מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מכירת רכב יד שנייה לאחר תשלום מקדמה בלבד

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

כך, שבתוספת המקדמה ששילם בסך 1,000 ₪ ודמי בדיקת רכב בסך 250 ₪, חויב התובע על ידי הנתבעת בגין העסקה בסך של 81,000 ₪.
טוענת הנתבעת כי לאחר שהתובע קיבל הצעת מחיר לרכישת הרכב החדש והצעת מחיר לגבי רכבו הישן, כפוף לתוצאות בדיקת הרכב הישן שאמורה היתה להתבצע למחרת היום, הגיעו הצדדים להסכמה כי בתמורה לרכב החדש ימכור התובע לנתבעת את רכבו הישן תמורת הסך של 38,750 ₪ ובתוספת תשלום של 78,500 ₪.
למעשה, טוען התובע שתי טענות עיקריות; האחת, כי בנגוד לסיכום עם הנתבעת לרכישת רכב חדש יד ראשונה בסך של 137,000 ₪, נימסר לו רכב יד שניה מחברה אשר ערכו המסחרי נמוך בכ- 22,000 ₪, והשניה, כי בנגוד למצג שהוצג לו לפיו יקבל זכוי בסך 58,500 ₪ על רכבו הישן, התברר לו כי קיבל זכוי בסך של 38,750 ₪ בלבד.
כך ב"הואיל" הראשון נכתב : "והלקוח מעוניין כי אלדן תרכוש עבורו מהיבואן רכב חדש", וב"הואיל" השני: " ואלדן מעוניינת למכור והלקוח מעוניין לרכוש את הרכב אשר יירשם על שמו (יד שניה) בהתאם ובכפוף לתנאים המצוינים בהסכם". בדף האחרון להסכם לצד חתימת הצדדים בסעיף 6 שכותרתו "פרטים נוספים" מצוין כי "הבעלים הקודמים של הרכב" - אלדן תחבורה בע"מ, וכן "מספר הקילומטרים כידוע לאלדן" – אין.
...
אין בידי לקבל הטענה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת שכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה טען התובע כי בפגישה הראשונה עם נציג הנתבעת ציין בפניו כי הוא מבקש לרכוש רכב יד שניה "אך בתנאי שרכב זה היה בעברו בבעלות פרטית בלבד". התובע טען כי נציג הנתבעת מסר לו כי בשלב זה אין רכב כאמור במלאי אך הוא יבדוק במלאי הרכב הארצי של הנתבעת.
התובע טען כי לאחר מספר ימים היתקשר אליו נציג הנתבעת והודיע לו כי מצא רכב המתאים למבוקשו, ובקש מהתובע לשלם מקדמה בסך של 1,000 ₪ על מנת לשנע את הרכב לסניף הנתבעת בבאר שבע.
התשלום בוצע באמצעות שלוש פעולות כספיות כפי שעולה מהמסמכים שהוגשו ולא מצאתי כל בסיס לטענה כי היו ארבע פעולות כספיות המסתכמות בסך של יותר מ- 54,000 ש“ח. שנית, התובע לא הוכיח כי בגין הרכב הנמסר זוכה בסך של 13,000 ₪ ונתון זה אינו מצוין בהסכם והוא גם אינו חייב להיות מצוין בהסכם ולבטח לא בטופס גילוי המתחייב מכוח החוק כפי שנראה מיד שכן מדובר ברכב שהתובע מכר לנתבעת ולא להיפך.
...
טענותיו של התובע לתרמית, הטעיה, הפרת חובת הגילוי והפרת חובת תום הלב נדחות אפוא מכל וכל.
סיכומו של דבר לנוכח כל האמור אני מורה על דחיית התובענה.
לאחר ששקלתי את האמור אני מחליט לחייב את התובע בהוצאות משפט מופחתות לטובת הנתבעת בסך כולל של 2,500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, הגם שסוכם כי תוספת התשלום תעמוד על סך 58,000 ₪, בפועל, שילמו התובעים 1,000 ₪ כמקדמה בעת הזמנת הרכב ולאחר מכן, שולם סך נוסף של 58,000 ₪, כך שבסופו של דבר התובעים שילמו 59,000 ₪ - קרי, 1,000 ₪ עודפים.
הנתבעת טוענת מנגד, כי ביום 6.6.16 רכשו התובעים רכב יד שניה ממאגר רכבי יד שניה של הנתבעת במסגרת עסקת טרייד אין.
לאחר בדיקת רכב התובע, סירבה הנתבעת להוריד את הסך של 2,000 ₪ והתובעים שילמו סכום זה לנתבעת (אכן קיימת חשבונית על סך 2,000 ₪), כאשר התובע טען כי נאמר לו שסך של 1,000 ₪ יושב לו בשלב מאוחר יותר (עמ' 1 שורות 25-35).
מומחה בית המשפט הגיע אם כן למסקנה כי יש לדחות את טענות התובעים בעיניין קיומה של אחריות בגין הטיפולים והתיקונים שבוצעו ואני מקבלת מסקנה זו. בעיניין התיקונים שנטען כי בוצעו לרכב אציין, כי התובעים לא הציגו בפניי חשבונית תיקון, כי אם הצעת מחיר בלבד, אשר הוגשה לתיק בית המשפט ביום 26.2.18 והנה נושאת תאריך 22.2.18.
