מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מעצרים עד תום ההליכים בעבירות אונס

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע לבקשה והבקשה בכתב אישום שהוגש נגד המשיב ביום 24.01.2023, יוחסו לו עבירות אינוס לפי סעיף 345(א)(1) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, והדחה בחקירה בנסיבות מחמירות לפי סעיף 245(ב) לחוק זה. על-פי כתב האישום, ביום 06.10.2022, עת יצאה המתלוננת נסערת מבית בן-זוגה, המשיב הציע להסיעה לביתה.
בשים לב לאמור – ביום 24.08.2023 נדחתה בקשה נוספת שהגיש המשיב לעיון חוזר בהחלטה על מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי בבקשה על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להתקבל.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

] ערר לפי סעיף 53 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 (להלן: החוק), על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט ש' מלמד) מיום 24.1.2024 במ"ת 67241-02-23 בה דחה את בקשתו של העורר לעיון חוזר והורה על המשך מעצרו עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
אשר לעילות המעצר, נקבע כי מסוכנות העורר גבוהה, על רקע פעולתו בדפוס שיטתי, שנמשך מספר שנים, בו הרשים את המתלוננות שהיו צעירות ממנו בשנים רבות, סימם אותן ואנס אותן.
העורר סבור כי היה על בית המשפט ליתן משקל משמעותי יותר בהחלטתו לשילובו במסגרת מעצרו בקבוצה טיפולית, ולכך ששינה את מקום חלופת המעצר המוצעת מרמת גן להרצליה, רחוק מהמקום שבו בוצעו העבירות המיוחסות לו. גם אין בסיס לקביעה שיש חשש לכך שהוא ישבש את הליכי המשפט, משהוא לא הואשם בשיבוש הליכי חקירה ומשקביעת בית המשפט בנושא בוססה על הודעות המתלוננות שהוגשו על ידי התביעה, כאמור.
...
וכפי שנאמר בהקשר זה בבש"פ 3707/19 מדינת ישראל נ' פוגל (11.6.2019): "כידוע, ככל שההליך העיקרי מתארך, נקודת האיזון שבין האינטרס של ביטחון הציבור ומיצוי ההליכים עם הנאשם לבין זכות הנאשם לחירות וחזקת החפות עשויה להשתנות. [...] חלוף הזמן הוא פקטור חשוב, שמשקלו הולך ועולה ככל שתקופת המעצר מתארכת, ברם, אין משמעות הדבר כי חלוף הזמן כשלעצמו, יביא בהכרח בנקודת זמן מסוימת למסקנה כי יש להורות על שחרורו של הנאשם. לעיתים חומרת העבירה ונסיבותיה או החשש להימלטות ולשיבוש הליכי משפט הם בעוצמה כזו שאין גם בחלוף הזמן כדי להטות את נקודת האיזון. עמדה על כך השופטת ברון בבש"פ 1087/18 הנ"ל, המתייחס למשיבים שבפנינו: 'ואולם כבר נפסק לא אחת כי התמשכות ההליכים כשלעצמה אינה יכולה לאיין את משקל האינטרסים הציבוריים. על בית המשפט לבחון אפוא בכל נקודת זמן רלבנטית את מכלול השיקולים הנוספים, ולאזנם בהתאם [...]. אימוץ עמדת המשיבים כמות שהיא וללא עריכת האיזונים המתאימים עלולה להביא למצב שבו דווקא כאשר עסקינן בכתב אישום בפרשות מורכבות וסבוכות מעין אלו, שבהן חומרת העבירות ומסוכנות הנאשמים היא רבה על פניה – ישוחררו הנאשמים לחלופת מעצר כבר בשלבים מוקדמים, בשל צפי המעצר ומשכם של ההליכים'" (שם, פסקה 6; ההדגשות במקור).
הערר נדחה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

