מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מניעת פגישה עם עורך דין של עצירים ביטחוניים

בהליך רשות ערעור על פסק בוררות (רע"ב) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

הסעיף מוסיף וקובע, בסעיפים קטנים (ד)-(ו), סייגים המגבילים את זכות ההיוועצות של עצור עם עורך דינו בנסיבות חריגות: אם נוכחותו של העצור נידרשת לצורך השלמת פעולות חקירה ועריכת הפגישה עם עורך הדין תחייב את הפסקתן, אם פגישת העצור עם עורך הדין עלולה לסכל או לשבש את מעצרם של חשודים נוספים באותו עניין, או אם עיכוב הפגישה לזמן מוגבל נידרש לצורך שמירה על חיי אדם, סיכול פשע, או מניעת עבירת בטחון.
...
הנה כי כן לאור כוונת המחוקק ותכלית החקיקה ולאור הקביעה כי היוועצות טלפונית הינה חלק מהזכות להיוועצות, סבורני כי הפרשנות המוצעת מתיישבת עם לשון החוק, ויש בה קיום של רצון המחוקק למנוע עבירות כאלו, לצד שמירה על הזכות להיוועצות והגבלת הפגיעה בה רק למקרים הקיצוניים המנויים בחוק.
רביעית, אני מבקש להצטרף לקביעה של חברתי השופטת ד' ברק-ארז בפיסקה 75 לחוות דעתה, לפיה מהמסקנה כי שיחת הטלפון היא חלק מהזכות להיוועצות – לא נובע בהכרח כי כל אסיר זכאי לקיים שיחות טלפון בלתי מוגבלות בכל שעות היממה.
בכפוף לכל האמור לעיל – אני מצטרף לתוצאה ולהנמקה שהוצעה על ידי חברתי, השופטת ד' ברק ארז בחוות דעתה.

