למרות שבכל המסמכים שהוצגו צוין כי מדובר בדירה המצויה בקומה 9 לכיוון מזרח והגם שמתכנית קומה 9 ניתן לראות כי קיימות 2 דירות, האחת פונה לכיוון מזרח והאחת פונה לכיוון מערב, אין חולק כי תכנית המכר עליה חתם התובע, כמו גם כל התכניות שהוצגו לתובע ביחס לדירה 27 (עד תכניות החשמל, המים ותכנית הבניה שנשלחו לתובע ע"י האדריכלית רק לאחר חתימת ההסכם) ,היו אותה תכנית מוטעית בה מופיעים המטבח ויחידת ההורים לכיוון מערב, או לטענת הנתבעת ,תכנית שהנה תמונת מראה של הדירה (להלן: "התכנית המוטעית").
בהתאם לסעיף זה לרוכש דירה קמה עילת תביעה ישירה כנגד המוכר בגין "אי התאמה" במובנה על פי האפשרויות המפורטת בסעיף זה. יחד עם זאת בסעיף 12 לחוק המכר, תשכ"ח-1968 נקבע כי "אין הקונה זכאי להסתמך על אי-התאמת הממכר כאמור בסעיף 11 (להלן - אי-התאמה) אם ידע עליה בעת גמירת החוזה". בפסיקה נקבע כי סעיף זה חל לצד הדינים המיוחדים של חוק המכר (דירות) (ע"א 8124/00 קניונים נכסים ובניין בע"מ נ' בני יעקב נדל"ן בע"מ, פ"ד נו(5) 198).
לפיכך אין בסעיף זה כדי לפטור את המוכר מאי התאמה שהיא בבחינת "ליקוי שקוף" (כגון אי התאמה במידות וכיוב' ), אשר גם אם הקונה ראה את הדירה לא יכול היה לדעת על אי ההתאמה (ראה לדוגמא בת"א 24905/99 בכר נ. חפציבה חברה לבניין עבודות ופיתוח בע"מ).
ודוק, המדובר בהוראה קוגנטית הגוברת על כל הצהרה אחרת בהסכם בין הצדדים (ראה בסעיף 16: "... זכאי הקונה להסתמך עליה על-אף האמור בסעיפים 14 ו-15 או בכל הסכם ...") ולכן אין בטענת הנתבעת (סעיף 32 בתצהיר ליבוביץ), בדבר מדרג עדיפויות- הסכם, מיפרט, תכניות ,כדי להועיל לנתבעת ( הגם ממלא מההסכם או מהמפרט ללא התכנית, לא ניתן לדעת את פריסת החדרים והתובע הבהיר כי לא הבין מכינוי הדירה כמזרחית את הפריסה הנכונה).
התובע אף לא טען כלל כי הדגיש בפני הנתבעת כאילו בכוונתו לרכוש דירה שעיקר חדריה לכיוון מערב ולא הוצג כל טעם, מלבד טעות, כנטען ע"י הנתבעת, בגינו היה לנתבעת אינטרס כלשהו לצרף את התכנית המוטעית.
...
כפי שכבר נאמר לעיל, שוכנעתי כי הפיצוי בראש נזק זה בנסיבות דנן אמור להיות מדוד.
עוד לא נשמט מלפני הפער בין סכום התביעה לסכום שנפסק לבסוף ואף הימשכות ההליך והעובדה שהחל בביה"מ שלום והועבר לביה"מ מחוזי בשל סעד שנתבע בתביעה ואשר מצוי בסמכות ביה"מ מחוזי, אך בסופו של דבר התברר כי דינו להימחק מהתביעה (אילו היה התובע מברר בטרם הגיש תביעתו האם הדירה הסמוכה כבר נמכרה, היה יודע שהסעד בלתי אפשרי ללא צירוף צד ג' נוסף שכבר רכש אותה דירה).
לסיכום ולאור כל האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע סך של 8,000 ₪ בצירוף הוצאות משפט בסך 2,000 ₪ בלבד.