נתחיל עם מיכרז המסגרת, עמ' 6 סעיף 33, ראשית מגדירים "המחירים המוצעים הנם 1 ק"מ... לפרק שירותי ניקיון..." וכן לסעיף 1 וסעיף 5, "המחירים המוחצעים לאחד ק"מ. לפני כן אני מפנה לעמ' 22-25, יש טבלאות שמשאירים מקום לממלא רק לאחד ק"מ. יתר הרכיבים מופיעים בסעיף 6 בעמ' 18-21 הרכיבים הקבועים, ניקח, סעיף 6.9. עמ' 19 ניקח סעיף 6.11 רשום, "ישולם סך של 1,600 ₪. ניגש לסעיף 6.4 ידוע לנו בגין העמדה של . 6.20 מצטטת, אח"כ, וכהנה וכהנה. אני לומדת, מהקביעות בסעיפים אליהם הפניתי כדוגמא בדבר תשלום סכומים קבועים כמפרט בכל אחד מהסעיפים, שעבור רכיבים אלה הוגדר תשלום קבוע מראש, ובלתי ניתן לשינוי ולא תעריף מקסימלי.כלומר אי אפשר לעלות מזה וגם לא לרדת מזה. ואוכיח זאת, מפנה לסעיף 6.29 בעמ' 21, כתוב שידוע לנו שבגין שירותי הניהול, אגב, שירותי הניהול של המשיבה 1 , תשולם עמלה של 6 אחוזים. כמו שלא ניתן להתנות על עמלה האמורה להיות משולמת לפי 6.29, כך גם לא ניתן להתנות על יתר המחירים הקבועים בסעיף 6. ראו גם עמ' 11 , סעיף 13.2 כתוב, הזוכים יתבקשו להציע מחיר שלא יעלה על המחיר שננקב בהצעתם במיכרז..." אני אומרת, המחיר שננקב זה רק אותו מחיר דפירציאלי, שאותו מציע הציע.
אני חוזר לעניין העתירה העיקרית, טענת ההסתמכות, שעה בשלב מיכרז מסגרת, אין מיפרט של עבודות, העותרת לא הייתה יכולה להסתמך על המחיר הקבוע, כי הם כתבו 100 ש"ח לשעת עבודה של עובד, היא לא יודעת אם יוזמנו עובדים ואם כן כמה, הטענה שהיא קבעה את המחיר המשתנה, בהסתמך למחירים הקבועים היא לא יודעת אם יזמינו ממנה וכמה.
...
אני סבור, חברה למשק וכלכלה במסגרת מכרז המסגרת, שאושר על ידי משרד הפנים, נוקבת במחיר אחד לתחרות כדי לאפשר הכרזה לזכיינים, לא ניתן לקיים תחרות על כל הפרמטרים ככר בשלב מכרז המסגרת, שכן לא ניתן בשלב זה לדעת מהו מפרט העבודות שהרשויות יבקשו, ולכן, לא ניתן באמת לשקול את ההצעות זו מול זו, כשהן מורכבות ממספר גדול של פרמטרים.
אני מורה על החזר אגרות לעותרות בעתירות דלעיל מכוח תקנה 6(ב)(2) לתקנות בתי המשפט (אגרות) תשס"ז-2007.
כן אני מורה על החזר לעותרות של עירבונות שהופקדו על ידיהן במסגרת צווי ביניים או צווים ארעיים, שניתנו בעתירות דלעיל.