יש כאן הפרה של זכויות קוגנטיות ובנסיבות כאלו ודאי שאין לידרוש מעובדת להמשיך בעבודתה, על כן יש לראות את התפטרותה של התובעת כפיטורים המזכים בפיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 11(א) לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג-1963 (להלן: "חוק פצויי פיטורים"):
" 11. (א) התפטר עובד מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה, או מחמת נסיבות אחרות שביחסי עבודה לגבי אותו העובד שבהן אין לידרוש ממנו כי ימשיך בעבודתו, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים"
בקביעתנו את זכאותה של התובעת לפצויי פיטורים, עושים אנו עמה חסד שכן שוכנענו, כי היא התפטרה מעבודתה אצל הנתבע מהרגע לרגע מבלי שנתנה לו הודעה מוקדמת ומבלי שהעמידה אותו מבעוד מועד על כוונתה להתפטר במידה ולא יתקן את המעוות, כך שהתובעת לא באמת נתנה לנתבע היזדמנות לתקן את הדברים.
התוצאות הנובעות מהתפטרות עובד, ללא מתן הודעה מוקדמת, נקבעו בסעיף 7(ב) לחוק הודעה מוקדמת, אשר קובע:
"עובד שחדל לעבוד ולא נתן למעבידו הודעה מוקדמת להתפטרות כאמור בחוק זה, ישלם למעבידו פיצוי בסכום השווה לשכרו הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת".
על כן, אנו דוחים את טענות התובעת בגין רכיב זה ומשלא הוכח בפנינו כי התובעת נתנה הודעה מוקדמת לנתבע בטרם התפטרותה, עליה לשלם לתובע פיצוי בסכום השווה לשכרה הרגיל בעד התקופה שלגביה לא ניתנה ההודעה המוקדמת.
בכתב התביעה ובתצהיר עדותה הראשית ישנה אמירה קצרה ולקונית לפיה "לתובעת לא שולמו דמי חג במהלך עבודתה" לאחר מכן מופיע אופן חישוב רכיב התביעה בגין דמי חגים וזאת ללא עמידה בנטל ראשוני המוטל על התובעת להראות את ימי החגים שבגינם היא תובעת המקנים לה זכאות לרכיב זה , כך שהחג לא חל בשלושת חודשי עבודתה הראשונים, הוא לא כלל שבת וצריך להיות " ...פירוט האם מדובר בימי חג בהם לא עבד, ואם מדובר בימי חג בהם עבד – מהם. תביעה המנוסחת באופן כוללני ללא פירוט באיזה ימי חג מדובר, תוך שהתובע מסתפק במכפלה של מספר שעות העבודה במספר ימי החג השנתיים לא תעמוד בנטל הראיה הראשוני המוטל על העובד". (ע"ע(ארצי)38313-03-18 איל"ן איגוד ישראלי לילדים נפגעים – מיכאל מוחדינוב פס"ד מיום 1.6.20)
משלא פירטה ולא הוכיחה התובעת את רכיב דמי החגים שבתביעתה, התובעת לא עמדה בנטל הראשוני שמוטל עליה ודין התביעה בגין רכיב זה להדחות.
...
(סעיפים 10 , 11 לסיכומי תובעת וסעיפים 12 ו – 13 לתצהירה של התובעת)
אנו מקבלים את טענת התובעת לפיה סוכם בינה לבין הנתבע היקף עבודה של 8 שעות ביום, הנתבע בעצמו אישר זאת בחצי פה בחקירתו הנגדית כשנשאל על ידי בית הדין אם הוא מאשר שסיכמו ביניהם על עבודה במשרה מלאה בת 8 שעות, הנתבע השיב: "סיכמנו עד 8 שעות" (עמ' 29, שורה 31 לתמליל).
פדיון חופשה שנתית
אנו מקבלים את תביעתה של התובעת בגין רכיב זה, מאחר ולא הוכח כי הנתבע שילם לתובעת בגין פדיון ימי החופשה.
לסיכום
נוכח כל האמור לעיל, אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובעת את הסכומים כדלקמן:
בגין הפרשי שכר בסך 8,000 ₪.
מכאן , שהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד צריכות לטעמנו בנסיבות אלו להיות מופחתות.
כמו-כן, ישלם הנתבע לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של4,000 ₪.