הם מוסיפים כי הפגיעה בסדר ובבטחון על-ידי אסירים אלה מוגבלת בהקף ובחומרה, וכי אין היא מצדיקה את ההחלטה של שב"ס, הפוגעת גם באסירים שאינם עושים שימוש לרעה בשירות זה.
במצב זה, ובהיתחשב בסמכות של שב"ס להסדיר את השמוש בטלפון על-ידי אסירים, ואף להגביל את השמוש על יסוד שיקולים ענייניים, אין לבית-המשפט יסוד לשלול באופן גורף את ההחלטה של שב"ס להגביל את השמוש בשירות "בזקכרט", ככל שנידרש כדי למנוע את הפגיעה בסדר ובבטחון בבתי הסוהר.
בפסק-הדין, המקבל את העירעור, אמר בית-המשפט העליון כך:
"הננו סבורים שמתן אפשרות לרכוש כרטיסי טלכרט בקנטינה עד לגובה הסכום המותר בהוצאה לאסיר באותו חודש, בצירוף האפשרות לקבל מבני המשפחה שמונה-תשעה כרטיסי טלכרט בני מאה ועשרים פעימות כל אחד מידי חודש, עונה בצורה סבירה על צרכי שמירת הקשר של אסיר עם בני משפחתו ואחרים עמם ברצונו לשוחח טלפונית" (רע"ב 1662/98 מדינת ישראל נ' שקולניק).
...
וכך אמר (ביום 21.8.1997):
"בהתחשב בכך שלרשות האסירים עומדים אמצעים אחרים לביצוע השיחות הטלפוניות, ובצוע ההחלטה אין משמעותו בשום פנים ואופן ניתוקם מקשר טלפוני עם משפחותיהם, ובהיתחשב במכת הגניבות שפקדה את הכלא-אני סבור עדיין כי החלטת שב"ס עומדת במבחן הסבירות ואין בדעתי לשנותה".
אולם לאחר מכן, כשנודע לבית-המשפט על האפשרות להשתמש בכרטיס "בזק-קט", הוא כרטיס "בזקכרט" המוגבל לקשר עם מספר טלפון מסוים, שינה בית-המשפט את עמדתו.
המסקנה היא שהטעם אשר ניתן על-ידי בית-המשפט המחוזי אינו יכול לתמוך בהחלטה של בית-המשפט לחייב את שב"ס להנהיג שירות "בזק-קט" בבתי הסוהר.
סיכומו של דבר, הערעור מטעם המדינה מתקבל, ההחלטה של בית-המשפט המחוזי מיום 1.10.1997 מתבטלת, והחלטת שב"ס למנוע שירות "בזקכרט" בבתי הסוהר עומדת בתוקפה.