ביום דיון האמור, ניתנה החלטה לפיה על הנתבעת למסור תגובה, במסגרתה היא תעלה את כל טענותיה, הן לעניין האפשרות שהיא הכתובת למסירת כתבי טענות, והן טענות לגופו של כתב התביעה.
משכך, הנתבעת מציעה כי בית המשפט יפנה לחברת בוקינג העולמית בכדי לברר האם ברצונה להתייחס לסוגייה זו.
דיון והכרעה
לאחר עיון בכתבי הטענות על צורפותיהם ובטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הטענות כנגד הנתבעת להיתקבל במובן זה שהיא הכתובת להמצאת כתבי בי דין לחברת בוקינג.
בעיניין תרו האמור, נקבע כי ישנם שלושה תנאים הצריכים להתמלא, על מנת שהנתבעת תוכל לשמש כנציגה של חברת בוקינג העולמית והם כדלקמן: הראשון, הוא טיב הקשר בין החברה הישראלית לבין החברה הזרה; השני, מצריך שתחומי הקשר של החברה הישראלית יהיו באותם עניינים של החברה הזרה; השלישי, מצריך שמשך הקשר בין החברה הישראלית לחברה הזרה יהיה קשר מתמשך, באופן קבוע (שם, עמוד 17 לפסק הדין).
במקרה שלפנינו, יש לבחון האם הנתבעת יכולה לשמש כנציג לשם המצאת כתבי בי-דין לחברת בוקינג העולמית.
...
על פסק דין זה הוגשה בקשת רשות ערעור על ידי הנתבעת, שנדונה בפני בית המשפט המחוזי, בהליך רת"ק 10589-04-22, בה הנתבעת טענה כי התביעה דנן לא הוגשה נגד חברת בוקינג.קום ישראל הזמנות למלונות אונליין בע"מ, אלא נגד חברת בוקינג העולמית, ועל כן יש לקבל את הערעור.
משכך, הנתבעת מציעה כי בית המשפט יפנה לחברת בוקינג העולמית בכדי לברר האם ברצונה להתייחס לסוגייה זו.
דיון והכרעה
לאחר עיון בכתבי הטענות על צורפותיהם ובטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הטענות כנגד הנתבעת להתקבל במובן זה שהיא הכתובת להמצאת כתבי בי דין לחברת בוקינג.
מכל האמור לעיל עולה כי המצאת כתבי הטענות לנתבעת בוצעו כדין, כאשר זאת משמשת כ"נציגה" של חברת בוקינג העולמית.
אני קובע את התיק לתז"פ ליום 5.6.23.