מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מעמד תושבות במסגרת הליך איחוד משפחות

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בתמצית יצוין, כי הקניית מעמד של תושבות בישראל לתושב זר, במסגרת הליך של איחוד מישפחות – בזיקה לסמכותו של שר הפנים להעניק רישיונות ישיבה בישראל למי שאינו אזרח ישראל או בעל תעודת עולה – נעשית בהליך המכונה "ההליך המדורג", שהותווה בנהלים שהוציא משרד הפנים (בג"ץ 3648/97 סמטקה ואח' נ' שר הפנים, פ"ד נג(2) 728, 788-787 (1999)).
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, סבורני כי לא קמה עילה להתערב בהחלטת בית-הדין, לפיה לא מתקיימות בעניינם של המערערים נסיבות מיוחדות שבעטיין ניתן למחול על השיהוי בהגשת הבקשה.
סבורני, כי הדברים יפים ביתר שאת כיום, כאשר הבקשה מטעם המערערים הוגשה בשנת 2013, ובפרט לאחר קביעת המדיניות האחידה של המשיב, והביקורת השיפוטית עליה בפסק-הדין בעניין תתהירה.
בנסיבות אלו, החלטת בית-הדין לקבל את טענת המשיב בדבר שיהוי בבקשת המערערים, בהיעדר נסיבות חריגות המצדיקות את דחיית הטענה, לנוכח הנזק הראייתי שנגרם למשיב בגין חלוף הזמן, ובשים לב למדיניות המשיב הנדונה – משתלבת היטב עם פסקי-הדין של בית-המשפט בעליון בעניין תתהירה ובעניין בראדעיה, ולא קמה כל עילה להתערב בה. התוצאה אשר על כל האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

מדוע לא ייקבע, כי פלסטינאים תושבי השטחים ששר הפנים העניק להם מעמד של תושבות ארעית (אשרה א/5) במסגרת הליך לאיחוד מישפחות בישראל [.
...
בתוך כך, אני סבורה כי יש ליתן משקל נכבד, ואף מכריע במקרה זה, לעמדתם של גורמי הביטחון – הם הגורמים המקצועיים בענייננו – לפיה איסור גורף על יציאתם של מחזיקי היתר מת"ק לחו"ל דרך נתב"ג (למעט במקרים הומניטריים חריגים), הוא-הוא המגשים באופן מיטבי את התכלית הביטחונית של מניעת טרור נגד תעופה אזרחית.
נוכח האמור, שוכנעתי כי החלטת שר הפנים ביחס למחזיקי היתר המת"ק עומדת במבחן המשנה של האמצעי שפגיעתו פחותה, ואני מסכימה אף עם חברי השופט הנדל, באשר לעמידתה במבחן המשנה של מידתיות במובן הצר.
אני סבורה, אפוא, כי דין העתירה להידחות במלואה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

מדוע לא ייקבע כי פלסטינאים תושבי השטחים ששר הפנים העניק להם מעמד של תושבות ארעית (אשרה א/5) במסגרת הליך לאיחוד מישפחות בישראל, ובכלל זאת העותרים 6 ו-7, רשאים לצאת מישראל ולשוב אליה דרך מעבר הגבול בנמל התעופה בן גוריון, ללא כל היתר נוסף, ללא כל הליך נוסף וללא הגבלה.
...

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

נוסף על כך, ומכל מקום, מאז אישור הבקשה לאיחוד מישפחות בחודש אוקטובר 1998 ועד למועד החלטת הממשלה ביום 12.5.02, לא השלים העותר את מלוא תקופת ההליך המדורג של חמש שנים ושלושה חודשים, הנדרשת לשם מתן מעמד של תושב קבע – הן על-פי נוהל ההליך המדורג והן על-פי המכתב שנשלח לב"כ העותרים במסגרת העתירה לבג"ץ (נספח ח' לכתב-התשובה), אלא רק תקופה של כשלוש שנים וחצי.
...
על-רקע האמור, ולנוכח פרק הזמן שנדרש לבחינת בקשות לאיחוד משפחות באותה התקופה, לא חלות בעניינם של העותרים נסיבות חריגות שיש בהן כדי לקצר את תקופת ההליך המדורג בשל הטיפול בבקשה בשלב שקדם לאישורה.
סוף דבר על-יסוד האמור לעיל, לא קמה עילה להתערב בהחלטת המשיב, כמו-גם בהחלטת ועדת ההשגה, שלא לשדרג את מעמדו של העותר למעמד של תושב קבע, על-פי רישיון שהייה בישראל מסוג א/1, ודין העתירה להידחות.
העותרים ישלמו למשיב הוצאות בסך 6,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הליך של רכישת מעמד תושבות לבן זוג זר, במסגרת הליך של איחוד מישפחות נובע מזכותו החוקתית של בן הזוג הישראלי לחיי מישפחה (בג"ץ 2028/05 עמארה נ' שר הפנים, 10.07.06).
...
טענות המשיב לטענת המשיב יש לדחות את העתירה על הסף ולוּ מן הטעם שהתנהלות העותרים לוקה בשיהוי ניכר.
מסקנה זו גם נתמכת בעובדה שבמסגרת העתירה הראשונה שהגישו העותרים לא הועלתה כל טענה באשר לתחולתה של הוראת השעה והמחלוקת שם נסבה אך סביב נתונים עובדתיים שיש בהם כדי להצביע על היות העותר תושב האזור.
בסופו של יום אפוא, העתירה נדחית והעותרים יישאו בהוצאות המשיב בסך של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו