מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מכירת היתרים לעובדים זרים תמורת שוחד

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בדונו בערעורו של בר, ציין בית משפט זה כי "המקרה שלפנינו ייחודי הן מבחינת הקף השוחד שנלקח, הן מבחינת תקופת ביצוע העבירות ומעורבותם של יזמים רבים בביצוען", וכי מדובר "בעובד ציבור בעל סמכויות רחבות, שניצל את מעמדו לאורך שנים ובאופן שיטתי, על מנת להשיג טובות הנאה כספיות בסכומים גבוהים". על אף זאת, קיבל בית המשפט את עירעורו של בר על גזר דינו והשית עליו עונש של 3 שנות מאסר בפועל, חלף העונש של 5 וחצי שנות מאסר שנגזר עליו בבית המשפט המחוזי.
החומרה בעבירת שוחד היא בין היתר בתמורה שלא חייבת להיות תמיד רווח אישי כספי ללוקח השוחד.
מיקומה של עבירת השוחד מצוי בפרק ט' לחוק העונשין אשר כותרתו "פגיעות בסדרי השילטון והמשפט". לשון החוק מכירה במפורש באפשרות של שוחד בדמות כסף, שווה כסף או טובת הנאה אחרת (סעיף 293(1) לחוק העונשין).
אינטרסים זרים של עובדי ציבור אלו או אחרים אשר מעוניינים להיטיב עם מפלגתם שלהם ולאו דוקא עם הציבור בכללותו אינם צריכים לקבל משקל בהחלטות על חלוקה של תקציבים אלו.
...
השופט נ' סולברג: דעתי כדעתו של חברי, השופט נ' הנדל; דינו של הערעור על הכרעת הדין – להידחות.
דינו של הערעור על גזר הדין – להידחות בעיקרו ולהתקבל במקצתו.
סוף דבר הוחלט כאמור בפסק דינו של השופט נ' הנדל, אליו הצטרף השופט נ' סולברג, ובניגוד לדעתו החולקת של השופט י' אלרון לדחות את הערעור על הכרעת הדין.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בנוסף לדבריו אלו אישר נאשם 2 גרסאות נוספות: נאשם 2 אישר שדורי אמר לו שיחד עם נאשם 5 ניסה להקים חברה לעובדים זרים אבל נאשם 5 אינו יכול להיות בעלים של תאגיד (פרו' – עמ' 1223).
מצאתי להעדיף את גירסתו של סולמי שהיתה עקבית וברורה ולקבוע כי סכום הרווח, אותו דרש וקיבל נאשם 5 מאבו סובחי תמורת מכירת 50% מדורן, עמד על 600,000 ₪.
בעדותו אמר סולמי כי אין המדובר בהלבנה אלא בשכר עובדים זרים עבור תמורה שהתקבלה עם זאת אישר שוב כי הוא בעליה של נופר ובעל 50% מדורן בה אינו רשום.
...
הוא אף ציווה לטענתו שאיני מקבלת, את דורן לסולמי כאות תודה על הטוב שעשה עמו.
לאור האמור לעיל, המסקנה העולה מן הדברים היא כי מדובר בחשבוניות כוזבות אותן רשם נאשם 2 כהוצאה בספרי החשבונות של דורן וכך הקטין את הכנסותיה החייבות במס.
סוף דבר לאור האמור לעיל מצאתי להרשיע את הנאשמים בעבירות הבאות: אישום ראשון - נאשמים 2, 3, 5 נאשם 2 קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות – 4 עבירות לפי סעיף 415 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: "חוק העונשין").

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ע"פ 325/21 רפאל ניניו נגד מדינת ישראל (29.08.2021)‏‏: נדון ל – 24 חודשי מאסר בפועל, יועץ מזון במקצועו, שהורשע, על פי הודאתו, במתן טובות הנאה לשישה עובדי שירות המזון הארצי בהקף מיצטבר של מעל ל-140 אלף שקל, בתמורה לטפול של אותם עובדים בבקשות שהגיש לאישור ייבוא מוצרי מזון, ואפנה אל פסקי-הדין שאוזכרו בפיסקה 35 והלאה לפסק הדין של בית-המשפט המחוזי.
שלוש עבירות מתן שוחד למי אשר נתן שוחד לבעל תפקיד ביחידת המסתננים בסך של 20,000 ₪, כדי שינפיק אשרות שהייה לארבעה נתינים זרים.
חומרת המעשים: לנוחיות הקורא, אסכם את המתואר בשלושת האישומים כדלקמן: באישום הראשון, נתן הנאשם שוחד בסך 60,000 ₪ ליוחאי כדי שיעבירם לעובד ציבור בועדה, באופן שיגרום לכך שעיסקת מכר המקרקעין תרשם במירשם המקרקעין מבלי ששולם היטל ההשבחה בגינה בסך 289,000 ₪.
...
מסקנה: עבירות של מתן וקבלת שוחד מצויות בלב ליבן של עבירות השחיתות והן מחייבות ענישה מחמירה כדי להילחם בתופעה הרעה המובילה להשחתת השירות הציבורי ולפגיעה באמון הדרוש לתפקודו התקין.
למרות עמדתה זו של המאשימה, אני סבור, שעמדה זו אינה עולה בקנה אחד עם עמדתה ביחס לאחרים ובפרט ביחס לנאשמת, עובדת הציבור, אירית יעיש (עתירה ל – 13 חודשי מאסר).
