(1) נכסים שהיו להם ערב הנישואין או שקבלו במתנה או בירושה בתקופת הנישואין;
(2) גימלה המשתלמת לאחד מבני הזוג על-ידי המוסד לביטוח לאומי, או גימלה או פיצוי שנפסקו או המגיעים על פי חיקוק לאחד מבני-הזוג בשל נזק גוף, או מוות;
(3) נכסים שבני הזוג הסכימו בכתב ששוויים לא יאוזן ביניהם".
ולפיכך, נוצר הסדר היוצר מנגנון של "דחיית מס":
"העברת זכויות בזכות במקרקעין או בזכות באיגוד מקרקעין, הנעשית על פי פסק דין שניתן אגב הליכי גירושין, לא יראוה כמכירה או כפעולה באיגוד לענין חוק זה, בין אם היא העברה בין בני הזוג ובין אם היא העברה מהם לילדיהם, ובמכירת הזכות במקרקעין או בפעולה באיגוד במקרקעין על ידי מי שהועברו לו הזכויות בזכות במקרקעין כאמור, יהיו שווי הרכישה של הזכות ויום רכישתה, לרבות לענין סעיף 7א, שווי הרכישה ויום הרכישה שהיו נקבעים לפי הוראות חוק זה או לפי הוראות הפקודה, לפי הענין, אילו נמכרה הזכות או נעשתה הפעולה על ידי מי שהעביר את הזכויות בה."
עם זאת, בפרק ה׳ לפקודת מס הכנסה העוסק, בין היתר, במיסוי ריווחי הון בעת העברת מניות – לא ניתן למצוא הסדר דומה ביחס לנכסי הון אחרים דוגמאת מניות בחברות הזנק או חברת ארנק.
האיש היה מעורב בהשכרת שלוש הדירות: טיפל בחוזי השכירות; היתנהלות מול שוכריהן; גבה את דמי השכירות; טפול בבעיות שוטפות בהן וכיו"ב.
הוצאות שוטפות והוצאות השבחה של שלוש הדירות שולמו ממקורות החשבון המשותף, כגון: תיקונים, מסים, ביטוחים וכיו"ב. התובעת אישרה בעדותה כי תשלומי המס בגין ההכנסה משלוש הדירות שולמו במאוחד על ידי הצדדים.
האיש לא ידע לציין אילו תיקונים בוצעו בשלוש הדירות ("אני חושב שהיה משהו עם החלון של המרפסת למשל. אני באמת לא זוכר. מודה שאני לא זוכר" בעמ' 393 שו' 7-6, לפרוטוקול מיום 22.2.2023);
לא נטען מטעם האיש כי בוצעו בנכסי האישה שיפוצים או תוספות בנייה מאסיביות (מלבד בניית המרפסות שמומנה על ידי הורי האישה) – כך שקל וחומר לא הוכחו השקעות כספים לצורך שיפוצים או השבחות בנכסי האישה מצד האיש.
...
לפניי ארבע תובענות שהגישו הצדדים, ושבהן אדון במאוחד:
תלה"מ 66756-01-18 – תובענה למזונות אשה, מזונות קטינים ומדור שהגישה האשה (להלן – "תביעת המזונות") – עמ' 36-1 לפסק הדין;
תלה"מ 63643-01-18 – תובענה לאיזון משאבים, מוניטין ונכסי קריירה שהגישה האשה (להלן – "תביעת הרכוש מטעם האשה") – עמ' 90-36 לפסק הדין;
סוגיית מיסוי החברות – עמ' 73-65 לפסק הדין;
תלה"מ 25932-06-20 – תובענה למתן פסק דין הצהרתי ואיזון משאבים שהגיש האיש שלפיו גם נכסים הרשומים על שם הנתבעת הם נכסים משותפים (להלן – "התביעה לשיתוף ספציפי"/"תביעת הרכוש מטעם האיש") – עמ' 99-90 לפסק הדין;
תלה"מ 60346-12-22 – תובענה לדמי שימוש שהגיש האיש (להלן – "התביעה לדמי שימוש") עמ' 107-99 לפסק הדין;
סוף דבר והוראות ביצוע – עמ' 111-107 לפסק הדין.
סוף דבר והוראות ביצוע
עתה, משתמה המלאכה וניתנה הכרעה בכל התובענות שלפניי יש להתכנס ולהדרש לשם מתן הוראות כמפורט להלן:
אשר לתביעת המזונות
התובענה למזונות ולמדור אשה – נדחתה.
חברות ההזנק – מצאתי לאמץ את המלצות המומחה אשר לאופן חלוקת זכויות האיש בחברות ההזנק, ואני מורה על חלוקתן בעין, בחלקים שווים, בין הצדדים.
אשר לתובענה לשיתוף ספציפי
תביעת האיש לשיתוף ספציפי נדחית, כקבוע בסעיף 394 לפסק הדין.