עם זאת, נקבע כי אין לחייב את המערער בגין עלויות המעביד שנלוו לשכר שקבל בפועל (למשל: הפרשות לפנסיה, תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה), ובהעדר אומדן מדויק ביחס לאותן עלויות יש להפחית 40% מסך הכספים ששולמו על ידי העמותה עבור משכורתו של המערער; כי לא הוכח שהמערער עשה שימוש עצמי בכספי המזומן שהגיעו לעמותה; וכי המשיבה 2 ז"ל (אישתו של המערער), המשיבה 3 (בתו של המערער) והמשיב 4 אכן עבדו בשירות העמותה כך שאין לחייב את המערער להשיב את השכר שקבלו.
באשר להתיישנות, המערער טען כי בהתאם להלכה שנקבעה בע"א 5017/92 מרכז הארגזים בע"מ (בפרוק ובכינוס) נ' יצחק עוזר, פ"ד נא(2) 200 (1997) (להלן: עניין מרכז הארגזים) מירוץ ההתיישנות מתחיל מהמועד שבו התגלו, או יכלו להתגלות, המעשים הבלתי חוקיים על ידי גורם רלוואנטי.
עם זאת, בית המשפט קיבל את טענת המערער כי המדובר בטעות סופר, וקבע כי לא הוכח שניגרם לעמותה חיסרון כיס לגבי אותם שיקים שניתנו כהלוואות, וכי לא הוכח ששיקים שניתנו כתרומות למוסדות שונים הגיעו לכיסו של המערער.
...
ועדת הביקורת הייתה ועדה "על הנייר" בלבד, ודי לקרוא את עדותו של מר גרינוולד, אחד משלושת חברי ועדת הביקורת: "הוא [המערער – י"ע] אמר לי שצריך לחתום, אני אפילו לא זוכר אם הוא אמר ועדת ביקורת, הוא אמר דוח של פעם בשנה ויש לו 2 חותמים, ביטון ופיטרמן והוא מבקש שאני אהיה השלישי, אמרתי לו שאני לא מבין בדברים האלה בכלום, אני תלמיד ישיבה, הוא אמר לי שאין צורך וזו חתימה של אני מאשר שיש שם, זה היה חצי עמוד מודפס וחצי ריק, שאני מאשר שרו"ח בודק את הכל וזו רק חתימה של מעין חתימה של כבוד, הבהרתי לו כמה פעמים שאני לא מבין בזה כלום, [...] אני לא יודע בדיוק מה זה ועדת בקורת. ברויאר ביקש ממני שאצטרף לפיטרמן וביטון כחבר ועדת בקורת שאחתום על הדו"ח, אמרתי לו שאני לא מבין בזה כלום [...]" (הדגשות הוספו – י"ע).
בית המשפט מצא כי העובדה שהחל מחודש מרץ 2007, לאחר פיטוריו של המערער, החלו להירשם בפנקסי הקופה של העמותה סכומים שהתקבלו במזומן, מעלה תמיהה רבה (הדגשה במקור – י"ע) הכיצד יתכן שבשנתיים קודם לכן לא נרשמה בספרי העמותה קבלת כספים במזומן, וכי המערער לא נתן הסבר סביר באשר להיעדר הפקדת מזומנים בקופת העמותה.
סוף דבר שהערעור נדחה על כל רכיביו.