לאחר דין ודברים בין הצדדים, התחייבו הנתבעים להסדיר את חריגות הבניה, לרבות להוציא היתר בניה וכן לבצע את עבודות הבניה הנדרשות לשם כך.
הנתבעים נדרשו בין היתר לעבודות של - בניית גרם מדרגות המחבר בין הקומה התחתונה לבין קומת הקרקע, הסדרת חדר שירותים בקומה התחתונה, פירוק מדרגות עץ קיימות, וכן התאמת המצב הקיים בפועל לתשריט (ראה בעיניין זה סעיף 3 לנספח להסכם המכר), (להלן: "עבודות הבניה").
המומחה אישר עלות תיקונים בסך של 5,000 ₪ (ראה סעיף 3.2.6), וכן עלות בסך של 1,200 ₪ בגין תיקון הגגון (ראה סעיף 3.2.7 לחוות דעתו).
המומחה לא אישר את התיקונים שבוצעו בגג השטוח וציין כי אין ראיות לחדירת רטיבות שחייבה העבודה (ראה סעיף 3.2.8 וכן סעיף 3.2.11 (ה)).
דיון בדרישה לפצוי מוסכם:
עולה מההסכם ומהנספח להסכם, כי התחייבות הנתבעים בעיניין השלמת התוספות ושינויי
הבנייה הנדרשים על פי התשריט והיתרי הבניה, על פי דרישת הגורמים המוסמכים בערייה הוגדרה תנאי יסודי להסכם, שהפרתו מהוה הפרה יסודית של ההסכם, המזכה לכאורה, את הנפגע בפצוי בשיעור 10% ממחיר הבית, היינו 230,000 ₪, ללא הוכחת נזק (סעיפים 12.
הנתבעים אולם לא הרחיבו בעיניין זה וטענו רק כי הנזק היחיד שניגרם לתובעים כתוצאה מהעיכוב בהסדרת החריגות, הנו אי נוחות מעצם ביצוע העבודות הבניה בפועל, כאשר לטענת הנתבעים גם לא נגרמה לנתבעים הפרעה של ממש בתקופה זו, שכן עבודות הבניה בוצעו בחלק צדדי של הבית, וכך גם חומרי וכלי הבניה אוחסנו במקום צדדי – בחניה, ולא היוו כל הפרעה.
...
כך או כך, ככל והנזק בעניין זה היה מוכח סביר שגם אז לא היה נפסק הפיצוי ברכיב זה, שכן אני סבורה כי מדובר בפיצוי חופף לפיצוי המוסכם שנפסק לעיל.
עוגמת נפש
אני סבורה שהפיצוי הנדרש בגין עוגמת נפש הוא חופף לפיצוי המוסכם שניתן לתובעים בגין העיכוב בהשלמת הבנייה, כאשר ראו בעניין זה האמור בסעיף 73 לסיכומי התובעים, שם הם מפרטים בגין מה הם דורשים פיצוי בגין עוגמת הנפש.
סוף דבר
לאור כל האמור אני קובעת כי הנתבעים ישלמו לתובעים פיצויים כדלקמן:
בגין העיכובים בהסדרת חריגות הבניה – פיצוי מוסכם בסך של - 230,000 ₪.