סנ"צ מרדכי, אשר מטבע הדברים נחקר לפשר הדבר, השיב בחקירתו בעמ' 36 לפרוטוקול:
"...התקבלה החלטה בעקבות המחאה שציינתי קודם במוצ"ש, על אף שהבנו את פסה"ד של בג"צ שמאפשר לנו לא לקיים שם את המחאה אלא להעתיקה למשרדי היועמ"ש, המשרדים הרישמיים בירושלים, אנו המשכנו לקיים את הסטאטוס קוו של המחאות בכיכר גורן, אבל אחרי האירועים של אותו מוצ"ש התקבלה החלטה במישטרה שלא לאפשר יותר את המחאות ולהיצמד לפסה"ד כפי שאנחנו הבנו אותו אז ... אני הבנתי שהוא הגיע לכיכר על אף שאנו יודעים שהיו לו כוונות להגיע, ביקשתי ממי שהיה אז קצין תורן או קצין משמרת להגיע לכיכר ולפנותו. הוא הגיע לשם... אנו קיבלנו החלטה לא לאפשר שם יותר את המחאה. עצם קיום המחאה שם, יש לו פוטנציאל להסלים את הארועים, כפי שראינו שקרה במוצ"ש. שאנו מבינים שהתושבים טעונים כי יש אווירה לא טובה שעלולה לייצר ארוע ואגב זה שגם הוא ייפגע מזה... אנו יצרנו מתוה אשר נדחה ע"י העותרים ובפסה"ד של בגצ עצמו לא היתה היתייחסות למתווה. אז גם אנחנו וגם היועמ"ש של המישטרה הבנו שהעתירה נדחתה כולל המתוה... המפכ"ל הנחה להצמד לבג"צ ככתבו וכלשונו ולא לאפשר מחאות בסביבת הבית אלא אך ורק מול המשרדים שזה בירושלים..." (הדגשה שלי- א.ב)
באשר לאותה שיחת אזהרה אשר נועדה למנוע הגעתו למשמרת המחאה, העיד סנ"צ מרדכי בעמ' 37 לפרוטוקול בזו הלשון: "... כשמדובר באדם נורמאטיבי שהולך לעבור עבירה אני רוצה למנוע ממנו לעבור עבירה, ואנחנו רצינו (למנוע מצב של) של הפרת הסדר הצבורי וכדי למנוע את החיכוך המיותר הזה אנחנו התקשרנו ואמרנו שלא להגיע, וראינו שהוא מפרסם ברשתות החברתיות שיש לו כוונה להגיע. גם אם הוא סבר שהחלטה שלנו לא נכונה בדיוק כמו שהוא ידע לעשות במקרים קודמים היתה פתוחה בפניו דלת ביהמ"ש. המחאה שלו היתה יום יומית והוא יכל לחכות יום אחד ולבקש עתירה...". (הדגשה שלי- א.ב).
אם לא היה צורך בהמשך החקירה, נשאלת איפוא השאלה, מדוע לא הוצעה לו כבר בתחנה חלופה של שיחרור בתנאים? כאשר נישאל על כך ע"י בית המשפט השיב סנ"צ מרדכי בעמ' 38 לפרוטוקול: " מאחר והוא לא רואה בנו סמכות בהתנהלות שלו למרות שאנחנו ביקשנו ממנו לא להגיע, למרות האזהרה, למרות החקירה אני החלטתי להביא בפני שופט בכדי לשחרר אותו בתנאי ביהמ"ש... מאחר והוא לא רואה בנו סמכות והתנאים שאנחנו רוצים לשחרר שהם תנאי ביהמ"ש מאחר ואנחנו לא ראינו שהוא רואה בנו סמכות ובעבר הוצע לו להשתחרר בתנאים והוא סרב והתעקש להגיע לביהמ"ש ואגב, ביהמ"ש קיבל את כל התנאים שביקשנו בארוע הקודם.... אנחנו הבנו שאורן לא רואה בנו סמכות, ואם הוא ישוחרר בתנאים של קצין המישטרה הוא ימשיך לבצע את העבירה..." (עמ' 38 לפרוטוקול הדגשה שלי- א.ב)
לשון אחר, הסיבה היחידה להחלטה על מעצרו של התובע עד מחרת היום, חלף שחרורו בתנאים מגבילים, הייתה: רצון המישטרה כי תנאי השיחרור יקבעו על ידי בית משפט ולא על ידי הקצין הממונה בתחנה.
...
דברים אלו מקבלים משנה תוקף בשים לב לנוסח הבקשה שהגישה המשטרה לבית המשפט, במסגרתה כאמור לא עתרה להארכת מעצרו של התובע, אלא הבקשה שהוגשה נשאה כותרת: "בקשה להוצאת צו לשחרור בערובה". תימוכין נוספים למסקנה זו, ניתן למצוא גם בדברי בית המשפט בדיון המעצר, עת ציין כי ההחלטה על הארכת המעצר התקבלה בתחנה מבלי שנבחנה תחילה אפשרות להסתפק בחלופת מעצר.
בנסיבות אשר פורטו לעיל, לא נותר לי אלא להגיע למסקנה כי פועלה של המשטרה אשר הורתה על מעצרו של התובע עד למחרת היום ואשר צפתה או צריכה הייתה לצפות את מפח הנפש שייגרם לאדם נורמטיבי שומר חוק דוגמת התובע דנן בשל כך, אכן עולה כדי התרשלות אשר יש להטיל בגינה אחריות ולחייבה לפצות את התובע על נזקיו.
"
לאור כל המקובץ לעיל, לאחר שעיינתי בטענות הצדדים בעניין הפיצוי, ולאחר ששקלתי השיקולים הצריכים לעניין, בכללם: קלות הדעת בה הוחלט על מעצר בפועל ללא בחינת חלופת מעצר, אורך המעצר, תנאי המעצר ותחושת הפחד, העלבון וחוסר האונים שהיו מנת חלקו של התובע בכל שעות המעצר עד שיחרורו, הריני אומדת את סכום הפיצוי לתובע בסך של 30,000 ₪
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, הנתבעות תשלמנה לתובע סכום כולל של 30,000 ₪.