לגבי המסמכים שיוצגו למומחה הרפואי קבעתי בהחלטת המינוי כי הצגת מה שבמחלוקת תועבר תחילה לאישורי, כלהלן:
"הצדדים ימציאו למומחה את כל המסמכים הרפואיים המותרים בהתאם להוראות תקנה 8 לתקנות, על פי המועדים הקבועים בה על מנת שיעיין בהם לצורך הכנת חוות הדעת, וימסרו עותק לצד שכנגד.
הצדדים מסכימים כי הפסיקה הרחיבה את סוגי המסמכים שאותם ניתן להעביר למומחה רפואי שממונה בתחום הפסיכיאטריה בתיק פלת"ד [רע"א 5638/95 מגדל חברה לביטוח בע"מ נ. שמור, פ"ד מט(4) 865 (פורסם; 15.1.1996) (להלן: "ענין מגדל")]; אך הם חלוקים לגבי הקף ההרחבה ויישומה בפועל.
...
בהחלטה מיום 14.10.18, לאחר דיון בטענות הצדדים ובחיתוך הדין, הכרעתי וקיבלתי את הבקשה למינוי מומחה רפואי בנדון - בגבולות הגזרה, כדלקמן [סעיפים 36 עד 38 להחלטה]:
"36. אם כן, גם בעילה החילופית, של בחינת קיומה, טיבה ושיעורה של נכות נפשית קודמת למותו של המנוח, אני מוצא, בנסיבות, כי לפי הדין יש להיעתר לבקשה למנות מומחה. בתחום הנפשי, במקרה בו המצוקה והקושי ניכרים, אך הנבדק בוחר שלא לעבור טיפול נפשי, אין לדרוש שראשית הראיה תבוסס בהכרח על מתן טיפול נפשי. די לנו ברישומים של דיווח מצד המשפחה על נטייה אובדנית (בצבא), באפיזודה הפסיכוטית המשמעותית שעבר התובע 9 חודשים טרם אירוע התאונה, ובהפניית בית החולים את המנוח לטיפול נפשי 9 חודשים טרם מותו, כדי לבסס ראשית ראיה, שדי בה כדי להורות על הפניית המסמכים למומחה, על מנת שהוא יבחן ויחווה דעתו מה טיב ואופי נכותו של המנוח, ככל שעולה מהם - טרם התאונה; ואם קיימת - מה שיעור הנכות הצמיתה שהיה קובע למנוח לו בדק אותו טרם התאונה.
ראיתי את הפניית התובע לעולה ממה שנקבע בענין רע"א 7265/95 שרון גולדשטיין נ. ז'נט בראל פ"ד נ(3) 214 (25.11.96) (להלן: "ענין גולדשטיין") לענין הטעמים המיוחדים הנדרשים מקום בו אוסרים על המומחה בתחום הפסיכיאטריה לשוחח ולראיין "אנשים היכולים לתת למומחה, לפי דעתו המקצועית, מידע מועיל הנובע מקרבתם לנבדק בעבר ובהווה". בענין גולדשטיין הסתמך המומחה על דברי בעלה של התובעת שהתלווה אליה בעת התייצבותה לבדיקה אצלו, ובית המשפט מצא שלא הובאו טעמים מיוחדים המצדיקים איסור של הסתמכות המומחה, כאמור.
לסיכום, אינני מוצא שניתן לתת למומחה אור ירוק למתן חוות דעתו בענייננו, מבלי להבהיר למומחה ששתי השאלות: האחת, מה היו הנסיבות המדויקות של פגיעת הרכבת בתובע, והשנייה, האם מדובר בענייננו במעשה מכוון מצד המנוח – מצויות במחלוקת בין הצדדים; וכן - שהוא מתבקש ליתן חוות דעתו בתשובה לשאלות שנשאל בכתב המינוי - על פי התמונה המצטיירת לפניו לגבי המנוח מכל המסמכים שיוצגו לפניו.
אשר על כן, אני מורה כי מכתב הפניה למומחה יהיה בנוסח הבא (מכתב משותף מאת באי-כוח הצדדים):
"המפורט להלן הינו על פי הנחייה מפורשת ומפורטת של בית המשפט: