הוסכם, כי ככל שיינתן לעותרת מעמד של דייר ממשיך, פסק הדין ייחשב כמבוטל, ומנגד, ככל שבקשתה תדחה, יחודשו הליכי הפינוי בהתאם לפסק הדין (להלן: "ההסכמה הדיונית").
המשיבים עומדים על כך כי דין העתירה להדחות גם לגופה, היות ולא נפל כל פגם בהחלטה לפיה העותרת אינה זכאית למעמד "דייר ממשיך". נטען שהחלטה זו התקבלה בהתאם לנהלים וכי אין הצדקה להתערב בה. הודגש בהקשר זה, כי אין חולק שהעותרת לא התגוררה בדירה עם האם ("הדיירת החוזית") 4 שנים ברציפות קודם לכניסתה למוסד בשנת 1998, באופן המונע את זכאותה הנטענת.
וכך נאמר בעיניין זה בהחלטת בית המשפט בבקשת הביטול השנייה, מיום 16.6.2019:
"אתייחס לטענת הנתבעת כי ההחלטה מיום 14.1.14 (לשפעול הליכי הפינוי) נסמכת על החלטת הוועדה העליונה, שניתנה ביום 26.2.12, כשמונה חודשים טרם שנעשה ההסדר ביום 6.12.12 בבית המשפט. לטענת הנתבעת, מאחר שאין מדובר בהחלטה המאוחרת להסדר מיום 6.12.12 הרי שלא ניתן היה להסתמך עליה. טענה זו יש לדחות: ראשית, ההחלטה ניתנה ביום 14.1.14 ולא הוגש כל ערעור עליה. שנית, החלטת הוועדה העליונה על נימוקיה צורפה על ידי הנתבעת עצמה לבקשת הביטול הראשונה! מכאן, שבמועד הדיון במעמד הצדדים בבקשת הביטול הראשונה (שהתקיים ביום 6.12.12), היה כבר ברור לנתבעת כי בקשתה נדחתה על ידי הוועדה העליונה. על רקע דברים אלו הגיעו הצדדים בדיון להסדר שבו ניתנה לנתבעת ארכת זמן נדיבה ביותר שבה פסק הדין יעוכב עד ליום 1.10.13 – כימעט שנה ! ! – כאשר ברור כי פרק זמן זה נועד לאפשר לנתבעת לתקוף את החלטת הוועדה העליונה בבית המשפט המוסמך, החלטה שהיא כבר ידעה עליה והיתה בפניה (או להגיש כל בקשה אחרת לגורמים המוסמכים להכרה בזכויותיה כדיירת ממשיכה). מכאן שאין ממש בטענות הנתבעת בעיניין זה" (ההדגשות במקור).
כך, נחזה כי העותרות 3-2 אינן זכאיות למעמד "דייר ממשיך" בעקבות סבן, אביה של העותרת, משום שכפי שהכברתי הוא בעצמו לא היה בעל זכויות לאחר שעזב את הדירה.
העותרות 3-2 אף אינן זכאיות להיות דייר ממשיך בעקבות סבתן, אמה של העותרת, שכן לא הוכח כי הן התגוררו בדירה 3 שנים טרם עזיבתה למוסד (הדברים נכונים אך ביחס לעותרת 2, ילידת 1995, שכן העותרת 3 ממילא נולדה בשנת 2007, שעה שסבתה הייתה במוסד סיעודי).
...
לא שוכנעתי כיצד יש בהוראה זו כדי להועיל לעניינן של העותרות 3-2.
לא שוכנעתי כי יחסם של המשיבים אל העותרת כלל חוסר שוויון, שרירות, חוסר תום לב והגינות, הימנעות משקילת השיקולים הרלוונטיים או שקילת שיקולים שאינם רלוונטיים.
סוף דבר
ביתרת טענות הצדדים לא מצאתי ממש, ולאור כל המקובץ, דין העתירה להידחות.