לאחר ייסודה של חברתJCT מניותיה הונפקו לציבור ברחבי ארופה וחלקן נמכרו ליהודים, שלימים נספו בשואה.
לאחר הקמת מדינת ישראל, כחלק מהעברת מרכז הכובד והפעילות של התנועה הציונית לישראל, הוחלט על העברת הפעילות והנכסים של חברתJCT לישראל, כשלצורך כך הוקמה "אוצר התיישבות היהודים בע"מ", המהוה את חליפתה.
היות ורוּבּן המכריע של מניות חברת JCT הן מניות, שמאז מלחמת העולם השנייה נותק הקשר עם מחזיקיהן, בעיקר בשל העובדה שרובם נספו בשואה, נוסדה בראשית שנות ה-60' של המאה הקודמת "יק"ט נאמנות בע"מ" לשם הטיפול במניות אלה.
...
הגם שאין מנוס מדחיית הערעור, אני מבקש בשלב זה להבּיע את עמדתי, כי ראוי שבנסיבות המיוחדות של מקרה זה, בהן הנכסים מושא הערעור הם נכסים שלא היו בישראל במועד רכישתם, לא הובאו לישראל על-ידי הנספים בחייהם, ולא היו בישראל גם במועד פטירתם, תמצא המשיבה פתרון, שיאפשר לסייע גם לאותם מאתיים יהודים החיים ביוון והמוגדרים כקורבנות ישירים של תקופת השואה, שלהבטחת רווחתם פועל המערער.
." [הדגשות הוספו]. במקרה דנן, הרכוש אותו רכשו הנספים לא היה בארץ ישראל עובר לשואה, ועל-כן, הגם שחוק נכסי הנספים הוא חוק עם תכלית מוסרית ואנושית מהדרגה הראשונה, והגם שבמתכונתו הנוכחית פּוֹרשׂ הוא את כנפיו גם על המניות מושא הערעור - אני סבור, כי לא תחטא המשיבה במילוי תפקידה (בלשון המעטה) אם תמצא, גם לאחר מתן פסק-דין זה, וּבהקדם, פתרון, שמחד - עולה בקנה אחד עם תכלית חוק נכסי הנספים; וּמאידך - עושה חסד עם שארית הפליטה מקרב יהודי יוון הזקוקים לסיוע.
סעד
הערעור נדחה.