אני מודעת לכך שהתובעים ראו את טופס הבדיקה וכן את המועד הרשום עליו, וכן ראו בהסכם המכר עצמו ובכתב האחריות את הקילומטראג' הרשום, ובכך למעשה מוחזקים כמי שידעו על ה – 2,500 ק"מ הנוספים, אלא שאני סבורה, כי על הנתבעת חלה חובה פוזיטיבית ליידע את התובעים, דבר שאין מחלוקת כי לא בוצע.
...
לטענת התובעים, הגם שסוכם כי תוספת התשלום תעמוד על סך 58,000 ₪, בפועל, שילמו התובעים 1,000 ₪ כמקדמה בעת הזמנת הרכב ולאחר מכן, שולם סך נוסף של 58,000 ₪, כך שבסופו של דבר התובעים שילמו 59,000 ₪ - קרי, 1,000 ₪ עודפים.
נוכח האמור, אני סבורה כי על הנתבעת לפצות את התובעים בגין אי גילוי פוזיטיבי זה, הכולל אף את הטעות שבטופס הגילוי הנאות, בסך של 2,000 ₪.
בנוסף, בנסיבות המקרה הנדון אני סבורה כי על הנתבעת להשיב לתובעים את התשלום ששולם למומחה בית המשפט בסך 3,042 ₪.
סיכום לנוכח המפורט לעיל, תשלם הנתבעת לתובעים סך כולל של 6,542 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לגבי הרכב השני שיימסר במסגרת הטרייד אין, מצוין בנספח 1 "טיוטה יאריס 2004 ישמש כמקדמה לרכב על סך 47,000 ₪ (לפי מחירון דצמבר) הרכב יימסר בינואר וסיכום המחיר הסופי לפי מחירון ינואר." בנספח א', ההתייחסות לרכב זה מגיעה רק בע' 6 בכתב יד שם נאמר: "טויוטה יאריס 2004 יד ראשונה ללא תאונות נכללת בעיסקה לפי תימחור של 8,000 ₪ פחות ממחירון המחירון בעת המסירה." בבואי לבחון טענות הצדדים בנוגע להסכם בינהם, יש לשים לב כי בגירסאות שני הצדדים קיימות פירכות.
הנתבע לא הגיש כל תביעה לאכיפת עסקה זו על התובע, ולמעשה גם אחרי שביצע לטענתו מכירה של הרכב בסכום נמוך יותר מזה שיכול היה לקבל מן התובע, לא תבע את ההפרש מן התובע, אלא המתין עד להגשת התביעה על ידי התובע, ובמסגרת טענת קזוז ותביעה שכנגד העלה טענתו זו. אשת הנתבע, בתצהירה אינה שוללת לחלוטין את גירסתו של התובע, כי הם לא אפשרו ביצוע עסקת הטרייד אין, אלא מפרטת את נסיבות הארוע, כשהתובע לגישתם הפר את ההסכם עימם והם לא סמכו עליו יותר ועל כן לא הסכימו לשלם לו את יתרת התשלום.
לאחר תשלום מקדמה, תשלום נוסף של כ – 80,000 ₪ למכס ובצוע עסקת הטרייד אין עם הטויוטה יאריס, נותר לנתבע חוב של כ- 20,000 ₪ בלבד על חשבון הרכב החדש.
אני סבורה כי בשלב זה, התובע לא רצה עוד לבצע את עסקת הטרייד אין השנייה, מאחר שהייתה מותירה אותו עם "עודף" של 60,000 ₪ אותו היה נידרש להעביר לנתבע ומן הסתם הוא לא רצה להתאמץ למכור רכב ולהעביר את רוב התמורה לנתבע.
...
התביעה מתקבלת בקיזוז 1,000 ₪ לאחר שהעמדתי את שווי הטויוטה יאריס לצורך עסקת הטרייד אין על 46,000 ₪ במקום 45,000 ₪ כטענת התובע.
בסך הכל ישלם הנתבע לתובע סכום של 15,810 ₪.
הנתבע ישלם סכום זה לתובע תוך 30 יום ממועד קבלת פסק דין זה שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד למועד תשלומו בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת 1 דרשה ממנו להתייצב במשרדיה כתנאי לביטול (ובכך הטריחה אותו לחינם), אך לאחר מכן הסכימה כפוף לתשלום דמי ביטול כקבוע בחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 ותקנותיו, בסך של 5% משווי העסקה אך לא יותר מ-100 ש"ח. הנתבעת 2, לעומת זאת, היתנתה את הביטול בתשלום פיצוי מוסכם בשיעור של 15% משווי מכוניתו המשומשת, המגיעים כדי 6,450 ש"ח, כפי זכותה בהסכם שנחתם עימה.
נטען כי הנתבעות הן חברות נפרדות העוסקות בעיסוקים נפרדים: הנתבעת 1 מייבאת ומוכרת כלי רכב יד ראשונה, ואילו הנתבעת 2 עוסקת במכירת רכבי יד שניה.
הנתבעת 1 הסכימה להשיב לתובע את המקדמה ששילם, ולכן לשיטתה אין עילת תביעה נגדה.
בגדרי ההליך תבחן היתנהלות הנתבעות, אשר הסכימו להשיב לתובע את כספו, ובדיון האחרון אף הסכימו – לצרכי פשרה ומבלי להודות בכל טענה – שייפסקו לזכותו הוצאות משפט בגין הליך זה, ובילבד שבזאת תבוא הפרשה לסיומה.
...
עם זאת, למען הסר ספק, אני מורה לנתבעות למסור לתובע את שמו של הנציג.
סוף דבר הבקשה נדחית ברובה, למעט בעניין זהות הנציג.
אני קובע ישיבה מקדמית ליום 25.9.2016 בשעה 10:30.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו