במצב דברים זה, האישה השניה תהיה במעמד של שוהה בלתי חוקית, ללא מעמד רישמי, ללא זכויות רפואיות וסוציאליות ותלויה לחלוטין בנאשם.
לטענת הסנגור, בית הדין היה, בעצם "שותף לעבירה".
ההגנה טענה, כי נשים נוספות במעמד של ידועות בציבור נשואות בפועל לגברים הנשואים כבר לאישה אחרת, וכי אף על פי כן - משלמת מדינת ישראל, דרך המוסד לביטוח לאומי, תשלומים סוצאליים לאותן נשים.
ראו לעניין זה, פסק דינו של בית המשפט העליון, ע"פ 392/80 מדינת ישראל נ' הלוי, פ"ד ה(2) 698 (1981):
מוסד הנישואין המונוגמיים הוא מיסודות המשטר החברתי שלנו, ובתור שכזה הוא מוגן גם בסנקציות של החוק הפלילי, כולל מאסר עד חמש שנים.
...
מתחם הענישה הראוי בנוגע לעבירה בה הורשע הנאשם
בשל החשיבות הרבה לשירוש תופעת הפוליגמיה, מצא בית המשפט העליון לקבוע, במפורש, כי הענישה בגין עבירה זו דורשת השתת מאסר בפועל ממש, בין כתלי בית האסורים, וכי שיקול הרתעת הרבים אינו מאפשר להסתפק בעונש שאינו כולל רכיב זה.
בית המשפט העליון אף קבע, במפורש, כי ריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות, אינו הולם עבירות אלה.
אשר לרמת הענישה הנוהגת, יובאו, להלן, פסקי דין רלבנטיים:
בפסק הדין רע"פ 664/11 מועד נ' מדינת ישראל, נדחתה בקשת רשות ערעור על חומרת העונש של מי שעבר עבירה דומה, ונדון לעונש מאסר בפועל בן 8 חודשים, תוך שבית המשפט העליון הדגיש את הצורך "במדיניות ענישה מרתיעה שמטרתה למגר את התופעה הפסולה של ריבוי נישואים". וציין: "בנסיבות אלה, מקובלת עלי מסקנתו של בית המשפט המחוזי לפיה העונש שהוטל על המבקש הינו עונש ראוי אשר אינו חורג מרמת הענישה הנהוגה, וזאת אף לאחר התחשבות בנסיבותיו האישיות".
בגזר הדין ת"פ 2722/06 מדינת ישראל נ' נאשד (פורסם במאגרים), גזר בית המשפט על מי שעבר עבירה זו עונש מאסר בן 24 חודשים, מתוכם – תשעה חודשים לריצוי בפועל והיתרה על תנאי; וכן התחייבות להימנע מעבירה על סך 50,000 ₪.
סוף דבר, דן בית המשפט את הנאשם לעונשים כדלקמן:
12 חדשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים מיום שחרורו של הנאשם ממאסרו, שהנאשם לא יעבור עבירה בניגוד לחוק העונשין, תשל"ז-1977, פרק ח' סימן ח';
קנס בסך 36,000 ₪ או 150 ימי מאסר תמורתו.