מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מסגרות חוץ-ביתיות לילדים נזקקים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

כלל הילדים הוכרזו כ"ילדים נזקקים" בצוי בית משפט לנוער בהליכים שונים, ושישה מהם אף הוצאו ממשמורת המבקשים והועברו לרשויות הרווחה, אשר שיכנו אותם במסגרות חוץ ביתיות.
...
עוד דווח כי כל הקטינים סובלים מחוסר הגינה, הידבקויות במחלות עור שונות ואיחורים התפתחותיים; וכי ישנם "דיווחים על אלימות כלפי הילדים מצד שני ההורים, חשיפה לתכנים מיניים ואלימים באמצעות המדיה ובאמצעות התנהגותם של ההורים". הדו"ח נחתם בהבהרה שאין מקום להתמהמהות נוספת וכי תם זמן המתנתם של הקטינים להתכנות שינוי אצל הוריהם "ואין מנוס מהוצאתם לאלתר למשפחות המתאימות". אדנים נוספים להחלטת ערכאה קמא הם המלצות ועדת תכנון טיפול, וחוות דעת פסיכולוגית המסכמת אבחונים שעברו הקטינים, שנערכה על ידי פסיכולוגית התפתחותית מומחית.
נוכח האמור, וכן דחיפות ההכרעה בתיק זה כפי שהוטעם לעיל, לא מצאתי מקום להתערב במסקנה אליה הגיע בית משפט קמא.
סוף דבר, בקשת רשות הערעור נדחית ללא צו להוצאות.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 3.9.2019 הוגש תסקיר של שירות המבחן בעיניינו של העורר, ממנו עלה כי העורר הוא רווק כבן 28 המשתכר מגימלת נכות מטעם המוסד לביטוח לאומי ואינו נמצא בקשר עם מי מבני משפחתו, לאחר שהוצא מהבית עם אחותו למסגרות חוץ ביתיות ובהן מקלט לילדים בסיכון ומשפחת אומנה.
בית המשפט המחוזי ציין עוד כי העורר זקוק למסגרת טיפולית מורכבת, על רקע של תחלואה כפולה, וכי יש בכך כדי להשפיע על סכויי הצלחת השקום בשלב זה. לבסוף, ציין בית המשפט המחוזי כי אין בכך כדי לסגור את הדלת בפני אפשרויות שקום עתידיות וכי במסגרת הטיעונים לעונש וגזירת הדין יהיה ניתן לשקול עניין זה בשנית.
...
כפי שיפורט להלן, אני סבורה כי המקרה דנן הוא חריג מסוג זה. נסיבותיו של העורר כפי שפורטו בהרחבה בתסקירי שירות המבחן, כמו גם התהליך שהוא עובר בחודשים האחרונים, הם ייחודיים.
בהתחשב במהלך חייו עד כה, שכלל ניסיונות אובדניים וקושי להשתקם, אני סבורה שהחמצתו של פתח הסיכוי שנפתח כאן עלולה להיות טעות קשה.
סוף דבר: הערר מתקבל במובן זה שהתיק יחזור לבית המשפט המחוזי לצורך מתן החלטה משלימה שתסדיר את מעברו של העורר למסגרת הטיפולית.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת הליך מיכרזי זה מתחרים המציעים על מבחני איכות שונים, בהנתן תעריף אחזקה אחיד (להלן: תעריף האחזקה), שנקבע על ידי משרד הרווחה בהתבסס, בין היתר, על המלצות "הצוות לבדיקת מודל דמי החזקה של מסגרות חוץ ביתיות לטפול בילדים בסיכון בראשות מר גדעון שלום" (יולי 2012) (להלן: ועדת גדעון).
המיכרז מושא ההליך דנן הוא נדבך מיתקדם בתהליך ההפרטה הנ"ל, ועל חשיבותו ורגישותו ניתן ללמוד מסעיף המטרה שלו: "מטרת המיכרז היא לאתר גופים, צבוריים או פרטיים, לשם הפעלת פנימיות לילדים ובני נוער בגילאי 6-21 הזקוקים לצורך התפתחותם התקינה ורווחתם הנפשית למעטפת טיפולית חינוכית מחוץ לביתם... צורך זה יכול לנבוע מקושי מהותי באחד או יותר ממעגלי טובת הילד: מוגנות רגשית-נפשית ופיזית, שייכות, רצף ויציבות, יצירת שיפור – מימוש פוטנציאל ההתפתחות" (סעיף 1.2.3 למכרז; צורף כ-מע/16 למוצגי המערערות).
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות של הצדדים, ולאחר ששמענו את באי כוחם בהרחבה, באתי למסקנה כי אין לפנינו טעמים המצדיקים את דחיית עמדת משרד הרווחה.
למסקנה זו אני מגיע משני מישורי התייחסות: האחד, הכללי, עניינו בהיקף הביקורת השיפוטית על קיום דרישת ההלימה; השני, הפרטני, עניינו בטענות הקונקרטיות המועלות על ידי המערערות ביחס לתעריף האחזקה.
סוף דבר לנוכח כל האמור, אציע לחבריי לדחות את הערעור, וממילא לבטל את הצו הארעי שניתן ביום 20.10.2020.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בהסכמת הצדדים החליט בית המשפט על קביעת נזקקות לשלושת הילדים.
יצוין כי גם אחיה הקטן של הקטינה, נ', יליד 2014, הוצא ביום 31.1.2021 בצו חרום למרכז שוסטרמן, וזאת לאחר פניות המבקשת למציאת מסגרות חוץ ביתיות עבור ילדיה, בהן טענה שאין לה כסף לקניית מוצרים בסיסיים עבורם וציינה את הקושי שלה בגידול ילדיה ובפרט הקטין נ', אשר היתנהגותו מאתגרת אותה.
...
הבקשה נדחית.

בהליך אמצ (אמצ) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

וועדה נוספת לתיכנון וטפול שהתקיימה במחצית שנת 2018 המליצה, בין היתר, על נקיטת הליכי נזקקות ושילוב הילדים במסגרות חוץ ביתיות חלקיות.
...
למגינת הלב המסקנה היא חד משמעית.
ודוק, כאמור, מסוגלות הורית עניינה מסוגלות הורה כלפי ילד ספציפי, וכפי שהיעדר מסוגלותו ההורית כלפי חמשת הילדים הגדולים אינה מלמדת על היעדר מסוגלות הורית לגדל את יצחק, הרי, שאף מסוגלות הורית בעניינו של יצחק אינה מובילה למסקנה, כי המשיבים מסוגלים לגדל את חמשת ילדיהם הגדולים, או מי מהם.
בשים לב לשלל ניסיונות רשויות הרווחה, למגוון המענים הטיפוליים ומאמצי הסיוע למשיבים, ופרק הזמן הרב שחלף, מתבקשת המסקנה, כי מה שהיה הוא שיהיה, והמשיבים לא ישקמו את מסוגלותם ההורית, וזאת בראש ובראשונה מפאת אי הסכמתם לקבל סיוע מתאים (זאת להבדיל מהסכמה מהפה לחוץ, או שמיעה לעצה, אך אי יישומה).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו