מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מעצרים ושוויון בפני החוק

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כידוע: "כלל גדול בידינו הוא עיקרון השויון ואיסור הפליה בסוגיית המעצר עד תום ההליכים. כתוצאה מעקרון זה, כאשר מבין נאשמים אחדים באותו סוג עבירה ובאותה פרשת דברים עצמה - כשאין להצביע על איזה שהוא שוני של ממש בין מעשי שניהם אחד מהם מתהלך ומטייל בשוק שעה שחברו עצור וחרותו נשללה הימנו, יש בכך משום הפליה ופגיעה בעיקרון השויון בפני החוק..." (ר' בש"פ 345/89 מסיקה נ' מדינת ישראל (23.6.89); ר' עוד: בש"פ 433/89 בומשטיין נ' מדינת ישראל (29.6.89)).
...
מכל אלו, שוכנעתי כי אין להסתפק בחלופת מעצר בית מלא בעניינם של המשיבים כהמלצת שירות המבחן, שכן לנוכח תכלית דיני המעצרים ועקרונות של שוויון, לא ראיתי כיצד יש בחלופה שכזו כדי לאיין את המסוכנות הנובעת מהם ולו באופן יחסי.
מכל הטעמים שפורטו, אין בידי להורות על שחרור המשיבים לחלופת המעצר המבוקשת והם יוותרו במעצר ממש עד החלטה אחרת, לאחר ששוכנעתי כי טרם נעשו כל המאמצים על מנת לבחון כתובות מעצר אחרות.
אני מורה על קיום דיון ביום 27.10.16 שעה 11:30.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"פ 16826-04-18 מדינת ישראל נ' חדד(עצור בפקוח) בפני כבוד השופט עמי קובו בעיניין: מדינת ישראל המאשימה יצחק חדד הנאשם ב"כ המאשימה: עו"ד איריס פיקר ב"כ הנאשם: עו"ד אבי כהן גזר דין
עיקרון אחידות הענישה – עיקרון האחידות בענישה הוא עיקרון יסוד במשפט הפלילי אשר נועד להבטיח שויון בפני החוק ולמנוע שרירותיות בענישה.
...
לנוכח תקופת המאסר הממושכת ומצבו הכלכלי של הנאשם סבורני שיש להימנע מהטלת קנס כספי.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: ארבע וחצי שנות מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 28.3.18 עד 16.6.18.
אני מורה על חילוט הכסף שנתפס ברשות הנאשם (176.40 ₪ ו- 910 אירו) ועל חילוט הטלפונים הניידים ומחשב נייד מסוג HP כמפורט בבקשה לחילוט בכתב האישום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריית שמונה נפסק כדקלמן:

צוין, כי בדיקת שתן יחידה שנערכה לו נמצאה נקיה משרידי סם.             במסגרת הליכי המעצר ביטא הנאשם רצון להפסיק השמוש בסמים, אך ניסיון טפולי שבו החל לא צלח והוא לא התמיד בו. בפני שירות המבחן, הסכים הנאשם לשוב לתהליך האיבחון אותו החל לצורך השלמתו ולגיבוש תכנית טיפולית.
המנעות מהרשעה על ידי בית המשפט כאשר אין לכך צידוק ממשי מפרה את הכלל בדבר הרשעה ובכך פוגעים גם בעיקרון השויון בפני החוק.
...
סוף דבר 21.
       נוכח כל האמור לעיל, אני גוזרת את עונשו של הנאשם כדלקמן: א.         ששה חודשי מאסר, בניכוי ימי מעצרו מיום 28.2.18 ועד 12.4.18, לריצוי בעבודות שירות בעמותת חכמה, ידע, לב חם ברח' רוטשילד 38, חדרה.
בהתאם להסכמת הצדדים במסגרת הסדר הטיעון, אני מורה על חילוט הסך של 3,700 ₪, והסך של 154 ₪ אשר נתפסו בשעת מעצרם של הנאשמים, לטובת הקרן על פי פקודת הסמים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עיקרון השיויון בפני החוק, שהוא יסוד מוסד בשיטתנו המשפטית, תובע אף הוא, כי בהיעדר שוני קצוני בין המעורבים בפרשה, כי תנאי המעצר של כל הנאשמים יהיו שוים.
...
לאחר מהעיון בטענות הצדדים, ובתיק בית המשפט, על שלל השתלשלויותיו, נחה דעתי כי דין בקשת הנאשמים 2 ו- 5 להתקבל.
גם כאן התרשם שירות המבחן "ממפקחים אחראים משמעותיים" עבור הנאשם, אך גם כאן הגיע שירות המבחן למסקנה, כי הואיל והחלופה מוצעת גם עבור מוחמד הנ"ל, ונוכח ההימצאות יחד מגבירת סיכון, אין השירות בא בהמלצה, והוסיף כי יש צורך בחלופה מרוחקת מאעבלין עם פיקוח אנושי ראוי.
עם זאת, כמו שירות המבחן, סבורני כי השהיה של שני הנאשמים יחד, באותה חלופה, עלולה להגביר סיכון, ולכן הסרת האיזוק צריכה להתחשב בנתון מגביר סיכון זה. אשר על כן אני מורה כדלקמן: מורה על הסרת האיזוק האלקטרוני מהשניים והשמתם במעצר בית בכפוף ולפי התנאים שלהלן: · טארק ישהה במעצר בית מלא, אצל בת דודו, גב' מנאל חסנין, בואדי סקיע בית מס' 21 בשפרעם, בפיקוחה ובפיקוח יתר המפקחים שאושרו לגביו, כך שאחד מהם ישהה איתו בפיקוח צמוד, בכל עת נתונה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ת"פ 29267-08-21 מדינת ישראל נ' פאטשווילי(עצור/אסיר בפקוח) לפני כבוד השופטת הדס רוזנברג שיינרט בעיניין: המאשימה מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד מיטל אילן ( פמ"מ פלילי ) הנאשם פאטה פאטשווילי (עצור/אסיר בפקוח) ע"י ב"כ עוה"ד איתן פרידמן גזר דין
דא עקא, בהנתן מכלול הנתונים ביחס לנאשם, כמפורט מעלה, מצאתי כי עקרון אחידות הענישה פועל כנגד קבלת עתירת ההגנה וכי עקרון השויון בפני החוק מחייב במקרה דנן להטיל על הנאשם ענישה דומה במהותה לזו שהוטלה על שאר הנאשמים באותה פרשה.
...
עקרון זה מקבל משנה חשיבות כאשר מדובר בנאשמים שונים המורשעים בגדרה של אותה פרשה.
בשקלול הנתונים שאינם קשורים לביצוע העבירה ועל מנת לעודד את הנאשם במאמציו לחזור למוטב, באתי לכלל מסקנה כי יש לגזור את עונשו של הנאשם ברף התחתון של המתחם.
נוכח כל האמור מעלה, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 42 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו של הנאשם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו