התובעת הוסיפה, כי בהתאם לסעיף 1א(ב) לחוק גמלאות לנושאי משרה ברשויות השילטון, תשכ"ט-1969, בעלי משרה שיפוטית יכולים לצרף תקופות ביטוח בפנסיה תקציבית, וככל שהתובעת היתה נותרת בשירות קבע עד למינויה לכס השיפוט, היא היתה יכולה להיות זכאית לביטוח פנסיה תקציבית כשופטת, ולצרף את הזכויות שצברה במהלך שרותה הצבאי לזכויות שהיא צוברת כשופטת.
ביחס לתיקון לחוק הגימלאות, שקבע שהמגזר הצבורי יעבור מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת וביטל את הסדר הרציפות שהיה קיים עד אז בין שירות בצבא קבע לבין שירות המדינה, הרי שמדובר בפגיעה בזכות הקניין ובזכות לשויון המעוגנות בחוק יסוד: כבוד האדם וחרותו, באופן שאינו עומד בפסקת ההגבלה, ולכן דינו להתבטל.
התובעת הוסיפה, כי היא עומדת בתנאי התקשי"ר לקליטה בדרך של העברת חיילים, בהתאם לסעיפים שהיו תקפים במועדים הרלוואנטיים לשחרורה מצה"ל.
בסיכומיה, התייחסה התובעת גם לפן הראייתי וטענה, כי הנתבעת לא הזמינה לעדות אף אדם מהאנשים שטיפלו בקליטתה לעבודה בפרקליטות חיפה, למעט הגב' אירית צייגר, מנהלת תחום בכיר (שכר וגימלאות) במרד האוצר, שפתח חקירתה הנגדית העידה שכלל לא טיפלה בעיניינה של התובעת.
...
האם התובעת, שופטת בית משפט השלום בחיפה, זכאית להיות מבוטחת בפנסיה תקציבית, חרף העובדה שכאשר מונתה לכהונת שיפוט היתה מבוטחת בפנסיה צוברת? זו השאלה בה עלי להכריע בתיק זה.
אקדים אחרית לראשית ואציין, כי לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להתקבל, ולהלן הנימוקים שעמדו בבסיס החלטתי.
לא נעלמה מעיניי טענת הנתבעת, לפיה מדובר בהוראות חוק שמצופה מהתובעת להכיר ולפעול על פיהן גם ללא הנחיה של המעסיק, אלא שבנסיבות העניין, ובמיוחד לאור דפוס העסקתה של התובעת בשנותיה הראשונות בפרקליטות עד לקבלת כתב המינוי – דפוס העסקה שנכפה עליה וששירת בראש ובראשונה את הפרקליטות עצמה, שביקשה להשאיר אותה בתפקידה, סבורני כי יש לייחס למדינה חובה מוגברת של גילוי ויידוע.
לסיכום, התנהלות הנתבעת כלפי התובעת, החל מהאופן בו קלטה אותה, עבור דרך האופן בו מינויה הזמני שב וחודש, לרבות באופן חריג, וכלה בכך שחרף פניותיה לגורמים הרלוונטיים השונים מבעוד מועד, אף גורם לא טרח לעדכן אותה בדבר האפשרות העומדת לה לשמור על זכויותיה בפנסיה תקציבית, תוך מתן תשובות, שהטעו אותה, ולמצער, לא הציגו בפניה פרטים מהותיים, דבר שגרם לכך שאיבדה זכות להמשיך ולהיות מבוטחת בפנסיה תקציבית, ולכל הפחות, איבדה את הזכות להגיש בקשה בעניין לגורם האחראי.
אחרית דבר
התביעה מתקבלת וניתן בזאת סעד הצהרתי, לפיו התובעת זכאית לפנסיה תקציבית החל ממועד תחילת עבודתה כעובדת מדינה, תוך צירוף תקופת שירותה הצבאי, תוך עריכת התחשבנות מתאימה, בין היתר, ביחס למענקים הכספיים שקיבלה עם שחרורה מצה"ל ולאחרונה, המענק הכספי שקיבלה כשופטת.