בעתירה הקודמת הועלתה, בין היתר, הטענה כי היתר הבנייה נוגד הוראות תמ"א 36א. המשיבים שם טענו, בין היתר, כי העותרים לא מיצו ההליכים כאשר לא פנו לועדת הערר לפי הוראות סעיף 152 לחוק התיכנון ובנייה, התשכ"ה-1965, זאת לנוכח האמור בעע"מ 317/10 שפר נ' יניב (28.03.2012) (להלן: "ענין שפר").
נטען, כי העותרים מבקשים לפתוח מחדש דיון בבקשה למתן היתר בנייה, שהסתיים כשנה לפני פניית הצדדים לבית המשפט (בעתירה הקודמת) ולועדת הערר.
לגבי מידת ההתערבות בהחלטת ועדת הערר קבע בית המשפט העליון בעע"מ 7381/15 דורפברגר בע"מ נ' עודד, פסקה 28 (30.10.2016) את הכללים הבאים:
"בהיותה 'מוסד תיכנון' ועדת הערר פועלת כרשות מינהלית, דבר המתבטא, בין היתר, בדרך שבה ניתן לתקוף את החלטותיה (היינו: הגשת עתירה מינהלית, וזכות ערעור לבית משפט זה; ראו, בהקשר זה, סעיף 5(1) ו-11 לחוק בתי משפט לעניינים מנהליים, התש"ס-2000, וכן סעיף 10 לתוספת הראשונה בחוק זה). משמוגשת עתירה בנוגע להחלטה של ועדת הערר, על בית המשפט לעניינים מנהליים לבחון את ההחלטה על פי כללי המשפט המנהלי, ועל פי עילות ההתערבות המוכרות, לגבי הפעלת שיקול הדעת המנהלי. כך, נקבע לא אחת, כי בית המשפט אינו אמור להחליף את שיקול דעתו בשקול דעתה של הרשות התכנונית".
ראו גם בג"ץ 11745/04 רמות למען הסביבה נ' המועצה הארצית לתיכנון ובנייה (04.09.2008).
...
וזהנו נוסח סעיף 23 להחלטה:
"חוקיות ההיתר- לאחר שקראתי את הערר וכן את תשובת המשיבות נראה כי טענות חוקיות ההיתר ועמידתו בתנאים הקבועים בתמ"א 36 הם מרכז המחלוקת. אין אני רואה לנכון להכריע בסוגיה זו ובלבד לקבוע, שגם אם נפלה אי חוקיות בהיתר, אין מדובר באי חוקיות המהווה פגיעה חמורה בשלטון החוק מהסוג שאין להתעלם ממנו גם בהינתן השיהוי. טענות אי החוקיות לגבי ההיתר הינן לכל היותר מחלוקת פרשנית בדבר אופן יישומה של תמ"א 36 על ידי הוועדה המקומית במקרה זה. ייתכן והיה מקום לדון במחלוקת פרשנית זו לו היה מוגש הערר במועדו (ואין אני קובעת כי אכן נפלה אי חוקיות כלשהי), אולם לא די בטענות המבקשים במקרה דנן כדי להרים את הנטל הנדרש להוכחת אי חוקיות שיש בה כדי להתגבר על השיהוי הניכר במקרה זה".
כאמור החלטת יו"ר ועדת הערר ניתנה ביום 18.11.2020, והעתירה שלפניי הוגשה ביום 28.12.2020.
שנית, דין הטענה להידחות לפי תורת הבטלות היחסית, וזאת ובהנחה שאראה באי המצאת האישור לפי חוק הקרינה כ"פגם".
כפי שאציין להלן, נראה, כי דין טענתם זו של העותרים להידחות .
מסקנה:
לאור כל הנימוקים שמניתי לעיל, סבירות החלטת ועדת הערר, השיהוי הרב שדבק בהתנהלות העותרים הן בפנייה לועדת הערר והן בפנייה לבית המשפט, וכן לאור הקביעות שקבעתי למעלה מן הצורך, באשר לטענות בעניין אי החוקיות שנפלה בהחלטת הועדה המקומית, מצאתי לדחות את העתירה.