בהליך תיק פשעים חמורים (תפ"ח) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בנוסף, ציין הסניגור שכבר בהודעתו השנייה של הנאשם בשב"כ (ת/16), ועוד טרם שנפגש עם עורך דין, בצבצה "גרסת החפות", שעה שהנאשם ניסה לחזור בו מהודאתו ולהסביר את פשר הודאת הכזב שנתן.
אמנם הנאשם היה מנוע מפגש עם עורך דינו אך לנאשם הוסברו יותר מפעם אחת זכויותיו בפתח החקירה בדגש על זכותו להוועצות עם עורך דין עם הסרת המניעה ובכלל זאת הודעה והוסברה זכות השתיקה.
הזכות להוועצות בעורך דין מעוגנת בסעיפים 32-35 לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים) התשנ"ו - 1996.
בעיניין ע"פ 1207/16 אבו עיאש נ' מדינת ישראל (21.4.16), בפסק דינה של כב' הנשיאה חיות נאמר: "בנסיבות המיוחדות שנוצרו במקרה דנן בשל העובדה כי מאז אוקטובר 2015 אין מעמידים עוד לדין מסתננים מרצועת עזה וצה"ל מיגרש את המסתננים חזרה לרצועה וכן בשל הסכמת המשיבה בערכאות קמא להפחתה בעונשם של מי שהועמדו לדין בעבירת הסתננות לרבות הסתננות מזויינת (סכין) שאינה מלווה לפעילות ביטחונית עוינת, הסכימה המדינה גם בפנינו כי עונש המאסר של המערער יקוצר ...."(ההדגשה לא במקור- ד"כ).
...
הנאשם העלה טענות נוספות, שלא היה בהן כדי לשנות מן המסקנה אליה הגענו ועל כן לא היה מקום לפרט בעניינן.
סוף דבר עולה מן המקובץ כי עלה בידי המאשימה להוכיח מעבר לכל ספק סביר שהנאשם נכנס לישראל במטרה לבצע פיגוע וכשהוא מצויד ברימון וסכין.
נתן זלוצובר, שופט אב"ד סגן הנשיאה דינה כהן, שופטת **** בן טולילה, שופט לאור כל האמור, אנו מרשיעים את הנאשם בעבירות מושא כתב האישום וכדלקמן: ניסיון לרצח שהוא מעשה טרור-עבירה לפי סעיף 305(1) לחוק העונשין התשל"ז -1977 ובצירוף לסעיף 37(א) לחוק המאבק בטרור, התשע"ו-2016.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בהודעת הערר נטען כי מדובר ב"חקירה משולבת גורמי בטחון" וכי פעולות החקירה הנדרשות הן רבות ומגוונות.
עוד נטען כי החלטתו של בית משפט השלום סוטה מפסיקה קודמת של בית משפט זה ביחס למתאם בין התקופה במהלכה נאסר על העצור ליפגוש עורך-דין לבין תקופת המעצר.
ביום 21.5.2021 קיים בית המשפט המחוזי דיון בערר, ולאחר שעיין אף הוא בחומר החקירה קיבל את הערר והורה על מעצרם של המבקשים עד ליום 27.5.2021 בשעה 14:00 (כלומר נעתר לבקשת המדינה להארכת המעצר, אך למשך תקופה קצרה יותר מזו שהתבקשה).
בקשר לכך יש להדגיש, כי בנגוד לפרשנות הנטענת על-ידי המבקשים להחלטתו של השופט (כתוארו אז) א' רובינשטיין בבש"פ 1144/06 אבו חשיש נ' מדינת ישראל (9.2.2006), לא נקבע בה כי כאשר מוטלת על חשוד מיגבלה של מניעת מפגש עם עורך דינו יש לקצר את תקופת המעצר כך שזו תחפוף לתקופת המיגבלה.
ככל שלא תוארך המיגבלה על פגישת המבקשים עם עורכי דינם, הם יוכלו, לאחר שיממשו את זכות ההיוועצות, לשוב ולפנות לבית משפט השלום בבקשה מתאימה לעיון מחדש בהחלטת המעצר, ובית המשפט יכריע בה כחוכמתו.
...
ביום 21.5.2021 קיים בית המשפט המחוזי דיון בערר, ולאחר שעיין אף הוא בחומר החקירה קיבל את הערר והורה על מעצרם של המבקשים עד ליום 27.5.2021 בשעה 14:00 (כלומר נעתר לבקשת המדינה להארכת המעצר, אך למשך תקופה קצרה יותר מזו שהתבקשה).
דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 7624/22 לפני: כבוד השופט ח' כבוב העורר: פלוני נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל ערר לפי סעיף 35(ה) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), התשנ"ו-1996 על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' הנשיא ג' נויטל) מיום 10.11.2022 בשם העורר: עו"ד שמשון וייס בשם המשיבה: עו"ד תהילה רוט; עו"ד יונתן סיטון ][]החלטה
בגדרה, דחה בית המשפט המחוזי ערר על החלטת הממונה, כהגדרתו בסעיף 1 לחוק המעצרים (להלן: הממונה), למנוע מהעורר להפגש עם עורך דינו.
וזאת תוך שהיא נותנת דעתה לחשיבות הנודעת לזכותו של עציר להפגש עם עורך דינו.
בא-כוח המשיבה הצהיר על כוונת שירותי הבטחון להאריך את מניעת המפגש, עד ליום 13.11.2022.
...
עמדת המשיבה היא כי דין הערר להידחות, תוך שהיא שבה על טעמי הממונה כאמור לעיל.
במכלול הנסיבות, לרבות פרק הזמן שנותר למניעת המפגש, שוכנעתי כי גם בהינתן משך המניעה אין עילה להתערב בהחלטתו של בית המשפט המחוזי, שלפיה התרת פגישתו של העורר עם עורך דינו בעת הזו, עלולה להפריע לגילוי או תפיסה של ראיה, או לשבש את החקירה בכל דרך אחרת.
אשר על כן, הערר נדחה בזאת.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

עתירות בעיניין מניעת מפגש בין עצור לבין עורך דינו לפי הדין הנוהג באיזור יהודה ושומרון (להלן: איו"ש ו- דין האיזור, בהתאמה) הפכו ללחם חוקו של בית משפט זה. ואולם, העתירה דנן מציגה מקרה לא שיגרתי, בו ראשיתם של המעצר ומניעת המפגש בהליכים שנוהלו על פי הדין הישראלי, והמשכם, בצוים שהוצאו לפי דין האיזור.
הקושי נעוץ בשני אלה: ראשית, האפשרות למנוע מפגש עם עורך דין לפי סעיפים 58-59 לצוו בדבר הוראות בטחון מתייחס ל"עצור", מונח המוגדר בסעיף 58(א) לצוו באופן שעל פני הדברים מתייחס לאדם שנעצר על פי דיני האיזור, ולא לאדם שנעצר לפי הדין בישראל; שנית, ככל שמדובר בעצור לפי הדין בישראל, הרי שזכותו להפגש בעורך דין, כמו גם יתר זכויותיו כעצור, מוסדרת על פי הדין הישראלי, ועל כן קיים ספק אם ניתן לשלול זכות זו באמצעות פעולה על פי דיני האיזור.
...
הטענה העקרונית כי לא ניתן לעבור מחקירה המבוצעת על פי דיני ישראל לחקירה המבוצעת לפי דיני האזור, ולהיפך, אינה מקובלת עלינו.
מכל אחד מהטעמים הללו, לא כל שכן הצטברותם, דין הטענה להידחות.
סיכומו של דבר, בהינתן השינוי שחל במערך הנסיבות לאחר הוצאת הצו על תנאי, דין הצו על תנאי להתבטל, ודין העתירה להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו