בתשובתה מיום 5.8.20 (נספח ז' לתצהיר העובד) הבהירה המועצה שוב כי היא ממתינה למסמכים מהמועצה בנוגע להקף המשרה ומתנה את התשלום בגין גרירת ימי המחלה ב"התחייבות חתומה [של המעסיק הקודם] והמופנית למכללה לפיה המעסיק מתחייב לשאת בהוצאות תשלום ימי המחלה הצבורים.
ההוראות הרלוואנטיות בתקנון הקובעות את זכאות המורה לניצול ימי מחלה שנצברו לזכותו בבעלות קודמת קבועות בסעיף 1.25.3.1.13 לתקנון הקובע כך:
"עובד הוראה שחלה בתקופת עבודתו בנסיבות המזכות אותו בחופשת מחלה, ינצל תחילה את כל חופשת המחלה העומדת לזכותו אצל המעביד באותה שעה. אחרי שניצל חופשה זו יפנה המורה למעבידיו הקודמים ויקבל מהם אישור על ימי מחלה שהוא לא ניצל. האישור הנ"ל יינתן בתנאים האלה:
בהמשך שינתה המועצה את טענותיה בשאלה זו. בתצהיר המועצה (סע' 33) נטען שיש לחשב את זכאות התובע לצבירת ימי מחלה בהתאם להוראות החלות לגבי תכנית "עוז לתמורה" (חוזר לבעלויות תשע"ג/5: ניצול ימי מחלה ופדיון בעקבות מעבר לרפורמת "עוז לתמורה" מיום 24.2.13; נספח ג' לתצהיר המועצה, להלן - החוזר).
...
אשר לשאלה אם התמלאו התנאים הקבועים בתקנון לגרירת ימי המחלה בנסיבות המקרה כאן, אנו מקבלים את עמדת העובד.
לא מצאנו לחייב את המועצה בתשלום הלנת שכר, וזאת משום שהחובה לשלם דמי מחלה מוטלת על המעסיק.
סוף דבר
המכללה תשלם לתובע דמי מחלה, תוך 30 ימים, בהתאם לתחשיביה.
לא מצאנו לחייב את המועצה בתשלום הוצאות ושכ"ט המכללה, שכן כמפורט לעיל, חובת המכללה לשלם את דמי המחלה היא חובה עצמאית ואין במחדלי המועצה כדי להצדיק את אי ביצוע התשלום כלפי התובע.