באותו תשאול טענה המשיבה כי על-פי הנוהל לטפול בהסדר מעמד לבני-זוג זרים של אזרחי ישראל - נוהל הקרוי נוהל ידועים בציבור - זכאית היא למעמד בישראל מכוח היותה ידועה בציבור של אזרח ישראל, המשיב 1 (המשיב).
מטרתו של הנוהל, כך קבע בית-המשפט, היא "לבחון ממרחק של זמן ומקום את רצינות הקשר הזוגי שבין אזרח ישראלי לאזרח הזר", ואולם בעניינינו "בחינה כזו אינה נידרשת... כי הוצגו בפניי ראיות חותכות כי בנה"ז מתגוררים יחדיו בחיי זוגיות ומיסדו את הקשר בהסכם מאז ה-9.3.04." בנסיבות אלו, כך הוסיף וקבע בית המשפט, הפעלת הנוהל המקובל ולפיו שומה על המשיבה לעזוב את ישראל "רק כדי לבחון את טיבו של הקשר... תהיה בלתי מידתית בעליל".
סוף דבר: בית המשפט החליט לבטל את ההחלטה להרחיק את המשיבה מן הארץ - ביתר דיוק: שלא לאפשר לה להכנס לארץ - בהוסיפו כי תותן בידה אשרת תייר למשך 60 ימים כדי שבמהלך תקופה זו תוכל לפנות למשרד הפנים שישקול את בקשתה למעמד של קבע.
...
]המישנה לנשיא מ' חשין:
ביום 12 באפריל 2005 החלטנו לקבל את ערעורה של המדינה, לבטל את פסק-דינו של בית-משפט קמא, והוספנו כי את נימוקינו להחלטתנו ניתן בנפרד.
בית משפט קמא החליט להיעתר למיקצת מעתירתה של העותרת וביטל את ההחלטה שלא להתיר לה להיכנס לישראל.
מטרתו של הנוהל, כך קבע בית-המשפט, היא "לבחון ממרחק של זמן ומקום את רצינות הקשר הזוגי שבין אזרח ישראלי לאזרח הזר", ואולם בענייננו "בחינה כזו אינה נדרשת... כי הוצגו בפניי ראיות חותכות כי בנה"ז מתגוררים יחדיו בחיי זוגיות ומיסדו את הקשר בהסכם מאז ה-9.3.04." בנסיבות אלו, כך הוסיף וקבע בית המשפט, הפעלת הנוהל המקובל ולפיו שומה על המשיבה לעזוב את ישראל "רק כדי לבחון את טיבו של הקשר... תהיה בלתי מידתית בעליל".
סוף דבר: בית המשפט החליט לבטל את ההחלטה להרחיק את המשיבה מן הארץ - ביתר דיוק: שלא לאפשר לה להיכנס לארץ - בהוסיפו כי תותן בידה אשרת תייר למשך 60 ימים כדי שבמהלך תקופה זו תוכל לפנות למשרד הפנים שישקול את בקשתה למעמד של קבע.
טענה זו מקובלת עלינו אם לא במלואה כי אז בחלקה העיקרי.
מטעם זה, בעיקר, החלטנו לקבל את הערעור ולבטל את פסק-דינו של בית משפט קמא.