בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו
ת"א 29963-10-17
לפני :
כבוד השופט יהושע גייפמן
התובעים
1. עו"ד ד"ר יוסף שגב
2. ד"ר י. שגב ושות' עורכי דין
ע"י ב"כ עו"ד יוסף שגב ועו"ד צליל וינשטיין
הנתבעים
1. זאב דרג'י
2. עו"ד אורי שפיגל
3. בנימין איגר
4. מיכאל זיו
5. הוגו פרייברג
ע"י ב"כ עו"ד עדי אברונין ועו"ד אורנה פורגש
מפרקליטות מחוז תל אביב אזרחי
החלטה
עוד נקבע שלצורך הצגת המצג הכוזב הוציאו התובעים ללאה איזנברג חשבונית מס שהמס הנקוב בה הנו 0, החתימו את בתה ליזה הרדי ז"ל ב-4.11.03 על מיסמך השונה מהותית מהסכמי שכר הטירחה שחתמו איתה, פתחו כרטיס לקוח לאמה לאה אייזנברג בהנהלת החשבונות לאחר קבלת התקבול.
בהכרעת הדין נקבע שהתקבול היתקבל בגין שירות שנתנו התובעים לליזה הרדי, שהיתה בתקופה הרלוואנטית תושבת ואזרחית ישראלית, והתובעים הציגו מצג כוזב בפני רשויות מע"מ, לפיו התקבול היתקבל עבור שירות שניתן על ידיהם לאמה של ליזה, לאה אייזנברג, שהיתה בתקופה הרלוואנטית תושבת חוץ.
באשר לנזקים נטען : " שעות עבודה שבוזבזו ע"י התובעים ... בסך 7,375,000 ₪ ... אובדן הכנסות ... עוגמת נפש... התארכות הולכת וגוברת של ההליך הפלילי וההליך האזרחי ". התביעה הועמדה כאמור ע"ס כ-10 מיליון ₪.
...
שנית, בהכרעת הדין בהליך הפלילי קבע בימ"ש השלום בת"א בעמ' 73-74 :
" מעדות דרג'י [ הנתבע 1 – י.ג.] , אשר גבה את ההודעה ביום 5.4.06 באזהרה ושלא באזהרה, ואשר העיד כי משיקולים לא הגיוניים הורה למחשב... שלא לשמור את הנתונים בהודעה, לאחר שנאשם איים עליו בתביעה ... אני דוחה את טענת ההגנה כי ההשמדה [מחיקת ההודעה – י.ג.] נעשתה במועד אחר [ ולא ב- 5.4.06 - י.ג.] ... התרשמתי מאמינות עדות העד [ הנתבע 1 – י.ג.], שהעיד בכנות כי לא ביצע פעולות רבות בתיק לקידום הביקורת , העיד כי פחד מהנאשם בשל איומו , וכי הוא זה שנתן הוראה למחשב ביום 5.4.06 שלא לשמור את השאלות והתשובות בחקירה ".
עוד קבע ביהמ"ש בהכרעת הדין בהליך הפלילי בעמ' 74-75 :
" אני דוחה את גרסת הנאשם בעדותו הראשית, כי נודע לו לראשונה כי ההודעה המקורית מיום 5.4.06 לא נשמרה, לאחר הגשת כתב האישום וחומר חקירה. מדובר בגרסה שאינה אמינה, שכן מעדות זיו [הנתבע 4 – י.ג.] הנתמכת בעדות עד ההגנה רו"ח ששי לוי, עולה כי חומר חקירה לרבות נ/60 הועבר לרו"ח לוי לצורך הכנת השגה על השומה. מעדות רו"ח ששי לוי עולה כי העביר את חומרי החקירה שקיבל מזיו לנאשם לצורך הכנת השגה. מאחר וההשגה הוגשה ב-5.10.08, עולה כי הנאשם [ התובעים – י.ג.] ידע על כך שההודעה מיום 5.4.06 לא נשמרה לכל המאוחר ביום 5.10.08... אני דוחה את טענת 3 הנאשמים, כי המאשימה נקטה פעולות טיוח וזייפה את ת/39 ... מאחר והמאשימה הודיעה ל-3 הנאשמים עוד במסגרת רשימת חומר חקירה על ת/39 , כשנ/60 [ נספח 5 לכתב התביעה – י.ג.] הועבר כאמור עוד בשנת 08' ל-3 הנאשמים, לא מצאתי כי 3 הנאשמים הוכיחו כי כוונת המאשימה היתה להסתיר או לטייח את העובדה כי הודעה מיום 5.4.06 הושמדה".
בהמשך לקביעות אלה , הוסיף ביהמ"ש בעמ' 75 להכרעת הדין :
" אני דוחה את טענת ... הנאשמים כי ת/64 ונ/83 [המזכרים נספחים 2-3 לכתב התביעה] הינם מזכרים שיקריים. התרשמתי מאמינות העד דרג'י אשר עזב את עבודתו ברשות המסים בשנת 07', ואשר העיד בכנות כי היה מבקר צעיר וחשש מהנאשם... ביחס לנ/83 [המזכר של הנתבע 3 – י.ג.] ההגנה הזמינה את בני איגר לעדות בבית המשפט, בני איגר התייצב למתן עדות אולם הנאשם הודיע כי הוא מוותר על העדתו ... אי העדתו מחזקת את עמדת המאשימה כי המזכר תוכנו אמת ".
עוד הודגש בעמ' 73-75 להכרעת הדין בהליך הפלילי :
" לא נגרם נזק ראייתי לנאשמים באי שמירת ההודעות באזהרה ושלא באזהרה מיום 5.4.06. מעדויות דרג'י , זיו, פרייברג ומתשובת הנאשם בהליך הביקורת לאחר 5.4.06 אני סבורה כי הנאשם במועד 5.4.06 לא ענה תשובות לדרג'י על שאלות מהותיות אלא טען כי יש חיסיון ... ".
משקבע בימ"ש השלום בהכרעת הדין, שמחיקת ההודעה של עו"ד שגב מ-5.4.06 נעשתה באותו מועד בו נגבתה ההודעה, ומשהתרשם ביהמ"ש מאמינות גרסת עדות הנתבע 1 בעניין זה, ומשנקבע ע"י ביהמ"ש שלא הוכחה כוונה להסתיר או לטייח את העובדה כי ההודעה מיום 5.4.06 נמחקה - לא ניתן לקבוע שההודעה נמחקה מתוך כוונה לגרום נזק או ללמד על שיוויון נפש לאפשרות גרימת הנזק.
במועד מחיקת הודעת עו"ד שגב – היו הנתבעים עובדי מדינה, וביהמ"ש השלום בהכרעת הדין קבע בעמ' 73 : " אני דוחה את טענת ההגנה בעלמא כי ההשמדה נעשתה במועד אחר [ שלא ב-5.4.06 - י.ג.] " .
סוף דבר
[א] הבקשה לביטול ההכרה בחסינות - נדחית.
[ב] התביעה כנגד הנתבעים 1-5 - נדחית.
[ד] התובעים ישלמו למדינת ישראל הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום מתן ההחלטה ועד לתשלום בפועל.