מעצר עד תום ההליכים: עילותיו וחלופותיו עבירות האינוס ועבירות מין נוספות שבהן העורר מואשם נימצאות, בלי צל של ספק, ברף העליון של החומרה.
...
בעניינים כגון זה, שומה עלינו ללכת לפי הכלל "ברי ושמא – ברי עדיף" ולהבטיח שהמתלוננת תמסור את עדותה ללא מורא (ראו החלטתי בבש"פ 3220/19 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקאות 13-11 (‏26.5.2019)).
סוף דבר בנסיבות אלה, סבורני כי יש לשחרר את העורר לחלופת מעצר בתנאים שהומלצו על ידי שירות המבחן ובתנאים מגבילים נוספים שאפרטם להלן, אשר כוללים מתן אפשרות לתביעה לגבות את עדותה של המתלוננת במסגרתו של סעיף 117 לחסד"פ לפני השחרור.
מכל הטעמים דלעיל, אני מקבל את הערר ומורה על שחרור העורר לחלופת מעצר במתכונת של מעצר-בית מלא תחת פיקוח אלקטרוני ותנאים מגבילים נוספים כדלקמן: העורר יהא נתון למעצר-בית מלא, ללא חלונות התאווררות, תחת פיקוח אלקטרוני ותחת פיקוח אנושי, אשר יבוצע על ידי שני מפקחים לפחות מאלו שנמצאו מתאימים ומקובלים על שירות המבחן.

בהליך תיק פלילי פשע חמור עדות קטין נפגע עבירה (תפח"ע) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

1.2 בתום הליך הוכחות שהתנהל לפנינו, גובש הסדר בין הצדדים שלפיו הנאשם הורשע על פי הודאתו בבצוע עבירות של אינוס, לפי סעיף 345(ב)(1) בנסיבות סעיף 345(א)(1) חוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן – חוק העונשין) והטרדה מינית, לפי סעיף 5(א) בנסיבות סעיפים 3(א)(3) ו-6(א) לחוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח-1990, זאת בהתאם לכתב האישום המתוקן בשנית (עת/1) שהוגש כחלק מהסדר הטיעון.
הנאשם עצור כעת עד תום ההליכים בתיק זה מתאריך 24.02.21 בכלא "השרון". כבר בגיל צעיר אובחן בבית הספר היסודי כסובל מהפרעות קשב ורכוז וטופל בריטלין לצד טיפולים משלימים נוספים.
...
כאשר אני שמה לנגד עיני את טיב המעשים על רק נסיבות ביצועם וכן את מדיניות הענישה הגלומה בפסיקה הרלוונטית, מסקנתי היא שיש לקבוע את מתחם העונש ההולם בין 6 ל-9 שנות מאסר בפועל.
במכלול השיקולים, אפוא, נכון למקם את הנאשם בשליש התחתון של מתחם הענישה סופו של דבר, אני מציעה לחברי להטיל על הנאשם את העונשים הבאים: 1.
מעין בן ארי, שופטת אנו גוזרים, אפוא, על הנאשם את העונשים בהתאם למפורט בחוות דעתה של השופטת רביד.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בהתאם לסעיף 21 לחוק המעצרים ופסיקת בית משפט זה, בית המשפט יורה על מעצרו של נאשם בפלילים עד תום ההליכים נגדו אם ישנה עילת מעצר; ראיות לכאורה הקושרות את הנאשם לבצוע המיוחס לו בכתב האישום; ובאין אפשרות מידתית יותר להגשמת תכלית המעצר בפועל בדרך של חלופת מעצר (בש"פ 814/23 פלוני נ' מדינת ישראל, פסקה 12 (31.01.2023)).
עבירות האינוס המיוחסות לעורר מקימות חזקת מסוכנות סטאטוטורית, ולא בנקל ניתן להסתפק בחלופת מעצר במקרים מעין אלו (סעיף 21(א)(ג)(4) לחוק המעצרים; בש"פ 5951/01 לוטצקי נ' מדינת ישראל (16.08.2001)); והנטל להפריך חזקה זו מוטלת על כתפיו.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערר ובנספחיו ונתתי דעתי לטענות הצדדים ובאי-כוחם, באתי לכלל מסקנה כי דינו להידחות.
התרשמות זו נובעת מהתרשמותו הישירה והבלתי אמצעית של שירות המבחן, ולא מצאתי כי בית משפט קמא שגה עת לא סטה מהמלצה זו. הנה כי כן, לאחר שבחנתי היטב את ענייננו, מצאתי כי החלטות בית משפט קמא מבוססות על אדנים מוצקים ונטועות היטב במסד הראייתי שהונח בפניו.
סוף: הערר נדחה בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו