה באופן המצדיק את פסילת חוות הדעת.
לעיתוי הגשת הבקשה לפסילת המומחה נודעת חשיבות כפי שציין כב' השופט י. עמית ברע"א 7352/21 פלוני נ' קרנית (17.11.2021) (פסקה 9): "כידוע, פסילה של מומחה רפואי שמונה מטעם בית המשפט תיעשה במקרים חריגים ביותר, שבהם נמצא כי נפל פגם היורד לשורש העניין והעלול לגרום לעיוות דין... או במקרים שבהם פעל המומחה בחוסר תום לב... הדברים נכונים במיוחד במקרים שבהם הבקשה לפסילה הוגשה לאחר שחוות הדעת מטעם המומחה כבר ניתנה, וזאת, בין השאר, על רקע החשש כי תוכנה של חוות הדעת ותוצאותיה הם שהובילו לבקשת הפסילה" לאור כל האמור אני מורה דל דחיית הבקשה.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות הבקשה בסך כולל של 1,500 ₪ .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ראשון ראשון טרם אדון בנסיבות הארוע, בפגיעת התובע, בנזקיו ובאחריות להם, יש להתייחס למערכת היחסים שבין הנתבעות לבין עצמן.
מכל מקום, בהתאם להלכות הנוהגות, על בית המשפט "להיתחשב בצורך של המזיק לקבל החלטה מהירה בלא שיוכל לבחון לעומק את החלופות השונות העומדות לפניו ובלא שיוכל להתכונן לכך מראש" (ע"א 5604/94 (2004)); ואם כך הדבר לגבי מזיק, קל וחומר ביחס למי שניפגע בגופו בשל התרשלותו של מזיק.
הגם שראוי היה לפסוק הוצאות גם לטובת אוצר המדינה, איני עושה כן. סוף דבר הנתבעות ישלמו לתובע סך של 151,000 ש"ח בתוספת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 35,334 ₪ ובצרוף הוצאות משפט (אגרת משפט, חווה"ד הרפואית מטעם התובע, חלקו של התובע בעלות שכ"ט המומחה מטעם בית המשפט) וההוצאות שנפסקו בסעיף 71 לפסק הדין.
...
על פי הנתבעות, "דין התביעה להידחות על הסף וזאת בהעדר אחריות לאירוע התאונה ובשים לב לכך שהאירוע נגרם עקב הסתכנות מרצון של התובע ו/או עקב רשלנות תורמת מכרעת ובלעדית של האחרון ו/או בשל חוסר תשומת לב ופזיזותו. במקום לנהוג כפי שהיה אדם סביר נוהג בסיטואציה דומה, בחר התובע 'לשחק אותה גיבור' ולנסות לתפוס את השמשיה בידיו". הנתבעות טוענות כי לא ניתן לקבוע כי בנפילת השמשיה יש "יצירת סיכון בלתי סביר אשר יש בו להטיל אחריות על הנתבעים". כתוצאה מהאירוע נחבל התובע בעיקר בפניו, בראשו ובזרועו.
על כך יש להוסיף את ניסוחו של כתב ההגנה ואת ניסוחו של סעיף 20 לו בפרט, את העובדה שלא הוגשו ראיות לתמיכה בטענת הנתבעות באשר לחלוקת התפקידים שבין הנתבעת 1 לנתבעת 3 ולפיכך, טענת הנתבעות כי יש לדחות את התביעה כנגד נתבעת 1 נדחית.
לטענת הנתבעות, הנכות שנקבעה לתובע על ידי המומחה מטעם בית המשפט היא רפואית ולא תפקודית ולפיכך, לא נגרם לתובע "שום הפסד השתכרות כתוצאה מהתאונה". לסיכום טענותיהן צירפו הנתבעות תשובות של התובע לשאלון כמו גם טפסי 106 ממקומות עבודה שונים.
לפיכך, עותר התובע לפיצוי בסך של 100,000 ₪ בראש נזק זה. הנתבעות מציעות פיצוי בסך של כ-55,000 ₪ שהוא "מכפלת הסכום בגין כאב וסבל על פי חוק הפלת"ד". בשים לב לנסיבות הפגיעה, להפתעה הכרוכה בה, לאחר שצפיתי בתמונות הצלקות, גם סמוך למועד הפגיעה וגם לאורך ההחלמה, נוכח אחוזי הנכות שנותרו לתובע ומיקומן של הצלקות, כמו גם השפעתן על התובע, אני מוצאת לפסוק לתובע פיצוי בסך של 81,000 ש"ח בראש נזק זה. סיכום ראשי הנזק הפסד השתכרות – 67,000 ש"ח עזרה והוצאות – 3,000 ש"ח כאב וסבל - 81,000 ש"ח ----------- סה"כ 151,000 ש"ח הוצאות הנתבעות צירפו לסיכום טענותיהן ראיות שהיה עליהן להגיש במסגרת תיק המוצגים; בצדק טוען התובע כי נדרש להגיב ולהשקיע זמן עבודה נוסף.
הגם שראוי היה לפסוק הוצאות גם לטובת אוצר המדינה, איני עושה כן. סוף דבר הנתבעות ישלמו לתובע סך של 151,000 ש"ח בתוספת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 35,334 ₪ ובצירוף הוצאות משפט (אגרת משפט, חווה"ד הרפואית מטעם התובע, חלקו של התובע בעלות שכ"ט המומחה מטעם בית המשפט) וההוצאות שנפסקו בסעיף 71 לפסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו