רקע ועיקרי השתלשלות העניינים
בשנת 1994 נתקבל בכנסת חוק הניסויים בבעלי חיים, שנועד "למצוא את האיזון המתאים בין הצורך להמשיך ולבצע נסויים בבעלי חיים כדי לקדם את המחקר והרפואה, ובין הצורך למנוע נסויים מיותרים ומיזעור הסבל הנגרם לבעלי החיים במהלכם [...] הפיתרון המוצע מאפשר עריכת הניסויים תוך פקוח וניסיון למזער ככל האפשר את הסבל" (דברי ההסבר להצעת חוק צער בעלי חיים, התשנ"ב-1992, ה"ח 2127 (11.3.1992); ראו גם: גיל יוחננוף דיני בעלי חיים 185-169 (2009)).
המערערות הפנו לפרקטיקה הנוהגת במדינות מערביות בנושא, וזו תומכת בטענתן כי אין למסור את שם מוסד המחקר בפילוח מידע לפי היתר לעריכת נסוי בבעלי חיים ספציפיים.
...
משאבים רבים משקיעים המוסדות והחברות במערך הכולל לפני עריכת הניסוי, במהלכו ולאחריו, עד אשר אלה נושאים פרי, ואין לאפשר מצב שבו יפורסם מידע שיאפשר למתחריהם להתחקות באופן קונקרטי אחר התקדמות המחקר אותו עורך מוסד מסוים.
עם זאת, באיזון הכולל של תכליות החקיקה, הזכויות והאינטרסים העומדים על הפרק, סבורני כי לא נפל פגם בהחלטה שלא לגלות את שם המוסד או החברה שערכו את הניסוי, לצד יתר הנתונים שהוחלט לפרסמם ביחס לכל ניסוי.
ועדיין, נותרת הגנה מינימלית על האינטרסים של מוסדות המחקר, אשר לא מצאנו כי ראוי להתערב בה.
אשר על כן, אציע לחברַי לקבל את הערעורים בנוגע לסוגיה שנותרה במחלוקת, במובן זה שהנתון אודות שמות החברות והמוסדות העורכים את הניסויים לא יפורסם, לצד יתר הנתונים שהוחלט לגלותם ביחס לכל ניסוי שאושר.