הערכים החברתיים שנפגעו מבצוע העבירות הם ראשית, טוהר המידות וניקיון כפיהם של משרתי הציבור, שנועד להבטיח כי האנשים שבידם מופקדת הסמכות לפעול בשם הרשות ושחבים חובת נאמנות לציבור, יפעלו ביושר ובהגינות; שנית, פעילותו התקינה של המִנהל, שעלולה להשתבש אם עובדי ציבור שנתון להם שיקול דעת ישקלו שיקולים זרים בשל שוחד שניתן להם; ושלישית, כנגזרת מכך, אמון הציבור במערכת השלטונית, שהוא חיוני לקיום חיים דמוקרטיים תקינים ושעלול להפגע אם השרות הצבורי ייתפס בעיני הציבור כמושחת.
הנאשמת בהיותה עובדת ציבור – מזכירת ועדת תיכנון ובנייה – נטלה שוחד בשתי הזדמנויות בתמורה להצגת מצג שוא לפיו שולם היטל השבחה כדין, בעוד שההיטל האמור לא שולם.
הנאשם הנפיק ארבע אשרות שהייה זמניות לנתינים זרים אף שלא זוהו ולא המציאו אישורים, וזאת בתמורה לסך ש 5,000 ₪ לכל אשרה ובסך הכל קיבל סך של 20,000 ₪.
הנאשם המשיך לעסוק בעיניינם מבלי שדווח על כך. במקרה נוסף אישר בכזב לגורמים ברשות אחרת כי במסגרת מיכרז, מכר שלו ביצע עבודות שלא בוצעו.
...
סבורני כי בקביעת קנס משמעותי, תוך התחשבות במצבה הכלכלי של הנאשמת, יש כדי לתת ביטוי לשיקולי ההלימה וההרתעה, כמו גם לחלקה היחסי של הנאשמת בעבירות, ולמעמדה הבכיר בפרשה, לאור היותה עובדת הציבור.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשמת עונש החורג ממתחם העונש ההולם עד לכדי הימנעות ממאסר של ממש, לצד מאסר מותנה וקנס כספי משמעותי.
סוף דבר
אשר על-כן, אני גוזר על הנאשמת את העונשים הבאים:
9 חודשי מאסר אשר יינשאו בדרך של עבודות שירות.