(א) רקע כללי
כעולה מקביעותיו העובדתיות של בית הדין האיזורי, החברה הנה "חברה ישראלית, העוסקת בייבוא ושיווק בשר. הנתבעת פועלת בדרום אמריקה במספר מפעלי שחיטה מקומיים, בברזיל, באורגואי ובפרגואי. במפעלים מתבצעת שחיטה כשרה של הבקר, פרוק הבקר לנתחים, המלחה של הבשר ועיבודו, הקפאתו ואריזתו למשלוח לארץ. לצורך כך, הנתבעת מעסיקה משגיחי כשרות ישראלים ושוחטים האמונים על השחיטה במפעלים ואשר הרבנות הראשית מאשרת את העסקתם. כמו כן, החברה מעסיקה עובד נוסף המפקח על הייצור והאריזה בדרום אמריקה. החברה פועלת בעיר אשדוד שם נמצאים משרדיה והמפעל ממנו היא משווקת את הבשר בארץ" (סעיף 2 לפסק הדין).
הזכויות שנתבעו בברזיל הן תשלום שעות נוספות, אי מתן הפסקות רגילות, אי מתן הפסקות מספיקות בין יום אחד למישנהו, הפרישי שכר בגין עבודת לילה, תוספת סיכון, קנס בגין אי חלוקת רווחים, הכרה בתשלומים (חשמל, רכב, מים וביטוח בריאות) כשכר, תשלום משכורת 13, חופשות שנתיות כפולות, הודעה מוקדמת לפיטורים בת 90 ימים, הפקדות מעסיק לקרן ביטחון ממשלתית (FGTS), ביטוח עבודה ממשלתי והפסקות בעבודה (ראו הפרוט בחוות דעתו של עו"ד הוגו שור שהוגשה ביום 8.2.17 לבית הדין האיזורי כחוות דעת מומחה מטעם המערער).
החברה הגישה ביום 1.1.17 ביחד עם תצהיריה את חוות דעתו של עו"ד מרקוס וסרמן שהתייחסה לזהות בין עילת פצויי הפיטורים שנתבעה בישראל ובין עילת FGTS שנתבעה בברזיל.
...
זו לשון פסק הדין ביחס להתנגדות לנסיעה מחוץ לברזיל:
"33. לאור האמור, מקובלת עלינו טענת הנתבעת לפיה התובע סירב לבצע את המוטל עליו, כנדרש והתנה את נסיעתו למפעל באורגוואי במימון שהות במלון... סרוב זה היה בלתי מוצדק ובלתי סביר...
טרם סיום מצאנו לנכון לציין כי בשלבים שונים של ניהול הדיון בערעורים סברנו שהתוצאה עשויה להיות שונה ובהתאם הוצע לצדדים להגיע לפשרה, אך משהצדדים לא הגיעו להסכמה נדרשנו לפסוק לדין וכך עשינו.
סוף דבר – דין ערעור העובד להידחות במלואו, וערעור החברה מתקבל חלקית כך שדין חיובה בתשלום הפרשי הפקדות פנסיוניות ובתשלום דמי הבראה – להתבטל.
משמחדליהם הדיוניים ההדדיים של הצדדים תרמו לערפל שאפף את ניתוח הסוגיות המשפטיות – החלטנו שבנסיבות הענין כל צד ישא בהוצאותיו.