בהתאם לחוזה הפיתוח הנזכר לעיל, על התובעת לבנות במקרקעין המתוארים לעיל, מבנה מגורים, מסחר ומשרדים, והמשך נוכחות הנתבעים במקרקעין גורם לתובעת נזק, מכאן, מבוקש לפנותם לאלתר ולסלק ידם מכל חלק במקרקעין.
בסעיף 3 ("השני" שכן בתצהיר שני סעיפים באותו מיספור) מצהירה הנתבעת 4, כי רכשה שני שליש מן החנות, משני דודיה, בהסכם מכר מיום 1/1/2008 בתמורה ל-85 אלף דולר וכי את השליש הנותר קיבלה בהעברה ללא תמורה מאביה נחום ומכאן מצהירה היא, כי מאז 2008 היא הבעלים של 100 אחוז מן החנות.
סעיף 7 של התצהיר מאזכר את עת"מ 27818-01-14 (נספח 7) אשר את העובדות העולות ממנו הסתירה התובעת מבימ"ש זה, היינו, כי 29 דונם נשוא המיכרז ותנאיו נועדו לבניית דירות, מגרשים, חנויות ומבנים מסחריים והוא כפוף לתב"ע אשר יזמה עירית טירת הכרמל לשם מתן פיתרון והעתקת חנויות ובהם חנות הנתבעת 4 למרכז המסחרי ועל חשבון התובעת.
...
המבקשת הציגה את נספח 6 של תצהירה במענה לשאלה, אם יש היתר בנייה לחנות, המסמך האמור נושא את הכיתוב של המינהל המציין, כי אין לו התנגדות לביצוע תוכנית הבנייה והסכמתו אינה פוטרת מחיובים כלפי כל רשות אחרת ובסופו של דבר אישרה, כי אין המדובר כלל בהיתר בנייה.
ההיזקקות לעת"מ 27818-01-14, איננה מעלה ואיננה מורידה מן הפסוק בה.
אין זה עניין לפרשנות, אלא לקריאת פסה"ד:
ביהמ"ש כתב בשלהי פסה"ד: "אדגיש כי לגופם של דברים, בכל הנוגע לזכויות העותרים או המבקשים להצטרף, אינני קובע עמדה. עם זאת, אבהיר, כי מדובר בטענות הראויות ליבון ודיון, ואולם זאת בהליך הנכון". ובהמשך, נרשם גם זאת: "בנסיבות העניין, ומאחר וסבור אני כי הטענות, לגופם של דברים, טעונות וראויות לבירור אני קובע כי בהליך זה יישא כל צד בהוצאותיו.
מן המקובץ, מחליט אני, לדחות את בקשת הנתבעים ולא ליתן להם הרשות להתגונן מפני התביעה לסילוק ידם מן המקרקעין נשוא התביעה.