מכל מקום, במשך כל תקופת ההיתקשרות הופקו לו תלושי שכר מדי חודש בחודשו, ואף שולמו ונוכו ממנו כל התשלומים כנדרש לגבי עובד שכיר, היתנהלות שאינה עולה בקנה אחד עם טענת הנתבעים להיותו נהג מונית עצמאי.
מר מראלי הבהיר כי יש לנתבעת אינטרס שהמונית לא תהא מושבתת (ראה עדותו: בעמ' 20 לפרוטוקול ש' 20-28), והדבר מובן מאליו, שכן מונית "עומדת" היא הפסד כספי לבעל המונית ועל כן ברי הצורך בפקוח על מידת התפוקה של הנהגים, הוא אינטרס של בעל המונית, ואמנם לעניין זה העיד מר מראלי שנהג שמתבטל בעת שהמונית ברשותו, מוחלף בנהג אחר (ראה עדותו: בעמ' 21 לפרוטוקול ש' 20-24).
באשר למיוחד למערכת יחסי העבודה, נשוא דיוננו - הרי שבדונו בסוגיית הרמת מסך במסגרת יחסי עבודה, איבחן בית הדין הארצי לעבודה בין מעמדם של כלל הבאים במגע עם החברה, לבין עובדיה, וקבע כי מבין מגוון המתקשרים עם החברה, יש לעובדים בה מעמד מיוחד, וכי מעמדו המיוחד של העובד כמתקשר עם החברה יוצר רמת אחריות מיוחדת ומוגברת של החברה כלפיו שמקורה בחובת תום הלב המוטלת על החברה במסגרת היחסים החוזיים עם העובד.
מסקנה זו אף עולה בקנה אחד עם תכליתו של חוק פצויי פיטורים בכלל ותכליתו של סעיף 11(ה) לחוק, בפרט.
...
סוף דבר
אשר על כן ולאור כל המבואר לעיל, התוצאה היא שאנו קובעים כי בין התובע לבין הנתבע התקיימו יחסי עובד ומעביד מיום 12.5.91 ועד ליום 30.12.99 ובין התובע לבין הנתבעת התקיימו יחסי עובד ומעביד מיום 1.1.2000 ועד לסוף תקופת עבודתו, ביום 4.2.11.
עתירת התובע להרמת מסך ההתאגדות של הנתבעת כלפי הנתבע - נדחית.
כפועל יוצא מן האמור לעיל, תביעת התובע כלפי הנתבע - נדחית, ואילו תביעתו כלפי הנתבעת מתקבלת באופן חלקי, ואנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
א. פיצויי פיטורים בסך - 60,514 ₪.