(ב) היועץ המשפטי של עיריה, וכן היועץ המשפטי במועצה מקומית שקבע שר הפנים, יהיה עובד העיריה או עובד המועצה המקומית ויחולו על מינויו וכהונתו ההוראות החלות על עובדי אותה עיריה או אותה מועצה מקומית, אלא אם כן נקבעה בדין הוראה אחרת לענין זה.
תפקידו של היועץ המשפטי נקבע בסעיף 5א לחוק ושם נקבע :
"יועץ משפטי יעניק ייעוץ משפטי למועצת הרשות המקומית ולוועדותיה, לראש הרשות ולסגן ראש הרשות שלו הואצלו סמכויות לפי סעיף 17 לחוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש הרשות וסגניו וכהונתם), תשל"ה-1975, ולעובדי הרשות, בכל ענין הדרוש למילוי תפקידי הרשות לפי כל דין; כן יחווה היועץ המשפטי את דעתו לפי פניית חבר מועצת הרשות, אם נוכח שהדבר דרוש למילוי תפקידי הרשות ואין במתן חוות הדעת כדי להעמידו במצב של חשש לניגוד ענינים"
יודגש כי התיקון לחוק נחקק ב- 1999 ובעת שהתובע היה היועץ המשפטי של הנתבעת.
מטרתו של נוהל זה להסדיר את ההליכים למינוי יועץ משפטי ברשות מקומית שלא הוטלה עליה חובה על פי דין למנות יועץ משפטי שהוא עובד הרשות.
בהמשך ולאחר תיקון לחוק, החליטו הצדדים, כי עו"ד מירב מירון, תקבל את שכרה מעריית ערד, ותעבור להיות עובדת מן המניין בערייה, ללא כל מיכרז, ועלות שכרה תקוזז מהסכום אותו היה זכאי התובע לקבל, בטרם מעברה לעבוד כשכירה של עריית ערד.
ובמה דברים אמורים?
לאור העובדה כי עובר להסכם כבר תוקן החוק לייעוץ משפטי לרשויות מקומיות וקבע כי על היועץ המשפטי להיות עובד הרשות, לא יכול היה התובע לכתוב הסכם שבו מעמדו מוסדר כיועץ משפטי חצוני, אשר עובדת מטעמו, היועצת המשפטית של הערייה, הפנימית, היא שתשב במשרדי הרשות ותשמש כזרועו הארוכה, אולם הוא בפועל יהיה היועץ המשפטי של הרשות.
למותר לציין שהיות ולתובע היה משרד פרטי, אשר ככל הנראה גם נתן יעוץ משפטי ללקוחות אחרים, זולת הנתבעת, הרי שמעברו של התובע להיות יועץ משפטי של הערייה מכוח חוק וכעובד רשות מקומית, היה כפוף לחוק המכרזים וממילא לא ניגש התובע למכרז שהיה באותה העת ( אליו ניגש עו"ד שימן ואף זכה), ולכן את כל טענות התובע באשר לפגמים שנפלו ב"שימוע" מיום 16/1/08 אני דוחה, שכן לא היה מדובר ככל בשימוע אלא ב"פגישה" בין צדדים להסכם.
...
כמו כן, דין התביעה בכל הנוגע לאמור בסעיף 66 לכתב התביעה העוסק ברכיב הפיצוי של שנה וחצי לאחר תום תקופת ההסכם ( 31/12/09 ) אין בה ממש וסבורתני כי אין צורך להכביר במילים ודין התביעה ברכיב זה הידחות מכל וכל.
סוף דבר
נוכח כל האמור ולאחר ששמעתי את עדויות הצדדים, אני קובעת כי התובע והנתבעת בחרו להסדיר את מערכת היחסים המקצועית ביניהם במרבית השנים בע"פ, ובשלב מסוים בחוזה כתוב, וכי שררו ביניהם אמון רב ושביעות רצון ורצון להמשיך ולקיים את החוזה, ולחדשו מעת לעת ולאורך שנים.
נוכח כל האמור לעיל, מרבית רכיבי התביעה נדחים על ידי, אולם הנני מקבלת את טענת התובע בדבר ימי הודעה מוקדמת וקובעת כי על הנתבעת היה ליתן לו ימי הודעה מוקדמת של חודשיים נוספים, מעבר לאלו שניתנו לו.
לפיכך, על הנתבעת לשלם לתובע את ימי הודעה מוקדמת של חודשיים נוספים, קרי הסכום המפורט בסעיף 3 להסכם - העלות החודשית, 37,000 ₪ כולל מע"מ ( צמוד למדד המחירים מיום 1/5/99) בקיזוז עלות המעביד והעסקה של עו"ד מירון ( כאמור בסעיף 2.3 להסכם) - בתוספת ריבית והצמדה מחודש 3/08 ועד התשלום בפועל.