המשיבים 2 – 5, שעל פני הדברים ורק לצורך הסעד הזמני, נראה כי הם המוציאים והמביאים בעיסקאות הללו וניתן היה לצפות כי ימסרו פירוט משמעותי יותר על מהות העיסקאות ועל הגורמים שהביאו לכריתתן, מטרותיהן ואופן המימון המלא שלהן, העדיפו למסור גרסה קצרה שנתמכה בתצהירים קצרצרים, תצהירים בג"צים כימעט בני שלושה סעיפים עובדתיים בלבד.
להשלמת התמונה,אביא מדבריי בית המשפט העליון, בתיק אך לאחרונה, רע"א 4999/23 חלים דיב ג'רוס נ' עיזבון המנוח נמר רידא ג'רוס ז"ל יורשיו (29.08.2023), שם קבעה כב' השופטת רות רונן כי לערכאה הדיונית מסור שיקול רחב בכל הנוגע להחלטות שעניינן מתן סעד זמני, וערכאות העירעור תתערב בהחלטות אלה במקרים חריגים בלבד, בהם הדבר נידרש על מנת למנוע עוול או נזק בלתי הפיך לבעל-דין; בדיון בבקשה למתן סעד זמני על בית-המשפט לבחון שני שיקולים עקריים: סכויי התביעה ומאזן הנוחות.
יצוין בהקשר זה, כי מלכתחילה הערבויות בהן חויבה המבקשת לצורך מתן הסעד הזמני לא היו כבדות בהיתחשב בהיותה נתונה בהליכי חידלות פרעון.
לכן, טענותיה של המבקשת כי חוזה המכר שמציגה מיכל הוא מזויף ומפוקפק, ככל שהן ראויות להשמע ובשים לב לכך שמדובר בטענות הדורשות מסד ראייתי כבד משקל, אינן מספיקות כדי לבסס את טענותיה של המבקשת בדבר הדירה בבת-ים, גם לא ברמה הלכאורית הנחוצה בשלב הנוכחי.
...
מחמת רכיב סיכויי ההצלחה בתביעה הטעונים הוכחה בהליך גופו, שוכנעתי, כי אין מקום להעניק למבקשת את הסעד הזמני המבוקש על ידה ביחס לדירה בבת-ים.
מסקנות:
המבקשת אינה זכאית לסעד הזמני המבוקש על ידה, לא ביחס לדירה בבת-ים ולא ביחס לדירה ברמת-גן.
בזהירות ובשולי הדברים אומר, כי ייתכן שתרופתה של המבקשת אינה בהכרח במסגרת התובענה הנוכחית לסעד הצהרתי על בעלות בדירות, אלא אולי מוטב שתבחן אפשרות של תובענה כספית, למיצוי טענותיה הכספיות לפי חוק אשראי הוגן התשנ"ג-1993 ובכלל.
סיכום:
מן המקובץ לעיל אני קובעת כדלקמן:
הבקשה לסעד זמני נדחית בזה.
אני מחליטה לעכב את ביצוע ביטול הצו הארעי עד 31.10.2023, על מנת לאפשר למבקשת לשקול את המשך צעדיה.