תוצאה: לאור האמור לעיל, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר הניתנים לריצוי בדרך של עבודות שירות לפי חוות דעת הממונה על עבודות השירות, ולשם כך יתייצב הנאשם בתאריך 13.9.22 בשעה 09:00 במפקדת הממונה על עבודות השירות מחוז מרכז.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הערכים החברתיים שנפגעו מבצוע העבירות הם ראשית, טוהר המידות וניקיון כפיהם של משרתי הציבור, שנועד להבטיח כי האנשים שבידם מופקדת הסמכות לפעול בשם הרשות ושחבים חובת נאמנות לציבור, יפעלו ביושר ובהגינות; שנית, פעילותו התקינה של המִנהל, שעלולה להשתבש אם עובדי ציבור שנתון להם שיקול דעת ישקלו שיקולים זרים בשל שוחד שניתן להם; ושלישית, כנגזרת מכך, אמון הציבור במערכת השלטונית, שהוא חיוני לקיום חיים דמוקרטיים תקינים ושעלול להפגע אם השרות הצבורי ייתפס בעיני הציבור כמושחת.
הנאשמת בהיותה עובדת ציבור – מזכירת ועדת תיכנון ובנייה – נטלה שוחד בשתי הזדמנויות בתמורה להצגת מצג שוא לפיו שולם היטל השבחה כדין, בעוד שההיטל האמור לא שולם.
הנאשם הנפיק ארבע אשרות שהייה זמניות לנתינים זרים אף שלא זוהו ולא המציאו אישורים, וזאת בתמורה לסך ש 5,000 ₪ לכל אשרה ובסך הכל קיבל סך של 20,000 ₪.
הנאשם המשיך לעסוק בעיניינם מבלי שדווח על כך. במקרה נוסף אישר בכזב לגורמים ברשות אחרת כי במסגרת מיכרז, מכר שלו ביצע עבודות שלא בוצעו.
...
סבורני כי בקביעת קנס משמעותי, תוך התחשבות במצבה הכלכלי של הנאשמת, יש כדי לתת ביטוי לשיקולי ההלימה וההרתעה, כמו גם לחלקה היחסי של הנאשמת בעבירות, ולמעמדה הבכיר בפרשה, לאור היותה עובדת הציבור.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשמת עונש החורג ממתחם העונש ההולם עד לכדי הימנעות ממאסר של ממש, לצד מאסר מותנה וקנס כספי משמעותי.
סוף דבר אשר על-כן, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר אשר יינשאו בדרך של עבודות שירות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד הלין התובע על כך, שלפי הסיפא של סעיף 4.2 להסכם המכר ניתנה לקונה זכות סרוב ראשונה על כל הצעה חלופית שתוגש לאישור בית המשפט וכן על כך שבסעיף 12.2 להסכם המכר התחייבו הנתבעים להיתנגד לכל עסקה נוגדת אם וככל שתוצע לבית המשפט גם אם התמורה בה תהא גבוהה יותר.
לאחר חקירתו הנגדית של התובע טען ב"כ הנתבעים 3-1, כי מהחקירות הנגדיות שהתקיימו עולה שהתובע פעל באופן בוטה לרעת החברה, ובכלל זה ניסה לשחד את הנתבע 3, ניסה לשכנע את מר רייך להפחית את הצעת המחיר שלו וניסה ליגרור את החברה לכנוס נכסים על מנת שיוכל לרכוש את הנכס במחיר הזול ביותר.
שנית, כפי שמציינים המלומדים גושן ואקשטיין, על פי חוק החברות (ובשונה מהדין בדלוור) גם כאשר חברה מתקשרת בעיסקה מהותית למכירת כל נכסיה הדבר מצוי בסמכות הדירקטוריון: "חוק החברות הישראלי לא קובע הליך אישור מיוחד ביחס לעיסקאות רכישת נכסים עם צדדים 'זרים'..." (שם, בעמ' 382).
...
החלטתי לאשר בתנאים את התקשרות החברה עם הקונה בהסכם המכר ולדחות את התנגדות התובע.
כלשונו של בית המשפט העליון: "לפיכך נקבע כי הנזק העלול להיגרם למבקשים, ככל שקמה להם זכות תביעה, ובשים לב לשיעור אחזקות המבקשת 2 בחברה, הוא נזק כספי בלבד, ומטבעו בר פיצוי. מנגד, עמד בית המשפט המחוזי על הנזקים השונים העלולים להיגרם לחברה ולמשיבים כתוצאה מביטולו של הסכם המכר. לאחר שבחנתי את טענות המבקשים בבקשתם, לא מצאתי עילה להתערב בקביעותיו אלה" (שם בפס' 17).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, החלטתי לאשר את התקשרות הנתבעת 1 עם הקונה בהסכם המכר ולדחות את התנגדות התובע, הכל בכפוף לתנאים המפורטים להלן.
אני מורה בזה לנתבעים לעדכן עד ליום 23.11.2023 את כל הבנקים בהם מתנהל חשבון של הנתבעת 1 בדבר האמור בסעיף זה. אף שנעתרתי לבקשה ודחיתי את התנגדות התובע החלטתי שכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו